» »

DV na PC prek S-video

DV na PC prek S-video

pajac ::

Rad bi si posnel cd in sicer posnetek iz digitalne kamere. Problem je ta da mi PC zazna priklop s-videa, če pogledam pod nastavitvami graficne.
Sicer pa bi to naredil na najhitrejsi mozen nacin, zato sem milil da bo Winsow Muvi maker qul pa mi ne zazna naprave (kamere) oz. sploh video naprave!
Zato me zdaj zanima če Movi Maker sploh podpira snemanje z kamere prek S-video (4-pin) kabla.
če ne vas prosim za nasvet za kaksen programcek, ki bi to podpiral.:)
HA!..Tega pa nima še nihče!! ;p

zdravc ::

Iz digitalne kamere je škoda presnemovati analogno (s-video). Za to moras najprej imeti VIVO video kartico. Digitalna kamera ima tudi digitalni izhod (usb ali firewire). Priklopi jo na usb ali firewire priključek na pc-ju.
kdor zna pa žih

mikko ::

Gre samo preko 1934 FireWire , preko usb ne bo šlo nikoli..
Prenos ni konstanten, teoretično mogoče še , preko 2.0USB, ampak praktično pa nikoli!

Priklopi na firewire pa gas!

marS ::

0:) Ne bi ti svetoval da digitalni posnetek zajemaš analogno, DV je najboljše zajemat skozi firewire.

Če pa že moraš oz. da nimaš firewire vhoda, potem poskusi zajeti v nek format ki ti daje najboljšo kvaliteto, če je možno v nekompresiran .avi, DV ali pa v mpeg2.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

boych ::

absolutno kupi firewire, pa boš mel kvaliteto pa vse, kartico dobiš že za 5 ksit.

No klapa, hvala Vam za odgovore. To bomo resli z nakupom PCI-ja in kabla (iLink seveda).
Zdej me zanima pa naslednje; ali obstaja kaksen adapter da bi se to dalo prek usb-ja furat na PC. Sprasujem zato, ker na laptopu nimam firewire, sam usb 2.

CaqKa ::

ne.. kupi rajši pcmcia kartico za firewire.. sicer pa nevem kaj bi na notebooku s tem ker notebooku imajo ponavadi ful mali disk.. dv pa veliko diska zasede.

No tole sm rabu (pcmcia)!!:D
No glede na to da sm nov na tem podrocju, bi vas prosil ce mi daste primerjavo, kolk placa(na disku) bi zasedel en 60min posnetek v formatu srednje oz. malo boljse kvalitete.:)

dv kvaliteta je dvd kvaliteta... nimaš kaj za štelat. to bi zasedlo 12gb.
torej rabiš tolko placa na disku poleg tega je fajn če ti particija podpira več kot 4gb velike datoteke (beri imaš ntfs ali pa kak drugi napredni fat, in ne FAT 16 ali pa FAT32).

Laufam XP-je, zanima me samo se ali lahko jaz to zapečem na navaden CDR?:\

lahko samo ne dosti... morš prej prekodirat v kaki divx da bo šlo več gor.

No sej se mi je zdelo, zdej bi te prosi ce mi predlagas se kak dober programcek, bi mi prihranill dosti casa (ki ga je itak zmeraj premalo...:D ).

programček za?

Cveto ::

DV kvaliteta ni enako kot DVD kvaliteta:

DV posnetek je AVI posnet po DV standardu z 25Mbps(3,125 MB na sekundo)
1 ura takega posnetka ti torej vzame 11 GB

DVD pa je v formatu MPEG2 in je bolj kompresira. Ker je posnet z variabilnim bitratom, se ta giblje okoli 8-10 Mbps.
Pri neki normalni kompresiji ti torej ura DVD posnetka pobere približno 2 GB
To se vidi tudi po tem, ker na DVD-R ploščah piše, da gre nanje 4,3 GB oziroma 2 uri posnetka.

Programcek za obdelavo posnetkov.:)

za obdelavo avijev imaš windows movie maker 2 (simpl)
potem so med simpl programi še razni uleadovi programi (ulead video studio)
v malo težjih pa pridemo do sony vegas 4.0, ulead media studio in adobe premiere

marS ::

:D poskusiš lahko tudi kak freeware program:
Vidomi, VirtualDubMod, ZweiStein Video Editor
Za probat je.....
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Klapa najbolj ste mi pomagali...:D

TNX!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

iz kamere na PC

Oddelek: Programska oprema
286231 (5196) Tomay
»

Kako posneti film iz digitalne kamere?

Oddelek: Zvok in slika
375478 (4306) m1h4
»

kako narediti soliden film (sony/pinacle/.MPEG/.AVI)

Oddelek: Zvok in slika
113359 (3061) pivmik
»

Firewire kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
697554 (6702) BadWolf
»

Mini DV kamera Panasonic NV-GS11 - osebno mnenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
736988 (5381) pivmik

Več podobnih tem