»

Samsungova prototipna LCD televizija z nanocevkami

CNet - Na Samsungovem inštitutu napredene tehnologije - SAIT so izdelali zaenkrat še 15 palčni prototipni LCD televizor, ki za osvetljevanje uporablja ogljikove nanocevke. V takšnem zaslonu na tisoče nanocevk izstreljuje elektrone na fosforiziran ekran in tako osvetljuje zaslon. T.i. FED - field-emitter display tehnologija je v osnovi podobna stari dobri CRT. Podobno rešitev razvijata tudi Toshiba in Canon (SED - surface-conduction electron-emitter displays).

Prednost nove tehnologije je še dodatno znižanje cen velikih LCD zaslonov, saj skoraj polovice cene 40 palčnega zaslona predstavlja prav osvetljevanje. Proizvajalci zato poskušajo znižati ta strošek na različne načine: LED, laserji, SED... o katerih smo že poročali.

19 komentarjev

Google po nesreči poslal črva uporabnikom

PC World - PC World poroča, da je Google po nesreči poslal črva, ki sliši na ime W32/Kapser.A@mm oz. Kama Sutra, svojim uporabnikom.

Pri Googlu so izjavili, da so na Google Video Blog poslali tri sporočila, ki se naj ne bi smeli znajti tam. Nekatera izmed teh bi naj vsebovala t.i. Kama Sutra črv, ki lepo pobriše datoteke in register na okuženem sistemu. Večina protivirusnih programov bi ga naj brez večjih težav zaznala in odpravila.

Sicer niso omenili, kako bodo se proti takim dogodkom branili v prihodnje, so pa omenili da so ustrezni protokoli, ki bodo ščitili pred podobnimi napakami, že ustrezno nameščeni.

Zimski virusi so se očitno začeli zgodaj širiti.

6 komentarjev

Nemški ponudniki dostopa do interneta morajo na zahtevo izbrisati prometne podatke

Slashdot - Kot poroča Slashdot, je v začetku tega tedna nemško zvezno sodišče odločilo, da mora T-Online, eden največjih nemških ponudnikov dostopa do interneta, na zahtevo uporabnikov izbrisati vse njihove IP številke iz svojih datotek aktivnosti (tim. log datoteke).

Sodišče je odločitev sprejelo na podlagi pritožbe 33-letnega uporabnika interneta Holgerja Vossa, ki je leta 2002 na internetu napisal nek sarkastičen komentar, kasneje pa so ga izsledili na podlagi shranjene IP številke in proti njemu vložili tožbo. Sodišče je presodilo, da T-Online nima pravice shranjevati teh podatkov brez ustrezne pravne podlage. Mimogrede: podobna zakoodaja, ki prepoveduje shranjevanje prometnih podatkov, velja tudi pri nas, žal pa je v praksi operaterji praviloma niti ne poznajo oz. je ne upoštevajo.

Za nemške uporabnike je na voljo tudi že ustrezen obrazec, s katerim lahko ponudniku dostopa do interneta sporočijo svojo zahtevo, ki se ga najbolj veselijo uporabniki P2P storitev. Komentatorji na

6 komentarjev