» »

Popravilo analognega fotoaparata

Popravilo analognega fotoaparata

perci ::

Zdravo!

Fotr uporablja nek fotič Olympus IS-200, zrcalno-refleksna zadeva z dodatnim objektivom, tak kot je na spodnji slikci

No, fora je v tem, da mu ga je uspelo vreči po tleh oz. nekam na ene ostre skale in zdej ne dela. Oz. tko je, ce ga hocem prizgati, sploh ne reagira, potem se pa cez kako minutko kar sam od sebe prizge , dela par sekund in se ugasne (crkne, objektiv se ne pospravi). Drugac je objektiv neposkodovan, fles je napol razbit, vendar dela, nasploh se mi zdi hudo cudno, da zadeva kar ne dela, glede na to, da je fotič se vedno popolnoma kompakten, nic se ne premika in tko naprej. Fotr sicer pravi, da je gumb za sprozilec malo losan, sam se mi zdi, da se niti ne spomni kako je bilo prej.

Zdej me pa zanima, ce se komu slucajno sanja, kaj bi lahko bilo narobe oz. ce se bi zadevo dalo sanirat in ali se sploh splača.

Zanima me tudi, kam se splača nest popravit analogni fotič. Kolega mi je priporočil Fotomehaniko na Gosposvetski. Kaj pravite?
  • zavaroval slike: perci ()

perci ::

Tkole izgleda zadeva. Z rdečo je obkrozen del flesa, ki je pocen in del ohišja, kjer je fotič počen Drugih vidnih poškodb ni, kot rečeno je zadeva še vedno zelo kompaktna edino sprožilec naj bi bil malo razmajan.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

ToniT ::

Fotomehanika na Gosposvetski je zakon! Ljudje obvladajo svoj posel.
Jaz sem na morju našel enega Olympusa (starejsši model), ki mu ni delal transport za previjanje filmov. V Fotomehaniki so to uredili brez problema. Najprej so vzeli fotoaparat, potem sem čez dva dni poklical, da so mi povedali, če se splača popraviti (in ceno seveda) in čez teden dni je bil fotoaparat popravljen.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fuji FinePix S5600

Oddelek: Kaj kupiti
101994 (1862) rhabdo
»

Kateri digitalni fotoaparat za okoli 100 K

Oddelek: Kaj kupiti
363154 (2642) gremlinatorv
»