Forum » Loža » barva za zaščito lesa zunaj
barva za zaščito lesa zunaj
kumer ::
Dober dan
Ali se morda spoznate na barve za les?
Katera je najboljša, katero uporabljate?
Belinka, sikkens, sadolin, swingcolor, lazurin, chemcolor, helios, jub ..., res ne vem kaj je vzet. Barval bom studenec.
Še eno vprašanje. Na balkonih imamo tessarol, ali lahko na to barvo dam katero drugo barvo oz je edina možnost ponoven nanos tessarola.
Sprašujem zato ker se tessarol ni dobro obnesel, spokan, odstopa...
Hvala
LP
Ali se morda spoznate na barve za les?
Katera je najboljša, katero uporabljate?
Belinka, sikkens, sadolin, swingcolor, lazurin, chemcolor, helios, jub ..., res ne vem kaj je vzet. Barval bom studenec.
Še eno vprašanje. Na balkonih imamo tessarol, ali lahko na to barvo dam katero drugo barvo oz je edina možnost ponoven nanos tessarola.
Sprašujem zato ker se tessarol ni dobro obnesel, spokan, odstopa...
Hvala
LP
Ganon ::
Seveda lahko. Ampak površino pred barvanjem ustrezno pripravi - pobrusi. Jaz uporabljam izključno belinkine premaze, ki se po mojih izkušnjah izjemno dobro obnesejo.
fikus_ ::
Lak lazure so problematične na izpostavljenem lesu, ker se les navlaži in razširi, lak pa poči in s tem je les še bolj občutljiv na vremenske vplive.
Obstoječi premaz moraš odstraniti z brušenjem (tračna brusilka in trikotna vibracijska za notranje vogale) .
Uporabi npr nekaj takšnega:
http://www.soncne-barve.si/slo/barve-za...
Imaš pa še druge proizvajalce.
Obstoječi premaz moraš odstraniti z brušenjem (tračna brusilka in trikotna vibracijska za notranje vogale) .
Uporabi npr nekaj takšnega:
http://www.soncne-barve.si/slo/barve-za...
Imaš pa še druge proizvajalce.
kumer ::
ali ste morda že kdaj uporabili sikkens barve
na nemškemm trgu so kar močno prisotne, gledam ocene ne amazon.de in jih kar hvalijo
seveda pa je čisto mogoče da so naše barve (belinka, helios, jub ...) prav tako vredu oz boljše
kaj pa swingcolor od bauhausa, ali je ok barva?
LP
na nemškemm trgu so kar močno prisotne, gledam ocene ne amazon.de in jih kar hvalijo
seveda pa je čisto mogoče da so naše barve (belinka, helios, jub ...) prav tako vredu oz boljše
kaj pa swingcolor od bauhausa, ali je ok barva?
LP
Machete ::
Pojdi na Remmers. Top nemška tehnologija. S slovenskimi razno raznimi sem ograje barval kar naprej. Od kar sem ruknil njihovo barvo, na vodni osnovi, je mir in kar trajajo (seveda tudi les).
http://www.remmers.de
http://www.bizi.si/U-TRADE-D-O-O/maticn...
http://www.remmers.de
http://www.bizi.si/U-TRADE-D-O-O/maticn...
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Blum ::
Imamo brunarico prebarvano s sikkens, pravtako ograjo ter klop - vse staro 3+ leta. Vse je podvrženo vremenu, je na prostem in do zdaj ni nič ne spremenilo odtenka in se ne lušči, je kakor na začetku. Malo je dražja, ampak se splača.
gruntfürmich ::
za dobro zaščito lesa sploh ni pomembno kako dober je zaključni sloj, ker le-ta vedno hitro razpoka, ampak kako dobro je impregniran (aka belton - tankoslojne lazure z veliko vpojnostjo in prodornostjo)...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Izbrisan_Acc ::
Da ne odpram nove teme, si bom kr tole sposodu.
