»

Apple upokojil nekaj Macov

Power Mac G4

vir: The Register
The Register - Brez velikega pompa je Apple upokojil nekaj starejših Macov. S 17. marcem jih bodo razvrstili v dve skupini: starodobne (vintage) in zastarele (obsolete). V prvi se bodo znašli Xserve RAID, Xserve (Slot Load) in Xserve (Cluster Node), v drugi pa PowerBook G4, Power Mac G4 (Digital Audio), Power Mac G4 (Quicksilver), Macintosh Server G4 (Digital Audio) in Macintosh Server G4 (Quicksilver). Apple med starodobne avtomatsko uvrsti izdelke, ki so jih nehali proizvajati pred petimi leti, v zastarele pa več kot sedem let stare. Razlika za...

6 komentarjev

Analiza ukradenih gesel: nič novega

Slashdot - Ta teden so neznanci vdrli na stran phpBB.com in svoj napad natančno popisali. S pedagoškega vidika je opis poučen, s psihološkega pa je zanimivejša analiza gesel uporabnikov, ki so jih odtujili. Še enkrat več se je izkazalo, da uporabniki kaj pretirano inovativni niso, saj je najpogostejše geslo 123456, ki mu sledijo password, phpbb, qwerty, 12345 in 12345678. Podatki še kažejo, da je 16 odstotkov gesel enakih kot je ime uporabniku, 14 odstotkov predstavljajo vzorci na tipkovnici (denimo 1234, asdf ipd.), štiri odstotke gesel je variacij na temo password (passw0rd, password1 ipd.), pet odstotkov je pobranih iz popkulture (pokemon, blink182 ipd.). Tretjina gesel vsebuje šest znakov, samo poldrugi odstotek ljudi pa uporablja geslo z vsaj desetimi znaki.

27 komentarjev

Intel ne bo razvijal procesorja za Playstation 4

Sony - Ta teden se je v britanskem spletnem časniku The Inquirer skrivnostno pojavila zgodba, da naj bi bil Intel zelo resni kandidat za razvoj in izdelavo grafičnega procesorja v naslednji verziji Playstationa. Vse skupaj se je sicer zdelo nekoliko neverjetno, a so mediji na spletu zgodbo vseeno pograbili, tako da se je znašla na marsikateri uglednejši strani. Nak, ne bo. Sony je namreč bliskovito in odločno zanikal te trditve. Označili so jih za najboljšo znanstvenofantastično zgodbo po Gospodarju prstanov, tako da kakšnega dvoma ne more biti.

24 komentarjev

Hekanje prometnih znakov

Zombies ahead.

vir: Schneier.com
Schneier.com - Na I-hacked so opisali postopek hekanja prometnih znakov vrste ADDCO. Gre seveda za elektronske prometne znake oziroma obvestilne table, ki jih cestni delavci navadno parkirajo ob cesti in opozarjajo na kakšno nevarnost.

"Testiranje", ki so ga opravili pisci vodiča je žal razkrilo porazno slabo varnost teh prometnih znakov. Tako pišejo, da so vratca, ki onemogočajo dostop do programatorja navadno nezaklenjena oziroma varovana le s preprosto ključavnico. Sam programator pa je tudi zaščiten z geslom, ki pa ga je mogoče preprosto resetirati na tovarniške nastavitve.

In potem se zgodi tole:

24 komentarjev