»

Ne boste verjeli...

Slo-Tech - DrSergioDJ je resnično padel v naval pridnosti. Tako je danes na vrsti film Space Cowboys, Clint Eastwoodovo stvarino, v kateri on igra tudi glavno vlogo. Komentirajte. To je ukaz . Če se pa že dotikam te teme - vaše komentiranje malih srebrnih zverin je očitno upadlo, saj je komentarjev na film le še za peščico. Vam niso všeč recenzije ali bi hoteli bolj "atraktivne ter aktualne" filme? Anketa vabi.

5 komentarjev

Pioneer DVR-A03

CDR-Info - Mojstri peke, CDRinfovci, so stestirali novo Pioneerjevo multiuporabno pečico, ki lahko peče na CD-R, CD-RW in DVD-R ter DVD-RW. Test je izredno dolg, tako da, priznam, nisem celega prebral. Pioneer DVR-A03 je zaenkrat edini pogon, ki podpira zapisovanje na CDje in na DVDje. Na CD-R piše z 8-kratno, na CD-RW z 4-kratno, na DVD-R z 2-kratno in na DVD-RW z enkratno hitrostjo (enkratna hitrost pri DVDju je 1,385 MB/s, kar je 9,2-krat več kot enkratna hitrost pri CDjih). Če vas zanima, kako se obnese, si pa test tudi preberite.

0 komentarjev

Nadgradnja SB Live! v SB Live! 5.1

Digit Life - Ta članek nam razjasni veliko "skrivnosti" o SoundBlasterjih. Na primer, da odkodiranje Dolby Digital zvoka tudi pri verziji SB 5.1 poteka na centralnem procesorju in da je razlika med navadnim Liveom in Liveom 5.1 le v enem programabilnem čipu. Na žalost se tega čipa ne da preprogramirati kar na kartici sami in ga je potrebno za ta namen odspajkati ter priklopiti na 10 megabitno Realtekovo mrežno kartico ali pa na vzporedni priključek (LPT). Sicer se mi po tem prebranem članku zastavlja vprašanje, če se tak poseg splača, saj je zapleten, pa še možnost, da skurite kartico obstaja. A vseeno se človek malo zamisli, ko ugotovi, da je razlika med njegovo prejšnjo in zdajšno zvočno kartico LE in SAMO v dveh številkah, glede na to, da je razlika v ceni 10 tisoč tolarjev. Če ste mojster spajkanja, si članek le preberite, a ne krivite mene, če potem kaj ne bo delovalo. O članku nas je obvestil Borut, hvala....

2 komentarja

BBUL

AnandTech - BBUL - Bumpless Build-Up Layer je nova Intelova tehnologija pakiranja procesorjev. "Pakunga" ali embalaža, ploščica okoli samega jedra procesorja - to je tisto, za kar ponavadi držite procesor, je zelo pomemben del procesorja, saj ga povezuje z "zunanjim svetom" in v veliki meri določa hitrost samega procesorja. Kako je to mogoče? Današnji procesorji temeljijo na FC-PGA (Flip-Chip) tehnologiji, pri kateri je samo jedro procesorja obrnjeno na glavo, da s tem omogoči boljše hlajenje. Na strani, ki je mi ne vidimo pa je jedro z majhnimi bunkicami prispajkano na embalažo procesorja. Za orientacijo; AMDjev Duron ima okoli 25 milijonov tranzistorjev in 3000 teh bunkic ... To je uvod v še en odličen Anandtechov članek, katerega priporočam vsem, ki ste že držali procesor v rokah, saj je zelo zanimiv in postreže z veliko novimi informacijami o sestavi procesorjev sedaj in v prihodnosti.

1 komentar

Athlon XP

AnandTech - Anandtechovci so si pobliže ogledali nov AMDjev procesor - Athlon XP. Rezultati testiranja v igrah kot so Wolfenstein, Serious Sam in podobne so v prid Athlona XP 1.53 GHz, če ga primerjamo z Pentiumom 4 2.0 GHz. Običajna razlika med procesorjema je okoli 10%, vendar pa s tem vojna med AMDjem in Intelom za trgu high-end procesorjev še zdaleč ni končana. Intel bo vodstvo verjetno zopet prevzel z 2.2 GHz Pentiumom 4, ki bo narejen na osnovi Northwood jedra in bo imel 512 KB L2 pomnilnika. Če vas zanima celoten 13-stranski test, ga najdete tukaj.

4 komentarji