»

Vihar v Yahooju po razrešitvi Bartzove

CNet - Razrešitev Carol Bartz s položaja izvršne direktorice Yahooja ni minila mirno, kot bi si vodilni v Yahooju želeli, ampak je povzročila pravcati vihar. Začela ga je kar Bartzova, ki je bila že prej znana po svoji neposrednosti, ki je poklicala Fortune in podala ekskluzivni intervju o razrešitvi.

V torek je bila v New Yorku, ker je imela za sredo načrtovano predavanje na Citigroupovi tehnološki konferenci. V torek ob 18. uri je poklicala Yahoojevega predsednika Royja Bostocka, kot je bila dogovorjena, ta pa je začel po telefonu brati napisan pravniški dokument, s katerim jo je obvestil o razrešitvi. Imela je dve uri časa, da se odloči, ali bo odstopila prostovoljno ali pa jo bodo razrešili. To je Bartzovo tako...

21 komentarjev

V Windows 8 prihaja Hyper-V

Microsoft - Microsoft je napovedal, da bo v prihajajoči verziji svojega operacijskega sistema Windows 8 tudi virtualizacijsko orodje Hyper-V. To sicer ni nova pogruntavščina, saj ga je Microsoft izdal že davnega leta 2008 in od tedaj vključil v zadnji dve strežniški verziji Windows, a bo Windows 8 prvi sistem za namizne uporabnike s to tehnologijo.

Hyper-V za delovanje potrebuje 64-bitni sistem s podporo za SLAT (Second Level Address Translation), ki jo imajo vsi novejši 64-bitni AMD-jevi in Intelovi procesorji. Za Windows 8 bo potrebno še 4 GB pomnilnika za tri do štiri virtualne računalnike in nekoliko več za večje število. Interakcija z virtualnim računalnikom poteka prek vmesnika VM Console,...

51 komentarjev

Google prevzel Zagat

Google - Google je včeraj najavil, da so prevzeli podjetje Zagat, ki je znan ocenjevalec lokalov, trgovin itn. Za razliko od večine Googlovih nakupov, ki jih predstavljali relativno mladi start-upi, je bil Zagat ustanovljen že leta 1979. Prav tako podjetje ni prisotno zgolj na internetu, ampak objavlja ocene kakovosti restavracij tako na spletu kakor tudi v tiskanih izdajah (kjer so pravzaprav začeli).

Zagat restavracije ocenjuje po ključu z več postavkami, tako da lahko skupaj zberejo do 30 točk. Pokrivali so več kot sto mest, pri ocenjevanju pa so se zatekali tudi k mnenju uporabnikov (gre za enega prvih primerov user-generated content). Svoj obseg so razširili na restavracije, hotele, motele, trgovine, nočne klube, diskoteke itn.

Zaradi naštetega so bili privlačna tarča za Google, ki je hitro uvidel...

19 komentarjev