Forum » Loža » Blog o dogajanju 1991-1994
Blog o dogajanju 1991-1994
Temo vidijo: vsi
Balandeque ::
Tule
Zanimovo branje. Se da nekako jasno razbrati, kje deluje domišljija, kaj bi pa mordabilo lahko res.
Par finih poudarkov:
Pa še malo popra:
Po naslovu bloga, starosti pisca in zlasti njegovi vlogi je jasno, da gre za Mitjo Kunstlja.
Zanimovo branje. Se da nekako jasno razbrati, kje deluje domišljija, kaj bi pa mordabilo lahko res.
Par finih poudarkov:
Trgovanje z orožjem je zahtevalo,da smo prisotni tam,kjer nismo imeli kaj iskati,Hrvaška,Bosna in še marsikaj. (....) Vse manj mi je bilo jasno,oziroma vse bolj mi je bilo jasno,da je tale komisija farsa za medije,da moram lagati kot so se zmenili! Tudi prav,ampak pred Kladušo smo izgubili človeka,pri umiku je eden naših izgubil življenje,pri vrnitvi je bilo to v poročilu,torej vsega ni bilo,
pizda,kri je bila prelita,kako se ni nič zgodilo,kaj pa je bilo z njim ….? Je grob na Žalah prazen,po moje ni,če grem k njemu domov,bom našel vdovo in otroka,bi našel takrat,zdaj po vseh teh letih,koliko že,17 ali 18 let nazaj…!
Janša je že v kabinetu na Pentagonu,po UKV vezi bo poslušal dogajanje,ne smeš zajebat,moramo aretirat,oba,ali vsaj Smolnikarja,druge ni,je nadaljeval Njavro.Za mojo glavo gre,pa tvojo tudi,kolikor vem,sem ga dražil,čeprav ni bil primeren trenutek.
General Ivan Hočevar,nekdanji šef RŠTO je prestopil na jugoslovansko stran,kot trofejo so ga čuvali v hotelu Jugoslavija v Beogradu.Hudo,če general,ki ve vse ključne podatke,prestopi na drugo stran!
Vsaka resna država bi poslala likvidatorje na izdajalca te vrste.Slovenija hoče biti resna država,zato je general Hočevar odšel rakom žvižgat.Davno davno v začetku devedesetih sem bil v ekipi,ki je odšla v Beograd.Zgodbo iz tistega časa so povzeli časopisi:general Ivan Hočevar je storil samomor v hotelu Jugoslavija,strel v glavo………..konec.Pa je bilo res tako,sem sanjal,da sem tam,da je bilo vse še bolj zapleteno,ga je obiskala družina iz Slovenije,poleg nas seveda!
Pa še malo popra:
Njavro je zrastel med Kočevskimi kmeti,oblačil se je kot kmet,obnašati se ni znal,baje je leta 91 sploh prvič videl Ljubljano,na novinarko Špelo Predan se je zalepil kot muha na drek,dobesedno,Špela je bila manj kot drek,porivala s je s pol Moris-a,z nekaj policaji,politiki,Edvard Oven,Marko Crnković,Janez Janša,Dušan Mikuš,Miran Ališić,Danilo Slivnik,ne bom nadaljeval,samo drobec njih sem omenil,prodorna novinarka,Njavro ji je seveda vse zgobcal,zato smo jo morali imeti pod nadzorom,še to se nam je manjkalo.
Po naslovu bloga, starosti pisca in zlasti njegovi vlogi je jasno, da gre za Mitjo Kunstlja.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.
the chicken was involved - the pig was committed.