Planiram eno simple zunanjo ograjo. Zanima me, kakšen je najboljši način za izdelavo teh zakrivljenih rezov navrhu. Menda se to ne dela ročno? To bi trajalo kak mesec.... pa še grdo bi blo. Kar se opreme tiče pa,...imam nekej hobi mizarske opreme....
tnx
Planiram eno simple zunanjo ograjo. Zanima me, kakšen je najboljši način za izdelavo teh zakrivljenih rezov navrhu. Menda se to ne dela ročno? To bi trajalo kak mesec.... pa še grdo bi blo. Kar se opreme tiče pa,...imam nekej hobi mizarske opreme....
tnx
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Izbrisan_Acc ()
Če imaš hobi mizarsko opremo, potem je tračna žaga ali vbodna. Kako bo pa na koncu zgledalo je pa odvisno od tvoje roke. Lahko pa na koncu pobrusiš s tračno brusilko.
Si pogledal v kakšnem Baubau in podobni trgovini, koliko je cena izdelanih?
Si pogledal v kakšnem Baubau in podobni trgovini, koliko je cena izdelanih?
Tnx za odgovor. Fora je v tem, ker imam lesa za celo podstreho in bi nekej koristnega iz tega naredu. Ne gre za les neke visoke kvalitete, ... uglavnem je smreka...ampak za takole ograjco bi bil pa popoln. Bom probal popoldne par testnih polkrogov odžagat....
Sicer pa,..a kdo kej mizari na tem forumu? Zadnje pol leta odkrivam ta hobi in se mi zdi fenomenalen. Pač izdelki so tko-tko, ampak osnove maš hitr v malem palcu. Če je bl bedno narjeno pa pač rečeš, da je rustikaln dizajn. :)
Sicer pa,..a kdo kej mizari na tem forumu? Zadnje pol leta odkrivam ta hobi in se mi zdi fenomenalen. Pač izdelki so tko-tko, ampak osnove maš hitr v malem palcu. Če je bl bedno narjeno pa pač rečeš, da je rustikaln dizajn. :)
Invictus ::
Ne naredi zaokroženega konca, ampak naredi trikotno špico. Ali celo ravno. Kar boš lahko brez problemov naredil sam.
Ne pozabi na mehansko zaščito vrha letve, ker ti bo drugače v parih letih dež uničil letev. Dovolj ena bakrena/aluminijasta ploščica na vrhu.
Ne pozabi na mehansko zaščito vrha letve, ker ti bo drugače v parih letih dež uničil letev. Dovolj ena bakrena/aluminijasta ploščica na vrhu.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Blum ::
Ne delat ravne stranice, saj ti bo sčasoma zacvetela, ne glede na zaščito (razen s plehom na vrhu, ki zgleda grdo). Krog na vrhu lahko enostavno narediš z rezkalnikom ali po domače uberfrezerjem. Vzemi si čas in naredi maketo po kateri boš vodil uberfrezer in vsako desko zgoraj prirezal, vzame ti manj kot minuto na desko vključno z brušenjem robov na roke.
Morda bi bilo pametno, če bi dal obdelane (neprebarvane) deske impregnirat, pride okoli 50eur +ddv na kubik desk, potem ne rabiš niti barvat niti lakirat. Imamo tako ograjo že več kot 15 let.
Smreka pride malenkost zelenkasta pri impregnaciji, hrast pa bolj na rjavkasto potegne.
Rezkalnik katerega jaz uporabljam in je za hobi dovolj dober:
http://www.interdiskont.si/vsi-izdelki/...
Našel sem sliko iz letošnje zime, se malo vidi ograjo. Nebarvana, le impregnirana pod visokim pritiskom. Hrast.
Morda bi bilo pametno, če bi dal obdelane (neprebarvane) deske impregnirat, pride okoli 50eur +ddv na kubik desk, potem ne rabiš niti barvat niti lakirat. Imamo tako ograjo že več kot 15 let.
Smreka pride malenkost zelenkasta pri impregnaciji, hrast pa bolj na rjavkasto potegne.
Rezkalnik katerega jaz uporabljam in je za hobi dovolj dober:
http://www.interdiskont.si/vsi-izdelki/...
Našel sem sliko iz letošnje zime, se malo vidi ograjo. Nebarvana, le impregnirana pod visokim pritiskom. Hrast.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blum ()
Tkole ja,... Lih nekej tacga sm imel v mislih. Jst sm se pa večkrat sprašval čemu rezkar služi...hehe....
