»

Google se je poravnal v primeru Buzz

Buzz ob splavitvi

Ars Technica - Ko je Google letos februarja splavil svojo novo storitev Buzz, si je hipoma nabral ogromno nasprotnikov. Moteča je bila predvsem implementacija, saj je bil Buzz za vse uporabnike Gmaila privzeto vključen. Spodrsljajev ni manjkalo, saj je, denimo, zasebni adresar v Gmailu postal javna skupina kontaktov v Buzzu in podobno. Google je pritožbe uslišal in napake hitro pokrpal, a je bilo prepozno. Ošvrknila jih je Zvezna komisija za trgovino (FTC), pritožbo je vložil EPIC (Electronic Privacy Information Center), nezadovoljen je bil EFF (Electronic Frontier Foundation), v San Joseju pa je bila vložena celo skupinska tožba zaradi posega v zasebnost uporabnikov.

...

3 komentarji

Založniki pornografskih vsebin tožijo pirate

VCX toži pirate zaradi kopiranja klasike Debbie Does Dallas

Slo-Tech - Običajno se nad uporabnike interneta, ki s spleta pretakajo zaščiteno avtorsko vsebino, spravijo založniki glasbenih ali filmskih vsebin oziroma njihovi cehovski organizaciji RIAA in MPAA. To pot pa so več sto za zdaj anonimnih uporabnikov, katerih IP-naslove poznajo, zaradi kopiranja avtorsko zaščitenih vsebin prek omrežja Torrent na illinoiškem okrožnem sodišču tožili Hard Drive Prods, Lightspeed Media in Millenium TGA, ki so...

7 komentarjev

V Berlinu poteka 50. sejem IFA

LG-jeva stojnica

Slo-Tech - V Berlinu od petka do naslednje srede poteka že 50. sejem IFA (dobesedno Mednarodna radijska razstava, nem. Internationale Funkausstellung), kjer razstavljavci predstavljajo izdelke zabavne elektronike in gospodinjskih aparatov. Razstavišče je odprto vsak dan od 10. do 18. ure, v tem času pa si obiskovalci lahko ogledajo stojnice več kot 1300 razstavljavcev. Med njima sta le dva slovenska, in sicer Gorenje in slovenska podružnica Miele. Glavni temi letošnjega dogodka bosta 3D-televizija in vse, kar ji pritiče (zasloni, očala, projektorji ...), ter Googlov Android na pametnih telefonih, tabličnih računalnikih in drugod. Dnevna vstopnica stane 15 evrov za obiskovalce in 37 evrov za poslovneže.

10 komentarjev