»

Maxthon 1.1.067

Maxhton - Izšla je nova različica brskalnika, oziroma dodatka za InternetExplorer, Maxthon (preimenovan iz MyIE). Kaj je tako posebnega v novem skupku kode boste vprašali? Razvijalci Maxthona so se požvižgali na Microsoft ter sami izdelali "popravek" za prekoračitev medpomnilnika IFRAME. S tem je Maxthon postal varnejši od ostalih IE-nadgradenj (vsem jim je namreč skupno, da uporabljajo za prikazovanje internetnih strani srce Internet Explorerja). Maxthon vam poleg standardnih funkcij za brsaknje ponuja še napredne, kot recimo odstranitev lebdečih reklam.

78 komentarjev

Firefox 1.0 je tu!

Firefox 1.0 v slovenščini

Mozillazine - In končno je Mozilla Foundation izdala Firefox 1.0, ki je njen prvi glavni izdelek po Mozilli 1.0, izdani junija 2002. Razvoj Firefoxa se je začel pred skoraj dvema letoma z namenom doseganja večje robustnosti in boljše uporabniške izkušnje, kot jo nudi Mozilla. Sadovi so se najlepše prikazali z uspešno predstavitveno različico, ki jo je namestilo čez 8 milijonov uporanikov.

V primerjavi s to različico, uradna odpravlja precej hroščev in prinaša izboljšano delo z zavihki. Na obleganih strežnikih Mozilla Foundation so na voljo tudi prve lokalizirane različice, med katerimi seveda ne manjka slovenska! Zaradi velike obremenitve strežnikov, smo pripravili priročnejše mesto za prenos....

127 komentarjev

Novell Linux Desktop 9

Google News - Novell je v oddelkih SuSE in Ximian razvil svojo prvo distribucijo - Novell Linux Desktop 9, ki je naslednji del nadaljevanke o SuSE Linux Desktopu. Gre za strogo komercialen izdelek za podjetja, ki stane 50 USD na uporabnika in ob tem nudi podporo in popravke za enoletno obdobje. Na voljo sta okolji GNOME in KDE, pisarniška zbirka OpenOffice.org, osebni organizator Ximian Evolution 2 in brskalnik Firefox. Več o tem.

38 komentarjev

Nova vesoljska nagrada

Space - 4. oktobra se je končala prva zasebna vesoljska dirka Ansari X-Prize, kjer je prvo nagrado 10 milijonov dolarjev pobrala ekipa Burta Rutana in Paula Allena z vesoljskim vozilom SpaceShipOne. Sedaj pa se obeta nova, "Ameriška vesoljska nagrada", ki jo razpisuje podjetje Bigelow Aerospace. Nagrada je 50 milijonov dolarjev.

Na kratko nekatera pravila: vesoljsko vozilo mora prevažati vsaj pet oseb na višino 400 km in mora zaključiti vsaj dve orbiti okoli Zemlje na tej višini. To mora ponoviti v 60 dneh. Največ 20% vozila je lahko potrošljivega, vozilo mora pokazati sposobnost priključitve na napihljivi bivalni modul Bigelow Aerospace in pokazati možnost, da lahko tam ostane 6 mesecev. In ne popolnoma zanemarljivo: tekmovalec mora biti iz Združenih držav Amerike. Rok izvedbe je 10. januar 2010.

Namen te dirke je odvzeti primat ruskega vesoljskega vozila Sojuz, ki je trenutno najcenejše orbitalno vozilo za človeško posadko. Več o nagradi na dosegu klika.

21 komentarjev

Predavanje: Dražen Pantič: Primeri hibridnih medijev

Slo-Tech - V sredo, 10. novembra, ob 19. uri vas Kiberpipa in Ljudmila vabita na predavanje: Dražen Pantič: Primeri hibridnih medijev (video blogi, direktni streaming na TV, P2P in interaktivna TV) na izkušnjah 4-letnega dela in življenja v ZDA.

Dražen Pantič, je med drugim davnega 1996 so-ustanovil beograjski OpenNet, internetni oddelek neodvisne medijske organizacije Radio B92, CyberREX in praški C@MP, leta 1999 je prejel nagrado Pioneer award organizacije Electronic Frontier Foundation. Že vrsto let sodeluje v vodenju njujorške tehno-performans umetniške galerije Location One.

Opisal bo svoje izkušnje in delo v ZDA v zadnjih štirih letih. Leta 2000 je namreč prevzel mesto so-direktorja galerije Location One, na Univerzi New York pa kot sodelavec vodil program "Mediji, tehnologija in demokracija".

Na kratko bi lahko njegovo delo opisali kot gradnjo arhitekture v kontekstu participatorne medijske prakse, novih in hibridnih medijev (advanced media). Vabljeni v Kiberpipo in berite dalje ...

6 komentarjev

Linux audio meet me

Slo-Tech - Vsako drugo sredo v mesecu v Kiberpipi pripravljamo srečanja uporabnikov in/ali razvijalcev avdio vragolijskega softwara pod Linuxom. Drugo srečanje bo to sredo, 10. novembra, ob 20.00!

LAMM - LinuxAudioMeetMe so mesečna srečanja precej odprte oblike, včasih skoraj mini-konference s kakšnim tujim gostom, večinoma pa napol delavnica napol izmenjava novih dognanj, pol-izdelkov ali genialnih zamisli. LAMM-i so namenjeni vsem entuzistom, tako začetnikom kot specialistom za zvok, glasbo in multimedijo na linux platformi. Po eni strani nas zanima kako na najbolj preprost način priti do izdelanega komada, ki bo imel šanse na videospotnicah, in hkrati, ter nič manj, če celo ne več, samoizdelana okolja, uporabniški-producentski vmesniki in premoščanje med različnimi multimedijskimi kreativnimi področji. Na LAMM-u ni obiskovalcev, le-ti po defaultu postanejo sodelavci. Raziščimo skupaj!

2 komentarja