»

IBM predstavil sistem za zaščito diskov

The Register - Kot poročajo na The Registru, je IBM danes uradno predstavil nov način zaščite diskov v prenosnikih pred mehanskimi poškodbami. Sistem, ki so ga poimenovali Active Protection System (APS), namreč ves čas spremlja morebitno premikanje prenosnika in tako v primeru, da ga zazna, parkira diskovne glave, kar naj bi preprečilo mehansko poškodbo diska in izgubo podatkov.

IBM tako predvideva, da bi diski v prenosniku, ki bi padel po tleh, preživeli, kar je pomebno, tudi če ostale komponente ne, saj podatki ostanejo in jih tako lahko prenesemo v drugi računalnik. APS bomo najprej ugledali v prenosnikih družine ThinkPad R50 in T41. Več o tem.

12 komentarjev

Se izplača?

AMD3D - Torej, imam računalnik, ki mi zadovoljivo poganja vse novejše igre in programe. Imam procesor XP2600+ T-Bred, ki ga lahko navijem na čez 200 MHz vodila, sedaj pa sem od prijatelja slišal, da so novi Bartoni super, saj imajo "kar" 512KB L2 predpomnilnika in so zato veliko hitrejši od starih T-Bred Bjev. Tu se ustavimo!

Morda pa to ni res!? In res, ni! Na AMD3D so primerjali oba procesorja - XP2600+ T-Bred in XP2600+ Barton in ugotovili, da mlajši bratec pravzaprav ni nič močnejši od starejšega, večkrat pa ga celo "ostareli" T-Bred prehiti. Procesorja so primerjali v več programih in igrah, zato le odklikajte in ugotovite, da se nadgradnja ne izplača. Zamenjajte ga le, če v vašem računalu tiktaka kaj veliko starejšega.

20 komentarjev

Namesto tipkovnice, pisalni stroj

Multiple Digression - Ko bi človek mislil, da se oblikovalci tipkovnic ne morejo spomniti še česa novega, nas presenetijo domači "modelarji". Tipkovnice, ki jih zvijemo, take z nepreglednim številom funkcijskih tipk, svetleča in barvasta tipkala pa ergonomične in "internetne" tipkovnice niso nič posebnega proti originalni ideji priključitve starega pisalnega stroja na računalo.

Avtor članka je naredil uslugo svoji partnerici, ki se je pritozevala nad bolečim zapestjem in trpinčenjem prstov, zato ji je preuredil stari pisalni stroj tako, da ga je lahko priključil na računalnik. Modifikacija "analognega v digitalno" je, predvsem če ste nostalgik in svoje dokumente še vedno tipkate na kakšno staro pritiskalo,...

11 komentarjev