»

Stanfordska enciklopedija filozofije

Slo-Tech - Na univerzah po svetu Wikipedije ne štejejo kot kredibilen vir, ker lahko podatke po njej premetava vsakdo (čeravno je zelo uporabna za pregled znanja in zbirka koristnih povezav do primarnih virov), a malo katera ponudi uporabno alternativo. Na Stanfordu je filozof Larry Sanger, ki je dolgo časa sodeloval pri Wikipediji, začel urejati spletno enciklopedijo, ki jo imenujejo avtoritativna. Prispevke vanjo pišejo akademiki, vsak članek pa je pregledan pred objavo na spletu. Sicer je Stanford Encyclopedia of Philosophy, kot se imenuje, kakor Wikipedija brezplačna, a ni odprta za urejanje. Tako lahko tej enciklopediji verjamemo in jo tudi citiramo v svojih delih brez slabe vesti.

Poudariti velja, da stanfordovska verzija ne opravlja iste...

6 komentarjev

Sony se bori proti odklepanju PS3 z novim popravkom

Slo-Tech - Obširno smo že pisali o odklepanju PS3, ki se je razbohotilo kmalu po Sonyjevi odstranitvi možnosti poganjanja alternativnega operacijskega sistema na starejših verzijah te konzole. Na spletu najdemo kopico različnih načinov odklepa, a Sony se ni prepustil malodušju. Izdali so posodobitev strojne programske opreme (firmware) 3.42, ki uradno pridoda nekaj varnostnih zmožnosti, a hkrati tudi onesposobi vrsto trikov za odklep. Vsem uporabnikom z odklenjenim PS3 se zato prenos in namestitev popravka odsvetujeta.

To je torej naslednja stopnja v boju zoper odklep, ko so očitno pravne poti odpovedale. Spomnimo, da je Sony v Avstraliji dosegel prepoved distribucije PSJailbreak. Podobno je v ZDA vložil tožbo...

23 komentarjev

Oracle zaposlil Hurda, HP toži Hurda

Charles E. Phillips in YaVaughnie Wilkins

vir: The New York Times
The New York Times - Kot smo napovedali, je Mark Hurd nastopil službo v Oraclu. Podjetju se je pridružil na delovnem mestu predsednika in direktorja, kjer je nasledil Charlesa E. Phillipsa mlajšega, ki je odstopil zaradi zelo podobnih težav, zaradi katerih je HP napodil Hurda. Tudi Phillips je imel afero, in sicer z YaVaughnie Wilkins, ki je na internetu objavila album s fotografijami iz osemletnega razmerja. Stran je promovirala celo z ogromnimi reklamnimi panoji sredi New Yorka. Nerodno je, da je Phillips poročen s Karen Phillips, s katero se tudi pojavlja v javnosti.

Na Phillipsovo mesto je torej prišel Mark Hurd, ki ga je Oraclov izvršni direktor in največji delničar Larry Ellison ter tudi Hurdov osebni prijatelj z odprtim pismom o HP-jevi...

9 komentarjev