»

Intervju z Richardom Huddyem

Slo-Tech - Slo-Tech svojim zvestim bralcem, bralkam in vesoljcem pripravlja intervju z enim izmed najboljših ljudi s področja računalniške grafike današnjega časa -- gospodom Richardom Huddyem. Richard Huddy je s skoraj dvajsetimi leti prakse na področju računalniške grafike eden izmed najbolj spoštovanih predavateljev na konferencah za programerje iger, kot je naprimer GDC ( Game Developers Conference). Lani je tako po štirih letih pri nVidii zapustil delo v oddelku za stike s programerji in z nekaj sodelavci ustanovil podjetje Code Mafia, ki se je kmalu povezalo z ATIjem. Richard Huddy je tako sedaj odgovoren za stike s programerji za ATI. Svoja vprašanja lahko zastavite v temi v forumu.

0 komentarjev

Sapphire Atlantis Radeon 9800 PRO 128MB

Sapphirjeva zverina

vir: Beyond 3D
Beyond 3D - ATijeva R350 serija je opazen napredek v primerjavi z R300, zato so se na Beyond 3D odločili preizkusiti Sapphirjev model Radeona 9800 Pro, ki je trenutna najbolj zmogljiva zadeva za poganjanje grafično zahtevnih aplikacij -- iger. Hladilnik, ki je nameščen na to kartico, je razmeroma majhen, na pomnilniku pa ni nameščenih nobenih hladilnih reber. Grafični procesor tiktaka pri 380 MHz, pomnilnik pa se poti pri 680 MHz. Stestirali so jo v kar nekaj testih in ugotovili, da je napredek v primrjavi z 9700 PRO kar lep. Sapphirjev model pa so primerjali tudi z ATijevim proizvodom iz iste serije. Celoten test.

2 komentarja

Moorov zakon res Moorov?

Gordon Moore

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs -

Gordon Moore, soustanovitelj Intela, je pred skoraj štiridesetimi leti postavil zakon, ki pravi, da se računska moč procesorjev vsako poldrugo leto podvoji. Svet se je že nekaj časa nazaj razdelil na dve frakciji. Prva podpira zakon in pravi, da je še vedno osnova računalništva, druga pravi, da je preveč ohlapen in da ne drži več. Stvari je dodatno zapletel še sam Moore, ki je izjavil, da dotičnega zakona sploh ni izrekel....

8 komentarjev

Plextor PX-504A DVD+R/RW

Sezam, odpri se!

vir: Mikhailtech
Mikhailtech - Podjetje Plextor je na trgu zelo uveljavljeno ime. Plextor je že kar dolgo tega začel izdelovati DVD pogone in zapisovalnike za te medije. Tokrat so stestirali v naslovu omenjen model na Mikhail Tech. DVD zapisovalnik se obnese odlično, saj pri 4x hitrosti zapiše poln DVD s 4,3 GB podatkov v okoli 14 minutah. Enoto so po končanem testiranju zelo pohvalili zaradi odlične kvalitete in hitrosti, naj pa še omenim, da je izdelek drag tako kot vsi Plextorjevi produkti. Klik!

4 komentarji

Specifikacije NV35 razkrite

X-Bit Labs - Na X-bit Labs so nam razkrili spesifikacije novega nVidiinega čipa NV35, poznanega tudi pod imenom GeForce FX 5900. Novi čip je veliko lastnosti ''podedoval'' že od svojega predhodnika GeForce FX 5800. nVidia bo skupaj s partnerji izdala tri grafikulje, ki bodo osnovane na novem čipu. Procesor najzmogljivejše različice, GeForce FX 5900 Ultra, bo tiktakal pri 450 MHz, njenih 256 MB DDR SDRAMa pa na 850 MHz. Na njej bomo našli DVI-I, D-Sub in VIVO priključke. Priporočena cena za grafično kartico naj bi bila 500 evrov.

Naslednja kartica se bo imenovala GeForce FX 5900. Imela bo 128 MB DDR SDRAMa, frekvence procesorja in pomnilnika pa naj bi bile nižje od GeForce FX 5900 Ultra. Oborožena bo s DVI-I, D-Sub in TV-Out priključki, priporočena cena pa znaša sto evrov manj, torej 400 EUR.

Zadnja inačica grafične kartice, osnovane na NV35 vezju, pa se imenuje GeForce FX 5900 Value. Velikost pomnilnika bo znašala 128 MB, frekvence procesorja in pomnilnika pa bodo že nižje kot pri prej...

8 komentarjev

Za vse igračarje

Slo-Tech - Vsi, ki igrate strelske igre, veste, kako pomembna je odzivna sposobnost, zato je jasno, da je pri lastnikih optičnih mišakov podloga za miš še kako pomembna. RatpadzGS sodi v sam vrh -- podloga ima gumijasto dno, ki omogoča boljši oprijem. Oblika omogoča udobnejše igranje, saj se roka ne guli ob rob podloge. Klikus!
 http://www.ratpadz.com/images/3dview_02.gif

http://www.ratpadz.com/images/3dview_02.gif

2 komentarja

Konec letošnje NT konference

Finance - V Portorožu se je zaključilo računalniško druženje, ki ga vsako leto pripravlja slovenski Microsoft. Slednji ni pripravil kakšnih posebnih novosti, a vendar, obiskovalci odhajajo zadovoljni in z novimi izkušnjami, predvsem pa z novim kupom 180 dni delujočih zgoščenk. Letošnjo konferenco so zaznamovala še številna družabna srečanja, preizkušanje avtomobilov in humanitarne akcije. Microsoft bo konferenco v letu 2004 pripravil v podobnem terminu, zopet v Portorožu, kjer za prihodnje tovrstne dogodke obljubljalo tudi večje prostorske kapacitete.

3 komentarji

ATI uradno začel s prodajo Radeona 9600 Pro

Radeon 9600 PRO

vir: Digit Life
Digit Life - ATI, kanadsko podjetje, znano predvsem po svojih grafičnih karticah, je podalo uradno obvestilo, da je začelo s prodajo Radeon 9600 PRO grafičnih kartic. Le-te naj bi bile rdeča nit prodaje ATIjevih kartic in naj bi stale pod 200 ameriških dolarjev, sodeč po izjavi za tisk. Na ta trenutek smo dolgo čakali, saj smo Radeona 9600 PRO, ki je osnovan na Rv350 čipu in grajen v 0.13-mikronski tehnologiji, že spoznali pred več kot mescem dni. Povezava do originalne novice.

6 komentarjev

Tyan Tachyon G9500 Pro

HotHardware - Radeon 9500 Pro je grafična kartica, ki se je med uporabniki zelo priljubila s svojim odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo. Tokrat so si na Hot Hardwareu pobliže ogledali Tyanov model te grafikulje. Kartica ima pokrito jedro z velikim hladilnikom in pomnilnik z rebri. Sepcifikacije smo že velikokrat omenili in jih najdete v testu -- kartico so stestirali in ugotovili, da gre za dober izdelek in ji prisodili kar visoko oceno -- 9,5. Klik!

0 komentarjev