»

Popotovanje v drobovje Gamecubea

Enscape - Kupite si novo tehnično igračko, jo vzamete iz škatle in ravno ko jo hočete priklopiti na elektriko, vas zamika želja po raziskovanju. Zanima vas, kaj se skriva pod sicer nedolžnim pokrovom napravice. A ko se lotite, ohišje noče in noče popustiti, začnete si puliti lase in pomislite celo o uničenju.

Tu vam lahko pomaga prijazen vodič, ki vas ne bo stal živcev in vas bo popeljal v drobovje Gamecubea. Največji problem pri odpiranju "lupne" ni eden, temveč so štirje (vijaki namreč), za katere potrebujemo posebno orodje, da jih odvijačimo. A z malo iznajdljivosti lahko premagate tudi to in se v notranjosti lotite različnih modifikacij.

5 komentarjev

HDTV prihaja tudi v Evropo

The Register - O visokoločljivostni HDTV z Dolby Digital zvokom beremo že nekaj časa, a vendar je v Evropi z navadnimi televizijskimi kanali nismo mogli preizkusiti, saj enostavno nihče ni oddajal v tem formatu. Z novim letom so stvari drugačne, saj smo dobili prvi evropski satelitski kanal v HDTV-formatu. Pri Euro1080 nam tako ponujajo dva programa -- Main Channel in Event Channel, ki ju boste ob primerni opremi lahko spremljali v ločljivosti 1920 x 1080 s frekvenco 50 Hz v prepletu (interlaced). Evropa se je s tem priključila Severni in Južni Ameriki, Aziji in Avstraliji, kjer je HDTV že dalj časa prisotna. Več o tem.

24 komentarjev

Vedno hitreje do interneta

The Register - Rezultati raziskave, ki so jo konec preteklega leta opravili pri Point Topic, kažejo, da je širokopasovni dostop do interneta ena izmed najhitreje rastočih tehnologij, ki je prekosila celo mobilno mrzlico. Trenutno naj bi bilo na svetu več kot 100 milijonov teh internetnih priključkov (vštevši xDSL, kabelske priključke in optiko), njihovo število pa se še povečuje. Sodeč po rezultatih, smo do te vrtoglave številke prišli v zgolj treh letih in pol, medtem ko so se naprimer mobilni telefoni do te mere razširili v petih letih in pol. Več o tem.

13 komentarjev

Razumevanje odprte kode

Slashdot - Mark Webbink je na znani strani, ki se ukvarja s pravno analizo stvari, povezanih z IT industrijo, objavil dober članek, v katerem razlaga razliko med odprtim in prostim programjem. Prav tako razloži, koliko pravic vam dajo različne OSI-licence in v kaj vas zavezujejo s tem, ko jih sprejmete ob namestitvi.

Glede na to, da tudi pri nas v marsikaterem podjetju mislijo, da uporaba GPL licence pomeni, da bodo morali pokazati čisto vso svojo izvorno kodo celemu svetu, to branje marsikomu ne bo škodilo.

5 komentarjev