»

Plug'n'Politix

Slo-Tech - Trillian in MinMax se trenutno nahajata v Zurichu (Švica) in sicer na konferenci Plug'n'Politix.
Zaenkrat se stvar zdi čisti zadetek v polno. Tole je ekskluzivno oglašanje samo za slo-tech (novinarjem in policajem vstop prepovedan).
Torej gre za srečanje ljudi iz različnih kiber-squatov in podobnih krajev iz cele Evrope. Glavne teme, ki se zastavljajo so zelo zanimive - kako izobraževat uporabnike, varnost, PGP, kako vzpostaviti kanale med 'hekerji' ter ljudmi, ki obvladajo in tistimi, ki jim je računalnik način izražanja, kakšen bo internet v prihodnosti, koliko nas tajne službe in drugi že nadzorujejo (a veste, da mora na Nizozemskem imeti vsak ISP pri sebi 'črno škatlo', ki mu jo da policija in s katero lahko sniffajo kogarkoli).
V bistvu imava toliko za povedat, da bova verjetno napisala kar ornk člank o tem. Za teaser pa - v squatu kjer se stvar dogaja imajo hiter link za ubijat, ob vhodu pa lahko dobiš PCMCIA kartico za wireless LAN, ki vleče po celi bajti (svoje sicer še nisem...

6 komentarjev

Prenosni DVD

vir: Guru 3D
Guru 3D - Sony je danes pokazal kako se dela. Izdal je namreč prenosni DVD player. Za glasbo, seveda. Zdaj, ko se počasi pojavljajo DVD RW-ji ne bo dolgo preden bo tržišče zahtevalo tak izdelek. Sony je mislil vnaprej in ga je že izdal. Mogoče malce prezgodaj, pravim jaz. DVD player bo podpiral Dolby 5.1 standard in bo prišel v kompletu s Sony-jevimi surround sound slušalkami. Priključiti se ga bo dalo tudi na TV in imel bo daljinski upraljalec. Stvar, ki pa mi je najbolj všeč na njem pa je izgled. Nažalost pa je tudi slaba stran take koncentracije dobrot... Cene Sony raje ni niti omenjal, ker bo astronomska....

0 komentarjev

AMD povsod

Guru 3D - AMD ne bo ideloval le procesorjev. Danes je namreč sporočil, da bo posegel tudi na tržišče Flash pomnilnika. Izdeloval bo namreč MPC (multi-chip package) flash pomnilnik in SRAM izdelke. Mogoče bo kupiti 16, 32 in 64 MB verzije s po 2, 4 ali 8 MB SRAM-a. AMD se je zadevi res posvetil, ker je vanjo vgradil različne napredne tehnologije kot so Simultaneous Read/Write Flash memory tehnologija.
Bo Intel sledil AMD-jevemu zgledu? Pomoje ne. Intel je namreč izbral drugo pot. Posvetil se je namreč procesorjem za konzole, kjer pričakuje, da bo mastno služil. Zgleda, da sta si največja izdelovalca procesorjev poleg svojega glavnega posla našla še "hobije". Bomo videli...

1 komentar

Ohranjevalniki zaslona

Slo-Tech - Še ena od Kocija:

Mnogi uporabljamo ohranjevalnike zaslona in se pogosto jezimo nad majhno paleto ohranjevalnikov, ki so vgrajeni v operacijski sistem. Na spletnem mestu www.free-savers.com lahko poiščete prav poseben ohranjevalnik, takšen kot ga zagotovo nima še nihče . Na navedenem mestu je na voljo več tisoč brezplačnih ohranjevalnikov, ki so razdelejeni v različne tematske kategorije. Spletna stran je tudi pravo mesto za tiste, ki ste naredili svoj ohranjevalnik zaslona in bi ga radi ponudili še komu. Vse podrobnejše informacije poiščite na spletni strani free-savers.

1 komentar

E-mail

Slo-Tech - Novico nam je poslal Koci.

Pred tridesetimi leti je Ray Tomlison poslal prvo elektronsko sporočilo in se s tem zapisal v anale zgodovine kot oče elektronske pošte. Tomlison je inženir pri podjetju BBN Technologies, v teh dneh pa je zopet postal slaven zaradi tretje obletnice elektronske pošte. Ray pravi, da se ne more točno spomniti vsebine sporočila, ve pa, da je bilo zapisano z velikimi črkami kar bi danes veljalo za pristno nesramnost v komunikaciji. Tomlison je inspiracijo dobil ob nekem programu za prenos datotek med računalniki. Razvil je svoj programček in ga začel uporabljati za pošiljanje elektronskih sporočil preko tedanjega predhodnika interneta; omrežja, ki ga je vzdrževalo ameriško obrambno ministrstvo in se je imenovalo ARPA Net.

1 komentar

Še ena ne-rešilna bilka glasbene industrije...

ZDNet - Eh, po oni glasbeni zaščiti, ki je zvok naredila 'pokajoč' oz. so ga pravilno predvajale le audio komponente (pa še to ne vse!), ima glasbena industrija v rokavu novega aduta (srce mi ne da, da se ne bi malce pošalil).

Namreč, izdelovati imajo medije, ki bi imeli 2 zapisa: prvi bi bil klasičen audio, 'prirejen' za poslušanje v komponentah, drugi pa za računalnike v MS Real Media.

Glavna prednost? Ja, nezmožnost kopiranja glasbe na trdi disk. Resda nisem nek tehnolog, ampak - če glasba pride do slušatelja v pravi obliki, kaj bo potem (večji) problem presnemavanja glasbe na disk? Tema. Klik!

6 komentarjev