Drugač pa trenutno prou počasi delam neko stojalo za tv. Enkrat bo. Res je, da ko nimaš neke dobre opreme, se vsak projekt meri v tednih.
Drugač pa trenutno prou počasi delam neko stojalo za tv. Enkrat bo. Res je, da ko nimaš neke dobre opreme, se vsak projekt meri v tednih.
boris82 ::
Jaz bi se navezal na to temo, čeprav je že mal stara...
A kdo mogoče uporablja Silvanolin barve za les: https://www.silvaprodukt.si/?
Imam doma reklamo, pa me zanima, če kdo ve, kako se kaj obnesejo? A je bolje kupiti kakšen Beltop ali pa eno iz Merkurja, Obija...
Hvala,
B.
A kdo mogoče uporablja Silvanolin barve za les: https://www.silvaprodukt.si/?
Imam doma reklamo, pa me zanima, če kdo ve, kako se kaj obnesejo? A je bolje kupiti kakšen Beltop ali pa eno iz Merkurja, Obija...
Hvala,
B.
drekodovce ::
to ni barva, ker mislim da ne tvori lazure oziroma površine, ampak se samo vpije v les in je zato impregnacija.
Na Biotehniški fakulteti oddelku za lesarstvo so te premaze kar dobro stestirali in so jih hvalili do konca Obstojnost lesa je v tem primeru mnogo boljša kot pa neki random premazi iz trgovin, saj je ta premaz fungicid - preprečuje trohnenje lesa. Je pa res, da je najboljše impregniranje, ampak stane okrog 300€ za kubik.
Na kratko povedano: od silvaprodukta premazi odlično pripomorejo k obstojnosti lesa.
Na Biotehniški fakulteti oddelku za lesarstvo so te premaze kar dobro stestirali in so jih hvalili do konca Obstojnost lesa je v tem primeru mnogo boljša kot pa neki random premazi iz trgovin, saj je ta premaz fungicid - preprečuje trohnenje lesa. Je pa res, da je najboljše impregniranje, ampak stane okrog 300€ za kubik.
Na kratko povedano: od silvaprodukta premazi odlično pripomorejo k obstojnosti lesa.
aleninjo ::
Pozdrav! Zanima me kaj najbolje uporabiti, za zascito lesa zunaj, in da les ohrani naravno barvo.. Delam namrec vrtno lopo z teraso, les je smrekov, vrtna lopa in streha pa bosta oblozeni z opaz plosma sirine 2cm (streha bo seveda se zascitena naprej z vsem potrebnim...).
Rad pa bi imel naraven izgled lesa, torej brez barvanja in pa da bi bil dobro zasciten...
Hvala za vso pomoc!
Rad pa bi imel naraven izgled lesa, torej brez barvanja in pa da bi bil dobro zasciten...
Hvala za vso pomoc!
Kvinta ::
Pokliči v Samson kamnik tu smo mi kupli vse majo zelo dobre stvari recimo TUNGOVO OLJE je top res pa je da to ni bauhaus kvaliteta in so malo dražji.
A.C.A.B
miko22 ::
Tudi jaz nameravam pred zimo pobarvat nadstrešek.
Tisti, kaj mi je naredil nadstrešek je reko, da lesa ne barvat z lakom. Les mora dihat.
Torej impregnacija najprej(Katera?). kaj pa pol preko? Nekaj brezbarvnega.
Moram gledat na znamko? Cene so kar zasoljene.
Tisti, kaj mi je naredil nadstrešek je reko, da lesa ne barvat z lakom. Les mora dihat.
Torej impregnacija najprej(Katera?). kaj pa pol preko? Nekaj brezbarvnega.
Moram gledat na znamko? Cene so kar zasoljene.
miko22 ::
Ne, jaz hočem čimbolj naravni les. Torej lazure ne rabim, samo impregnacijo?
Na koliko jo treba ponavljat?
ker tisto kar piše 5 let se mi zdi malo za zase privelčeno.
Na koliko jo treba ponavljat?
ker tisto kar piše 5 let se mi zdi malo za zase privelčeno.
bf4ed ::
Impregnacija brezbarvni silvanolin ( ali podobno) vse je to enako, borova kislina..
