Prijavi se z GoogleID

»

HP prevzema 3Par

ComputerWorld - Pisali smo o srditem boju za podjetje 3Par, ki sta ga ponudnika thin provisioninga uprizorila Hewlett-Packard in Dell. Zmagovalec je HP, ki je ponudbo 30 dolarjev še nekoliko povišal na 33 dolarjev za delnico, kar pomeni, da bodo za podjetje 2,35 milijarde dolarjev. S 3Parom so že podpisali pogodbo o prevzemu, tako da nadaljnjih ponudb ni pričakovati z nobene strani. Ker je bil 3Par že pred tem podpisal podobno pogodbo z Dellom, bodo Dellu plačali 72 milijonov dolarjev pogodbene kazni.

Usoda prevzema je sedaj na plečih delničarjev 3Para, ki imajo do 24. septembra, ko veljavnost ponudbi preteče, čas za njeno sprejetje. Za sprejetje bo zadoščala navadna večina na skupščini. Če bo šlo vse po načrtih, bo prevzem pravno-formalno zaključen do konca tega leta.

0 komentarjev

Prihajajo memristorji

Osnovni elektrotehnični elementi

BBC - Memristorji so bili dolga leta poleg upornika, kondenzatorja in tuljave četrti osnovni element v elektrotehniki. Prvi si jih je zamislil Leon Chua leta 1971, ki jih je videl kot analogijo upornikom. Memristor bi izkazoval podobno odvisnost med magnetnim pretokom in nabojem kot jo upornik med napetostjo in tokom. Težava je bila, da so bili zgolj teoretični in jih nihče ni znal proizvesti. Po slabih štirih desetletjih so bili memristorji končno realnost in šele danes se začenja njihova masovna proizvodnja.Pionir na področju memristorjev je Hewlett-Packard, ki je združil moči s Hynixom, in bo...

21 komentarjev

Chrome 6 je tu

Chrome 6.0 prikazuje Wikipedijino stran

Ars Technica - Točno dve leti po izidu prve različice Googlovega spletnega brskalnika, ki je pošteno razburkal brskalniški trg, je pred nami že šesta inačica. Google je v novi verziji pospešil izvajanje JavaScripta, izpilil uporabniški vmesnik, možnosti sinhronizacije in funkcijo samodejnega dokončanja vpisanega besedila.

Razvijalci so napovedali, da bodo odslej intenzivneje izdajali nove stabilne različice, ki naj bi izhajale vsakih šest tednov. Še vedno naj bi prednost v razvoja imela hitrost brskalnika; sedaj se bodo osredotočili na vgradnjo strojnega pospeševanja. Kmalu naj bi tudi predstavili razvijalski predogled Chrome Web Stora, da ga bodo lahko pisci aplikacij že začeli preizkušati.

Prenos nove različice je že mogoč...

174 komentarjev