»

Izšla osma edicija Humble Indie Bundle

Slo-Tech - V tokratni ediciji Humble Indie Bundle najdemo pet iger: Little Inferno, Awesomenauts, Capsized, Thomas was alone in Dear Esther ter pripadajoče zvočne posnetke (soundtracke). Če ste pripravljeni plačati več od povprečja, ki trenutno znaša 5,78 dolarjev, dobite še Hotline Miami, Proteus, Tiny and Big in Grandpa's Leftovers, Intrusion 2, English Country Tune in Oil rush ter pripadajoče soundtracke.

Igre delujejo na večini platform (Windows/Mac/Linux) in so brez DRM. V času pisanja novice je bilo prodanih 392178 paketov iger. Sistemske zahteve za posamezno igro se nahajajo tule. Časa za nakup imate še dobrih 5 dni.

4 komentarji

Adobe izdal mobilno verzijo Kulerja

Barvno kolo - vir: Wired.com

vir: Wired News
Wired News - Kuler je spletna storitev podjetja Adobe, namenjena izbiranju barv. Pred kratkim so izdali tudi aplikacijo za mobilne telefone, zaenkrat zgolj za iOS platformo.
Barvne teme v aplikaciji lahko izbiramo na dva načina: z barvnim krogom ali s pomočjo kamere. Barvni krog je podoben tistemu na spletni strani, kjer s pomočjo majhnih krogcev, ki jih lahko poljubno premikamo po barvnem krogu, ustvarimo malo morje barvnih shem. Na voljo imamo več t.i. osnovnih pravil (komplementarne barve, monokromatske barve, analogne barve, triade itd.) s katerimi lahko ustvarimo večbarvne palete z uporabo izbrane barve kot izhodiščne točke. Omogočeno je tudi spreminjanje šestnajstiške vrednosti posamezne barve.Prava zabava se šele začne z...

9 komentarjev

Bo Dell vendarle odkupil Michael Dell?

International Business Times - Prodaja podjetja Dell se vleče kot jara kača. Januarja so se pojavila prva poročila o napovedani prodaji za podjetje, za katero se je zanimalo več snubcev, potem je kot strela z jasnega udarila novica, da bo podjetje prevzel kar ustanovitelj Michael Dell. In ko je bila situacija na videz že odločena, se je pojavil Carl Icahn s ponudbo, ki je Dellovo opazno presegala.

Očitno bo na koncu vendarle obveljala ponudba Michaela Della, saj jo je posebni odbor, ki bdi na prevzemom, označil kot najprimernejšo. To so zapisali v 39-stranski predstavitvi za ameriško agencijo za trg vrednostnih papirjev (SEC), v kateri so navedli razloge, zakaj je Icahnova ponudba neprimerna. Kot pravijo, Icahn nima zaprte finančne konstrukcije za...

1 komentar

Xiaomi je kitajski Apple

Xiaomi MI-2

The New York Times - Da Kitajci ponarejajo precej zahodnih izdelkov in za nizke cene prodajajo manj kakovostne imitacije, je splošno znano. Pisali smo tudi že, kako Kitajci postavijo trgovino, ki je na las podobna Applovi trgovini, le da z Applom nima nič skupnega. Sedaj pa so pri The New York Timesu izbrskali človeka, ki imitira Steva Jobsa. Lei Jun vodi podjetje Xiaomi, ki je eno najuspešnjših kitajskih tehnoloških podjetij, a to še zdaleč ni cela zgodba.

Lei Jun predstavlja nove izdelke, kakor je to počel Steve Jobs, govori kakor on in se tudi oblači (kavbojke in temne srajce) kakor on. Pri tem Xiaomi ni obskurno podjetje, ampak...

31 komentarjev