Lazura od Color-a brezbarvna lazura 2-3 sloje
Ponoviš vsake 3 leta 1 sloj.
Les more dihat...gluposti. Če bo dihal bo tudi vlekel vlago v sebe.
Lazura more bit. Če pade par kapljic na les ali jutranja rosa, bo na lazuri lepo odtekla in se posuši na soncu/zraku.
Lazura od Color-a brezbarvna lazura 2-3 sloje
Ponoviš vsake 3 leta 1 sloj.
Les more dihat...gluposti. Če bo dihal bo tudi vlekel vlago v sebe.
Lazura more bit. Če pade par kapljic na les ali jutranja rosa, bo na lazuri lepo odtekla in se posuši na soncu/zraku.
TheBlueOne ::
Impregnacija brezbarvni silvanolin ( ali podobno) vse je to enako, borova kislina..
Brezbarvni skoraj nima zascite, morda boljse vzeti tiste z bakrom. Kaj ti na kratek rok les nekoliko pozeleni.
Ce les ni nonstop izpostavljen, ti niti ni treba kaj nanasati.
Pri olju so zadeve dosti zacasne, kjer je voda zna olje sprati.
Pri lazurah je neka srednja pot. Malo manj pogosto osvezevanje nanosa, nekolko vec zascite.
Potem pa imas se voskanje, ki pa je menda dalec najbolj obstojno.
Te bolj industrijske zadeve dobis ugodno pri silvaproduktu.
Vanich ::
Si sposodim tole temo, da ne odpiram nove. Torej; nova terasa, smrekove deske. (vem, ni najbolje - so bile pač dostopne + moje stanje financ)
Skupna površina terase: cca 21m2
Odločil sem te smrekove deske premazati z oljem - katero bi bilo najbolj primerno? Osmo variante olj so najboljše, vendar predrage.
Kaj bi bilo potem najbolje? Laneno olje (rafinirano ali z dodanimi sikativi) je recimo dosti poceni.
Mogoče tikovo olje? Tungovo olje?
Skupna površina terase: cca 21m2
Odločil sem te smrekove deske premazati z oljem - katero bi bilo najbolj primerno? Osmo variante olj so najboljše, vendar predrage.
Kaj bi bilo potem najbolje? Laneno olje (rafinirano ali z dodanimi sikativi) je recimo dosti poceni.
Mogoče tikovo olje? Tungovo olje?
Kaj je cilj doseči, izgled in zaščititi les? Če res želiš oljiti, potem vzami najcenejše olje in če je izpostavljeno soncu ter dežju, boš to moral ponavljati vsako leto. Prvič premažeš les pred vgradnjo, potem pa samo površine, ki jih dosežeš.
Jaz sem že uporabljal parafinsko olje za živila za stvari, ki so v stiku z živili in za druge površine in je OK. Poglej za ceno in primerjaj z drugimi olji.
Jaz sem že uporabljal parafinsko olje za živila za stvari, ki so v stiku z živili in za druge površine in je OK. Poglej za ceno in primerjaj z drugimi olji.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Namen: zaščita lesa + čimbolj naravni videz, če se le da, ni pa nujno. Soncu niti ne bo pretirano izpostavljeno, snegu in dežju pa kar.
Magic1 ::
A je sploh razlika v izgledu po enem mesecu v odvisnosti od olja? Drugače je najbolj pomembno, da boš dosti pogosto naoljil. Pozimi mogoče ne bi bilo slabo, če bi kar pokril s kakšnim platnom, da snegu in dežju sploh ni izpostavljeno.
Magic
Podkonstrukcijo dvigni, da ne bo na tleh in v vlagi ali celo stoječi vodi.
Nekaj takšnega
Poleg tega moraš zagotoviti možnost prezračevanja/sušenja, pustiš reže ob straneh ali nekaj mm špranje med letvami.
Nekaj takšnega
Poleg tega moraš zagotoviti možnost prezračevanja/sušenja, pustiš reže ob straneh ali nekaj mm špranje med letvami.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
Podkonstrukcijo dvigni, da ne bo na tleh in v vlagi ali celo stoječi vodi.
Nekaj takšnega
To ja, ampak me bolj zanima zaščita desk na vrhu. Z oljem.
