»

Slack se v boju z Microsoftom povezuje z Amazonom

Stewart Butterfield

vir: Wikipedia
The Verge - Pandemija koronavirusa je močno povečala zanimanje za teledelo in zanj potrebna komunikacijska orodja, zaradi česar sta se zadnje mesece v neizprosen boj za stranke spustila Slack in Microsoft s svojimi Teams. Direktor Slacka, Stewart Butterfield, je v nedavnem intervjuju celo izjavil, da je Microsoft morda kar preveč nezdravo zaposlen z ubijanjem njihovega podjetja.

Tudi zato je Slack včeraj najavil partnerstvo z Amazonom, med drugim bodo Amazonovi zaposleni začeli uporabljati njihovo komunikacijsko platformo, Slack pa naj bi za temelj svojega govornega in video komuniciranja poslej uporabljal Amazonov Chime.

Slack je v prvem letošnjem četrtletju, ki ga zaznamovala karantena, dobil 12.000 novih naročnikov njihove plačljive storitve, skupaj z brezplačnimi uporabniki pa 90.000. V tem času so zabeležili 202 milijona ameriških dolarjev prihodkov, kar je za polovico več, kot v primerljivem lanskem obdobju. Kljub temu vlagatelji niso bili zadovoljni, delnice podjetja so po objavi...

14 komentarjev

Facebook začenja označevati državne medije, blokiral bo njihove oglase

Slo-Tech - Na Facebooku je mogoče od včeraj videti nove označbe, s katerimi družbeno omrežje opozarja uporabnike, da je nek medij pod državnim vplivom. Pozno poleti ti mediji vsaj začasno ne bodo mogli kupovati oglasov, usmerjenih na ameriško prebivalstvo. Ukrepa sta del boja proti zunanjemu vmešavanju v ameriške novembrske volitve.

Predsedniške volitve v Združenih državah pred štirimi leti so bile med drugim obremenjene tudi s poskusi vmešavanja Rusije, ki je nanje želela vplivati z raznimi spletnimi prijemi. Čeprav je v končni fazi težko reči, ali so Rusi sploh dosegli kakršenkoli zaznaven učinek, pa se želijo letos Američani pred morebitnimi tovrstnimi neprilikami bolje zaščititi (omejen dostop). Pri Facebooku so objavili, da s četrtkom pričenjajo vidno označevati profile medijev na svojem družbenem omrežju, za katere bodo presodili, da so pod državnim vplivom. To ne pomeni zgolj državnega (so)lastništva, temveč predvsem uredniško politiko, prakso in druge podrobnosti, pri čemer v firmi...

18 komentarjev

Umaknjeni dve pomembni študiji o terapijah za covid-19

Slo-Tech - Pravzaprav ni presenetljivo, da je prvi znanstveni škandal pri raziskavah covida-19 povezan z zdravilom hidroksiklorokin. Zdravilo, ki se v nekaterih primerih uporablja za zdravljenje malarije ter še nekaterih bolezni, si je zaradi anekdotičnih zgodb pridobilo sloves zdravila proti covidu-19. Stekle so različne študije, ki pa teh učinkov niso pokazale. Štirinajst raziskav je pokazalo, da ni možno dokazati konsistentnih pozitivnih učinkov zdravila na zdravljenje bolezni covid-19. Ti rezultati še vedno stojijo.

Prelomen pa je bil članek, ki je bil 22. maja objavljen v ugledni reviji The Lancet. V njem so avtorji ugotovili, da hidroksiklorokin ni le neučinkovit, temveč smrtno nevaren, ker lahko povzroči nevarne aritmije. Po svetu so se ustavili klinični testi zdravil, Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) pa je v programu Solidarity za preizkušanje zdravljenj covida-19 ustavila študij hidroksiklorokina.

Avtorji so primerjali izid pri 15.000 bolnikih v 671 bolnišnicah po vsem...

42 komentarjev