»

München preizkuša sistem za napovedovanje vlomov

Heute - V Münchnu so začeli preizkušati sistem za preprečevanje vlomov, ki spominja na Posebno poročilo in Številke. Na podlagi preteklih dogodkov predvidevajo, kje se bodo v bližnji prihodnosti zgodili vlomi, in jih z okrepljeno policijsko prisotnostjo preprečilo.

Realnost je seveda še daleč od filmov. Sistem Precobs, ki ga razvija nemški IfmPt (Institut für musterbasierte Prognosetechnik), ne povedal, kdo in kam bo vlomil, ampak bo dal približno informacijo, v katerem okolišu lahko v naslednjih dneh pričakujemo vlom. Sistem se napaja iz podatkovne baze o vlomih, ki obsega podatke za obdobje zadnjih sedem let. Vodja kriminalistične policije v Nürnbergu Karl Geyer pojasnjuje, da si številni vlomi sledijo po znanem zaporedju. Storilci se v naslednjih dneh po vlomu vrnejo v...

14 komentarjev

GTAT in Apple javno pereta umazano perilo

Peči za Applove komponente v tovarni v Arizoni

vir: Ars Technica
Ars Technica - Stečajni postopek podjetja GT Advanced Technologies (GTAT), ki bi moral postati Applov dobavitelj zaslonov iz safirja, a se je ljubezen nato neslavno končala, postaja čedalje zanimivejši. Čeprav sta se podjetji uradno razšli v prijateljski odnosih, si Apple prizadeva, da podrobnosti iz pogodbe med njima ne bi postale javne, za kršitev česar so določeni penali v višini 50 milijonov dolarjev. GTAT se trudi čim več podatkov javno razgrniti, kar je v stečajnih postopkov sicer običajno.

Operativni direktor GTAT Daniel Squiller je v petek sodišču poslal zapriseženo izjavo, v kateri je opisal podrobnosti sodelovanja z Applom. Čeprav je dolga 24 strani, se jo splača prebrati, ker se v njej skriva precej zanimivih podrobnosti.

Squiller je dejal, da je Apple zelo privijal GTAT in od...

75 komentarjev