» »

PC se ne boota niti do BIOSa

PC se ne boota niti do BIOSa

PolentozerkaTM ::

Masina je Celeron 400, plata Intel 440, graficna ATI Rage II Pro AGP, 256 SDR Hyundai Rama, Enlight 150 W napajalc (malo sibek kajne), WD Caviar 2 GB disk, disketna in Teac 32x CD-ROM.

Torej problem je sledec:
PC je bil instaliran ze celih 5 let in je bil ekstremno pocasen, zato sem ga danes sesul (formatiral, pobrisal particije)in nalozil gor Win 2000 Pro. Zaradi arhiviranja podatkov sem disk prestavil v en drug PC, skopiral pomembne fajle. Nato ga priklopim nazaj v masino in uspesno nalozim win2k, naredim userje, antivirus program, nato ugasnem, ker moram nalozit na disk se pomembne fajle, ki so tačas arhivirani v drugem računalniku. Preden odklopim disk, se enih 5x stisnem Pwr-ON switch, da poberem iz napajalca vso mozno elektriko...
Vse OK, skopiram, priklopim disk nazaj v masino, kamor spada in vzgem! Na zaslonu se izpise samo "ATI Rage II Pro BIOS 3.xx, 8 MB" in tu tudi obstane;( , ne premakne se nikamor, ne pride do Post screena, kjer je logo "Intel Motherboard", ne izpise verzije BIOSa... skratka nič!
Ko zamenjam AGP grafično z eno drugo od Matroxa na PCIju, tudi samo izpise na ekranu, da je graficna Matrox in nic vec! Kaj torej storiti? Lucka zelena in oranzna obedve gorita, PC speaker nic ne piska. Sem ruknil baterijo ven ze enih parkrat za 10 minut in vec, pa tud nic novega?! Na novo izklopil vse kable in jih na novo priklopil, proc noter pa vun... vkljucil brez RAMa, brez baterije, diska, disketne, graficne... skratka vse mozne kombinacije in nic ne dela?! Kondenzatorji niso napihnjeni.

Kaj mislite da je slo k vragu? Oziroma kaj naredit da bo delal?

Mavrik ::

Probaj odklopiti vse kar je potrebuješ (tudi diske itd.), pa poglej če se potem požene.
The truth is rarely pure and never simple.

PolentozerkaTM ::

@Marvik: Tocno to sem tudi naredil, in to ne enkrat. Masina mi sedaj deluje, r:)) esitev pa je bila v tem, da sem vzel baterijo ven za vec kot 3 ure. Nato sem priklopil nazaj in stvar deluje OK.
Problem je ocitno resen, vendar moram se stestirati, koliko je plata kaj stabilna.. Prime95>:D

LP vsem pa hvala za pomoc. Upam da bo koristilo se komu-VZEMI VEN BATERIJO IN PUSTI LEZATI 2-3 URE, PA BO.:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero grafično ste že imeli ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19019621 (12686) Janac
»

Vaše računalniške komponente skozi zgodovino? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
737946 (4748) floyd1
»

Vaš prvi mlinček (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
867632 (4650) opeter
»

Dva monitorja na eni kišti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19318254 (11770) Ursus
»

racunalnik se noce vzgat!

Oddelek: Pomoč in nasveti
351796 (1446) rang3rus

Več podobnih tem