»

DDoS napad na DNS Root Serverje

Wired News - v torkek so neznani napadalci otežili delovanje dvema izmed 13-ih DNS root serverjev. Napad je trajal približno 12 ur vendar je za večino uporabnikov interneta minil neopazno. DDoS je bil izveden na domenska korenska strežnika G in L, ki sta v lasti DoD in ICANN, ter ne uporabljata anycast. Napad je bil precej manjše magnitude kakor famozni DDoS oktobra 2002, večina prometa pa je prihajala iz Južne Koreje. Strokovnjaki menijo, da je motiv predvsem medijska pozornost.
Več informacij:
Wired

14 komentarjev

Novičke iz AMD-jevih logov

The inquirer - Luč sveta so zagledale nove informacije o uradni predstavitvi AMD-jeve grafične zverine, R600, ki govorijo o predstavitvi konce marca. Grafična kartica z omenjenim grafičnim čipom bo na voljo v treh izvedbah in sicer XTX, XT in XL, retail grafična kartica pa naj bi bila dolga 24 cm, poročajo na VR-Zone. Poleg tega naj bi bila možna sočasna uporaba štirih R600 grafičnih kartic v Quad CrossFire načinu. Poleg ustrezne matične plošče s štirimi PCIe 16x režami bo za poganjanje štirih R600 potreben seveda dovolj zmogljiv napajalnik, so dodali vizvorni novici na The Inquirerju.

Poleg R600 pa naj bi aprila predstavili tudi grafični kartici s podporo DX10 srednjega in nižjega razreda. Grafična kartica srednjega razreda z jedrom RV630 naj bi bila na voljo v različicah z DDR2, z GDDR3 ter z GDDR4 pomnilnikom. V najnižjem cenovnem in zmogljivostnem razredu bo RV610LE podpiral DDR2 pomnilnik, medtem ko bo različica RV610PRO podpirala GDDR3 pomnilnik. V prevem primeru bo frekvenca pomnilnika...

2 komentarja

Preizkusite Visto v brskalniku

Microsoft - Pri Microsoft Slovenija so, med drugim, za promocijo Windows Viste izdelali stran, na kateri lahko preizkusite Windows Vista namizje kar znotraj svojega najljubšega brskalnika. Vse kar rabite je WPF/E vtičnik za vaš brskalnik, kar pa ni prevelika težava, saj zadeva deluje na najpopularnejših platformah. Bolj kot sama predstavitev Viste, je stran zanimiva kot predstavitev zmožnosti Microsoftovega Windows Presentation Foundation/Everywhere vtičnika, s katerim nameravajo resno mešati štrene Adobejevemu Flashu. Sicer plugin trenutno deluje samo še v Internet Explorerju in Firefoxu na Windowsih in Safariju v MacOSu, verjetno pa bomo v bližji prihodnosti opazili še podporo za katere druge brskalnike in morda celo operacijske sisteme.

...

43 komentarjev

AMD: Shanghai

Daily Tech - Luč sveta so zagledale informacije o nasledniku AMD-jevega procesorja za strežnike Barcelona. Procesor, ki nosi kodno ime Shanghai bi izdelan v 45-nanometrski tehnologiji in imel kar 6 MB L3 predpomnilnika. Podobno kot Barcelona naj bi bil na voljo tako v dvo- kot štirijedrni izvedbi. Razveseljiva je informacija o podnožju procesorja, saj bo tako kot njegovi predhodniki, uporabljal podnožje Socket 1207, kar pomeni da bo s preprosto posodobitvijo BIOS-a možna uporaba novih procesorjev tudi na že obstoječih matičnih ploščah z omenjenim podnožjem.

Več o tem si preberite na Daily Tech-u.

37 komentarjev

Tolapai - vse v enem

Hkepc - Po informacijah HKEPC naj bi Intel proti koncu letošnjega leta predstavil nov procesor, ki bo poleg klasičnega CPU-ja vključeval tudi severni in južni most ter pomnilniški krmilnik. Procesor s kodnim imenom Tolapai bo zgrajen okoli Pentium M procesorja s 256 kb drugonivojskega predpomnilnika, integriran pomnilniški krmilnik bo podpiral DDR2 pomnilnik do 800 MHz, poleg tega bo imel vključene vmesnike za Ethernet, PCIe, PCI, Serial-ATA in USB 2.0. Na voljo bo v treh različicah in sicer s frekvenco 600 MHz, 1,06 GHz oziroma 1,2 GHz. Procesorji so namenjeni uporabi v t.i. Embedded sistemih, ter industrijskih računalnikih, ni izključena niti uporaba v poceni osebnih računalnikih. Prvi primerki naj bi bili končani že v drugem četrtletju letošnjega leta, kljub temu pa bodo procesorji kupcem na vojo predvidoma proti koncu leta.

Več o tem na HKEPC.

12 komentarjev