A je sploh razlika v izgledu po enem mesecu v odvisnosti od olja? Drugače je najbolj pomembno, da boš dosti pogosto naoljil. Pozimi mogoče ne bi bilo slabo, če bi kar pokril s kakšnim platnom, da snegu in dežju sploh ni izpostavljeno.
Nekateri obljubljajo dolgotrajno zaščito.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vanich ()
Vsa olja se izpirajo. Če ne želiš sive terase, boš moral obnavljati premaz 1x letno oz. odvisno od izpiranja olja.
darkolord ::
Poleg izpiranja še hlapijo in se vpijejo v les. Če delaš samo z olji je za zunaj priporočeno obnavljati premaz bolj 2x letno.
denabiker ::
A ima kdo kakšen nasvet za barvanje masivne klopi, masivne vrtne garniture itd. Večji del je hrast, nekaj pa imam tudi iz smrekovega lesa. Do sedaj sem imel neko zaščito plus lak. Lak se je začel luščit, verjetno tudi zaradi UV žarkov in ostalih vremenskih vplivov, grdo za popizd. Lak sem odstranil, pripravljeno za zaščito, sedaj pa razmišljam kakšno zaščito bi dal. Dal bi rad nekaj svetlejšega, da ohranim barvo lesa, ne bi rad lak-a več, ker tudi na masivnih vratih se mi lušči (ja so tudi izpostavljene soncu), ampak dežju pa res ne.
Eduardo ::
Ce ni dežja potem lahko tudi pustiš kakor je. Če je dež in nočeš, da se lušči in da izgleda kot les, pa se boš odločal med lazuro in oljenjem.
Prodajalci ti bodo verjetno svetovali impregnacijo + premaz. Impregnacija je proti škodljivcem. EKO freaki to bodo rekli da pod noben pogojem impregnacija, ker ti bo umrla družina.
Če hočeš max efekt proti zunanjim pogojem podjdi do recimo teh:
https://silvaprodukt.si/
Menda sodelujejo z BF in če me spomin ne vara dobiš kombinacijo, ki se uporablja lesene daljnovode. Ampak ti bodo ekofreaki zelo verjetno povedali, da ti bo pravtako umrla družina.
Če hočeš oljit in biti nekoliko eko, imaš tikovo olje ampak ti bodo eko freaki verjetno povedali, da ti bo zbolela družina, ker ima dodatke.
Če hočeš popolnoma eko pa vzameš kakšno laneno olje. Kaj pa je najmanj in najbolj obstojno je verjetno samoumevno.
Prodajalci ti bodo verjetno svetovali impregnacijo + premaz. Impregnacija je proti škodljivcem. EKO freaki to bodo rekli da pod noben pogojem impregnacija, ker ti bo umrla družina.
Če hočeš max efekt proti zunanjim pogojem podjdi do recimo teh:
https://silvaprodukt.si/
Menda sodelujejo z BF in če me spomin ne vara dobiš kombinacijo, ki se uporablja lesene daljnovode. Ampak ti bodo ekofreaki zelo verjetno povedali, da ti bo pravtako umrla družina.
Če hočeš oljit in biti nekoliko eko, imaš tikovo olje ampak ti bodo eko freaki verjetno povedali, da ti bo zbolela družina, ker ima dodatke.
Če hočeš popolnoma eko pa vzameš kakšno laneno olje. Kaj pa je najmanj in najbolj obstojno je verjetno samoumevno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Eduardo ()
matjaz000 ::
Priporočam Sikkens barvo. Jaz jo uporabljam že več kot 10 let za vse kar zunaj barvam in se odlično obnese.
Predtem sem uporabljla Belton in Beltop, ampak je zelo hitro razpokalo.
lp, Matjaž
Predtem sem uporabljla Belton in Beltop, ampak je zelo hitro razpokalo.
lp, Matjaž
Invictus ::
Dolgoročno, če bo les na dežju, to pomeni non stop čiščenje, brušenje in barvanje...
Ne glede na barvo...
Ne glede na barvo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Za les na dežju in soncu bo potrebno barvo/lak vsako leto obnavljati, pa še tedaj bodo razpoke in trohnenje lesa tam okrog.
