»

Cyanogenova nova podoba

Android Central - CyanogenMod je eden izmed najbolj znanih in najširše uporabljanih neuradnih programskih paketov za izredno širok nabor naprav, na katerih teče Android. Lanskega septembra so se nekoliko razširili in ustanovili podjetje, od takrat sklenili sodelovanje s kitajskim proizvajalcem Oppo, da je CyanogenMod tovarniški operacijski sistem, zdaj pa predstavljajo še prenovljeno podobo. Do sedaj je bil maskota njihov Cid, ki po novem ne bo tako v ospredju, kot prej, a se vseeno ne poslavlja, saj je na voljo za uporabo v celotni skupnosti. Skupaj z novim logotipom podjetja so predstavili še prenovljeno identiteto in vrednote, ki predstavljajo podjetje.

Te so jasne, gre za odprtokodnost projekta, za prilagodljivost (uporaba paketa CyanogenMod je najbolj popularen način za namestitev čistega Androida na napravo, ki ima sicer preobleko svojega proizvajalca) ter za varnost,...

7 komentarjev

Canonical ugaša Ubuntu One

Z veliko blj poznano konkurenco v obliki Box, Dropbox, Google Drive in drugimi ta odločitev niti ni presenetljiva

vir: Ars Technica
Ars Technica - Ponudnikov oblačnih storitev ter pretočnih glasbenih vsebin je dandanes ogromno, torej mora vsak izmed ponudnikov izstopati, da ujame svoj tržni delež, ki mu omogoča dovolj zaslužka za preživetje. Canonicalu z Ubuntu One to očitno ni uspevalo, saj bodo storitev, ki ponuja hrambo datotek ter nakup in pretočno predvajanje glasbe, ugasnili. Možnost nakupovanja novih paketov ter skladb so ugasnili pred nekaj dnevi, 2. aprila, medtem ko je storitev sama še vedno dosegljiva. To se bo spremenilo 1. junija letos, medtem ko bodo uporabniki datoteke, naložene na oblak, lahko na svoje računalnike prenesli še do 31. julija. Z avgustom bodo vse vsebine izbrisane.

V sklopu z ukinitvijo oblaka operacijski sistem Ubuntu 14.04 z dolgoročno podporo, ki bo izšel v sredini aprila,...

6 komentarjev

Windows Phone 8.1 že kmalu, tudi na novih telefonih

Lumia 630 in 930

vir: The Verge
The Verge - Na otvoritveni predstavitvi konference Build je bilo rečeno, da Windows Phone 8.1 na obstoječe telefone prihaja v prihajajočih mesecih, torej do poletja. Za običajne uporabnike je to popolnoma v redu, a očitno obstaja način, da ga dobite nekoliko prej. Načeloma že 14. aprila. Takrat bodo namreč na voljo prve izdaje za razvijalce, da bodo lahko svoje aplikacije pripravili za delovanje z vsemi novostmi, ki jih paket Windows Phone 8.1 prinaša. Čeprav je namenjen za razvijalce, bodo dostop do nadgradnje imeli prav vsi uporabniki Windows Phone 8 s pomočjo namenske aplikacije, ki omogoči prenos svežih popravkov - enako je bilo že s tretjim paketom popravkov za Windows Phone 8 Update 3. Nekoliko podrobnejša navodila so na voljo...

102 komentarja

Britanski javni sektor za 6,5 milijona evrov z letom dni podpore za Windows XP

Slo-Tech - Da se v torek izteče podpora za Microsoftov operacijski sistem Windows XP, ponavljamo že nekaj časa. Čeprav to ne pomeni, da bodo računalniki z Windows XP prenehali delovati, bo konec podpore sčasoma čedalje večji problem, ker Microsoft ne bo več izdajal varnostnih popravkov. Težava je, da obstaja cel kup specialne programske opreme, ki je ni mogoče nadgraditi brez visokih stroškov (en primer izmed mnogih je bolnišnična oprema) in ki teče na Windows XP. Zato je včasih ceneje plačati za podaljšanje podpore Windows XP.

To bodo storili Britanci, ki so izpogajali enotno ceno za podaljšanje podpore za Windows XP za eno leto, ki bo vsem uporabnikom v razširjenem javnem sektorju (državna uprava, šole, bolnišnice, NHS itd.) omogočala dodatno leto prejemanja posodobitev za Windows XP, Office 2003 in Exchange 2003,...

43 komentarjev

Petletnik odkril bizarno ranljivost v Xbox One

Microsoft - Nič neobičajnega ni, če raziskovalci v komercialni programski opremi odkrijejo kakšno ranljivost, a tokratna zgodba je zanimiva zato, ker jo je našel petletnik. Kristoffer Von Hassel iz San Diega je namreč po naključju odkril ranljivost v Microsoftovi storitvi Xbox Live, ki mu je omogočila igranje iger na konzoli, ki jih ne bi smel.

Ranljivost je tako preprosta, da je nenavadno, da je ni kdo drug našel že prej. Ugotovil je, kako se lahko brez poznavanja gesla prijavi v očetov račun. Če namreč geslo vpiše prvič napačno, se odpre okno za ponovni vnos gesla. Če v tem oknu pritisne preslednico tolikokrat, da zapolni celotno polje za vnos gesla, se lahko uspešno prijavi v sistem. In to je vse, a tega ni nihče odkril.

Njegov oče Robert Davies dela na področju...

23 komentarjev

Mozilla po Eichovem odstopu

Mitchell Baker

Mozilla.org - Pritisk na novega Mozillinega novega izvršnega direktorja Brendana Eicha zaradi njegove donacije iz leta 2008 za skupino California Proposition 8, ki si je prizadevala za prepoved istospolnih porok v Kaliforniji, je bil tako močan, da je Eich odstopil. Mozilla sedaj išče novega izvršnega direktorja, je sporočila izvršna predsednica Mitchell Baker.

Kot je zapisala v svojem blogu, je Mozilla zelo ponosna na svoje visoke standarde, ki so se jim v zadnjem tednu izneverili. Opravičila se je, ker se na pripombe skupnosti niso odzvali dovolj hitro in dovolj odločno, kar bodo v prihodnosti...

295 komentarjev