»

Po 2 PB zapisanih podatkov tretjina SSD-jev še deluje

Slo-Tech - Poldrugo leto po začetku preizkusa vzdržljivosti SSD-jev, ki so se ga na TechReportu lotili s šestimi SSD-ji, sta dva še vedno delujoča, čeprav sta prepisala že 2 PB podatkov, kar je nekajkrat več od deklaracije proizvajalca. V zadnjem pregledu pred pol leta so delovali še trije SSD-ji, ki so tedaj zapisali okrogel petabajt podatkov. V vmesnem času je odpovedal še en predstavnik, dva pa ostajata bolj ali manj delujoča.

Pri SSD-jih je problem iztrošenje celic za zapis podatkov, ki je posledica dve mehanizmov. Po eni strani se prekati fizično starajo, po drugi strani pa ob vsakemu prepisu v celici ostane nekaj elektronov, ki znižujejo razliko med napetostjo pri zapisu različnih stanj (0...

65 komentarjev

Vdor v Sony resnejši od pričakovanj

Slo-Tech - Hekerski vdor v Sony Pictures se je izkazal za mnogo resnejšega, kot je sprva kazalo. Napadalci niso odnesli le več popolnoma svežih filmov, temveč več gigabajtov datotek, ki vsebujejo osebne podatke, kot so podatki o izplačanih plačah, zdravstvenem stanju in bivališču zaposlenih. V Sonyju še vlada izredno stanje, napadalce pa lovijo tako najeti privatni varnostni strokovnjaki kakor organi pregona.

Na Fusion.net so dobili vpogled v datoteke, ki so jih hekerji odnesli. Na odlagališču podatkov Pastebin se je ta teden pojavil dokument s povezavami do 26 datotek torrent za prenos ukradenih...

21 komentarjev

Android 5.0.1 prinaša prve popravke

Takole nedelujoča postane kamera, če se fleš ugasne sam od sebe

Slo-Tech - Čeprav se Google na nejevoljo uporabnikov drži dvotedenskega obdobja izdajanja popravkov prek spleta, prvi dan nadgradnjo dobi približno 1 % uporabnikov, čez nekaj dni to razširijo na prvo četrtino, medtem ko v drugem tednu to počasi razširijo na polovico, tri četrtine in na vse uporabnike telefonov Nexus, vseeno popravki niso imuni pred hrošči in težavami. Točno tako je tudi tokrat, marsikdo poroča, da vsaj na Nexus 5 uporaba fleša kot svetilke sčasoma povzroči samodejni izklop tega, a ga operacijski sistem vseeno prikazuje kot prižganega. Posledično svetilka in za po vrhu še kamera ne delujeta, dokler uporabnik ne zažene ponovno naprave. A precej večji problem so imeli nekateri uporabniki z brisanjem svojih kriptiranih naprav.

Google je projektu AOSP dodal...

15 komentarjev