»

Twitter in Musk dobila tri tedne časa, da se dogovorita o prevzemu

Slo-Tech - Sodnica Kathaleen McCormick, ki sodi v tožbi Twitterja proti Elonu Musku, ker je ta želel odstopiti od sklenjene pogodbe o nakupu prevzema, je dala strankama tri tedne časa, da spor rešita sami. Glavna obravnava bi se morala začeti 17. oktobra, a je premaknjena v november. Sodnica je postavila rok do 28. oktobra. Če prevzem do tedaj ne bo dogovorjen, bo razpisala datume obravnav za november.

Elon Musk je zahteval preložitev sojenja na prihodnje leto, a mu je sodišče le deloma prisluhnilo. Dobil je namreč tri mesece časa, da podjetje prevzame po prvotno oglaševani ceni 54,2 dolarja na delnico. Elon Musk v zadnji izjavi za sodišče zagotavlja, da je to pripravljen storiti do konca oktobra, hkrati pa je prst sedaj uperil v Twitter. Trdi, da podjetje ne želi sprejeti njegove ponudbe in da vztraja pri sodni rešitvi spora.

Twitter se je na to ostro odzval z besedami, da ovira za umik tožbe ni njihovo nestrinjanje s prevzemom, temveč Muskovo neizpolnjevanje pogodbenih obveznosti....

9 komentarjev

Hekerski vdor v Binance odnesel pol milijarde

Slo-Tech - Včeraj zjutraj je ena največjih svetovnih kriptomenjalnic Binance sporočila, da je bila tarča hekerskega vdora, v katerem so nepridipravi odtujili večjo količino kriptovalut. Sprva se je govorilo o 100-110 milijonih dolarjev, do danes pa je bila ocena popravljena na 570 milijonov dolarjev.

Ukradli so žetone BNB. Napadalci so merili na most BSC Token Hub, ki je omogočal prenos BNB z ene verige blokov na drugo (BNB Beacon Chain (BEP2) in BNB Smart Chain (BEP20 ali BSC)), in tam preusmerili BNB z omrežja. Šlo je za dva milijona žetonov. Binance je zato potrjevalce transakcij (network validators) pozval k moratoriju na ustvarjanje novih blokov na BSC, medtem ko poteka intenzivna preiskava incidenta. Kasneje je izvršni direktor Changpeng Zhao komitente pomiril, da so njihova sredstva varna in da Binance nadaljuje normalno poslovanje.

Z vzpostavitvijo stika s 44 potrjevalci transkacij, ki so razpršeni po vsem svetu, so uspeli omejiti škodo. Večina sredstev je zamrznjenih v denarnici...

19 komentarjev

ZDA omejile izvoz naprednih čipov na Kitajsko

Slo-Tech - Ameriška administracija je napovedala dodatne omejitve izvoza čipov in polprevodnikov za proizvodnjo čipov na Kitajsko, če bi se lahko uporabili v vojaški industriji. Ministrstvo za gospodarstvo je na seznam dodalo opremo, ki bi Kitajski omogočila razvoj lastne industrijske najzmogljivejših čipov in procesorjev. Za izvoz bo odslej treba pridobiti posebno dovoljenje ameriške vlade.

Državna sekretarka na ministrstvu Thea Rozman Kendler je ob tem dejala, da Kitajska razvija strojno opremo za gradnjo superračunalnikov brez zahodne tehnologije. Do leta 2030 želijo postati vodilna sila na področju umetne inteligence, s tem pa bi nadzorovali, opazovali in sledili lastnim državljanom, hkrati pa tudi nadgrajevali svoje vojaške sposobnosti. To je za ZDA nesprejemljivo.

Omejitve veljajo za opremo in čipe, ki so zgrajeni v 16-nanometrski tehnologiji ali manjši. Omejitve veljajo tudi za tuje izdelke, ki so nastali z uporabo ameriške programske ali strojne opreme. Prav tako sta prepovedana...

30 komentarjev