»

DDoS po naročilu, naročnik med najbolj zaželene po kriterijih FBI

Security Focus Online - Jay Echouafni, direktor ponudnika satelitske televizije, je najel crackerje iz računalniškega podzemlja, da so konkurenčne ponudnike onesposobili z DDoS napadom. Tako je Echozafni, ki je že bil priprt, a mu je po plačani varščini celo uspelo oblasti prepričati, da so mu vrnile potni list ter dovolile potovati po in zunaj ZDA, sedaj na begu. Z DDoS napadom je konkurenci povzročil za celih 2 milijona dolarjev škode.

Tako je FBI prilil olja na ogenj, ki ga podžiga vrhovni tožilec Ashcroft s svojo akcijo "Web Snare".


19 komentarjev

Na Firefox 1.0!

Slo-Tech - V torek, 9. novembra, izide Firefox 1.0. Ta izjemen dogodek bomo počastili z zabavo v okviru Pipinega odprtega termina v Kiberpipi na Kersnikovi 6. Ob 19.00 bomo najprej poslušali predavanje o namestitvi usmerjevalnika v Debian Linuxu, ob 20.00 pa se začne Firefoxova zabava.

Prisotni bodo podporniki Firefoxa in drugih odprtokodnih projektov, tako da nam ob kramljanju o razširjanju Firefoxa v Sloveniji ne bo dolgčas. Zabavali se bomo ob čaju in mandarinah, pripravljamo pa tudi posebno polnitev vina ob izidu Firefoxa 1.0. Prijavite se!

Na zdravje v Kiberpipi!

54 komentarjev

POT: Postavitev domačega omrežja

Kiberpipa - Ko si omislimo širokopasovni dostop do interneta se nam ponavadi sami od sebe postavita dve vprasanji: 1. kako omogočiti dostop do interneta več računalnikom hkrati ter 2. kako zavarovati naše domače omrežje pred zlobnimi vsiljivci z interneta. Na predavanju si bomo pobliže ogledali, kako lahko s pomočjo 'odsluženega' računalnika in nekaj spretnosti postavimo mrežni usmerjevalnik (router), ki bo naše domače omrežje povezoval z internetom in opravljal funkcijo požarnega zidu. Seveda bo vse skupaj poganjal operacijski sistem Linux.

Seveda se bo vse skupaj odvijalo v okviru Kiberpipinega odprtega termina, ki bo tudi tokrat v torek, ob 19h. Predaval bo Gašper Koren.

25 komentarjev