»

Potrjeno: Windows 8 prihaja v začetku avgusta

Nov uporabniški vmesnik spremlja tudi nov logotip

PC Pro - Microsoft je potrdil, kar smo potihoma pričakovali in med špekulacijami napovedali zadnje mesece. Windows 8 bo dokončan in poslal v fizični tisk medijev (RTM) prvi teden avgusta (med 1. in 5. avgustom), je dejal finančni direktor Tami Reller. Splošna dobavljivost (general availability) je napovedana za konec oktobra. Naslednja strežniška različica Windows Server 2012 se drži ustaljenega tempa in bo v stadiju RTM sredi avgusta, kakšen teden ali dva za Windows 8, splošna dobavljivost pa bo sledila že septembra.

RTM-verzija je že končna verzija operacijskega sistema, ki pa je še ni mogoče...

161 komentarjev

Arzenove bakterije ne obstajajo!

ScienceDaily - Predlani je NASA razburkala znanstveno srenjo z odmevno napovedjo novinarske konference, pred katero smo bili vsi pričakovali najmanj objavo odkritja nezemeljskega življenja, in nato še vedno precej revolucionarnim odkritjem bakterij, ki namesto fosforja uporabljajo arzen.

Fosfor po trenutnem razumevanju biologije skupaj z ogljikom, vodikom, dušikom, kisikom in žveplo sestavlja razred nujno potrebnih makroelementov, brez katerih življenje ne more uspevati. Fosfor je nujno potreben za gradnjo fosfolipidnih membran in DNK, arzen pa je zaradi fosforju sorodnega kemizma strupen, saj se vmešava v njegove biološke sintezne poti in jih moti. NASA je trdila, da so v jezeru Mono v Kaliforniji odkrili bakterijo, ki arzen ne le tolerira (takšnih je...

6 komentarjev

Danes odklop lažnih DNS-strežnikov črva DNSChanger

ZDNet - Današnji dan so bolj rumeno obarvani mediji označili kot dan, ko bo od interneta odrezanih na tisoče računalnikov, ki še vedno niso očistili okužbe s črvom DNSChanger na svojih računalnikih. Čeprav je FBI danes po napovedih res izklopil lažne DNS-strežnike, večjih težav ali celo "sodnega dne", kot so nekateri napovedovali, ni bilo. Bo z današnjim dnem uporabnikom hitro postalo jasno, ali imajo omenjeno zalego na svojih računalnikih.

DNSChanger se je širil med letoma 2007 in 2011. Okužiti je zmogel tako računalnike z Windows kot Mac OS, in sicer je na vseh spremenil zapis za naslov DNS-strežnike. Računalniki so tako zahtevke preusmerjali na lažne strežnike, ki so jih vzpostavili pisci črva. Ti strežniki so vračali odgovore na poizvedbe, v katere so dodajali reklame, s čimer naj bi si...

19 komentarjev