Če še ni bilo kaj barvano, potem lazuro, se globlje vpije, ne tvori debelega sloja, ne poka,.... jo je pa tudi potrebno vsake nekaj let obnoviti.
Če še ni bilo kaj barvano, potem lazuro, se globlje vpije, ne tvori debelega sloja, ne poka,.... jo je pa tudi potrebno vsake nekaj let obnoviti.
Oljim samo les, kateri je pod "streho", to bo zunaj, tudi na dežju ali vzeti Sikkens Novatech ali kar Cetol HLS? Sadolin je bil včasih hvaljen, Sikkens je verjetno boljši, ne?
Kar se tiče Belton in Beltop, lahko za en čas nazaj povem da je za en dr*k (mogoče, da je sedaj boljše kvalitete, ne vem...), ker imam primer pri mojem fotru, saj si je zaželel zelo komplicirana masivna vrata kot so bila včasih s stotimi vzorci, tišlar jih je delal skoraj pol leta. Od začetka so bila vrata res krasna, a kaj ko sonce naredi svoje in se je ta Beltop začel luščit in je postajalo tako grdo, da ne znam opisat. To mi je šlo pa res na živce.
Kar se tiče Belton in Beltop, lahko za en čas nazaj povem da je za en dr*k (mogoče, da je sedaj boljše kvalitete, ne vem...), ker imam primer pri mojem fotru, saj si je zaželel zelo komplicirana masivna vrata kot so bila včasih s stotimi vzorci, tišlar jih je delal skoraj pol leta. Od začetka so bila vrata res krasna, a kaj ko sonce naredi svoje in se je ta Beltop začel luščit in je postajalo tako grdo, da ne znam opisat. To mi je šlo pa res na živce.
Če ste izbrali Beltop za zunaj (sicer verjetno pod streho) ni najbolj prava izbira, ker tvori lakirano plast, natur les se širi in krči, ta plast pa poka na prehodih oblike, kar omogoči vdor vlagi.
Vzeti bi morali Belton ali Exterier.
Imajo pa še drugi proizvajalci primerne stvari, samo pravo je potrebno izbrati za namen.
Vzeti bi morali Belton ali Exterier.
Imajo pa še drugi proizvajalci primerne stvari, samo pravo je potrebno izbrati za namen.
je bilo takrat delano po nasvetu prodajalca, torej Belton (ne vem kolikrat se je že barvalo slojev) na koncu pa Beltop kot lak. Seveda je pod streho, ampak je južna stran, pa sonce posije direktno na vrata.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: denabiker ()
Tudi to je narobe, da se premaže preveč slojev, ker boj bo na debelo, bolj bo držalo, kar ni res.
To velja za notranje površine, kjer se hoče imeti gladko površino, boljšo zaščito proti obrabi,....
To velja za notranje površine, kjer se hoče imeti gladko površino, boljšo zaščito proti obrabi,....
Kvatebrigic ::
Berite tehnične liste proizvajalcev!
Belton je super zadeva. Jaz sem vse visoke grede, nadstreške, otroška igrala barval s tem. Najprej Belles za impregnacijo, potem Belton 3 sloje. Je pa v veliki večini lepljen les, ki poka minimalno. Ampak finiš je pa odličen, kot bi plastificiral, popolnoma vododbojno zaenkrat po cca 3 letih.
Belton je super zadeva. Jaz sem vse visoke grede, nadstreške, otroška igrala barval s tem. Najprej Belles za impregnacijo, potem Belton 3 sloje. Je pa v veliki večini lepljen les, ki poka minimalno. Ampak finiš je pa odličen, kot bi plastificiral, popolnoma vododbojno zaenkrat po cca 3 letih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | (Res) vodoodporen lak za les (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12618 (5795) | FoxKnox |
» | sanacija lesenega oknaOddelek: Loža | 2346 (1417) | mailer |
» | zaščita lesenega vikendaOddelek: Loža | 2459 (1845) | chort |
» | Visoke grede - Euro paleteOddelek: Loža | 7549 (6353) | r3dkv1c4 |
» | Kako zaščititi brunarico/lopoOddelek: Loža | 9571 (8820) | gruntfürmich |