»

Ciklus predavanj: Zasebnost na internetu

Slo-Tech - Povsem nepričakovano usklajeno z aktualnimi dogodki v Kiberpipi pripravljamo serijo predavanj o zasebnosti na internetu.

V Maju bo imel Matej Kovačič serijo štirih predavanj o zasebnosti oziroma njeni odsotnosti na internetu. Prvo predavanje bo v četrtek 8. maja ob 18.00 v kinodvorani Kiberpipe.

Sodobna družba po eni strani čedalje bolj poudarja posameznikovo individualnost in zasebnost, po drugi strani pa smo priča čedalje večjemu porastu stopnje nadzorovanja. Prav tako tudi ne moremo mimo dejstva da je nadzor tesno povezan s tehnologijo. Informacijske tehnologije so namenjene zbiranju in obdelavi vseh vrst podatkov in informacij, zato velja, da je informacijska družba, družba nadzora. Ni torej presenetljivo dejstvo, da imajo informacijske tehnologije danes izjemen pomen za nacionalno varnost, z vprašanji zasebnosti pa se čedalje bolj ukvarjajo tako politični aktivisti, kot tudi civilna družba in delavski sindikalisti.

Podrobnejšo vsebino predavanj lahko dobite na tej strani.

1 komentar

SSE2 upočasni Opterone?

The inquirer - Na The Inquirerju so pojavila namigovanja (druga stvar je njih resničnost) o hrošču v novem Opteron procesorju. Japonski novinar naj bi bil namreč ugotovil, da se Opteron procesorji z vključenim SSE2 naborom ukazov ob poganjanju aplikacij, ki te ukaze izkoriščajo, upočasnijo do nerazumne meje. Sprva je opazil, da so Opteroni bistveno počasnejši od Intelovih procesorjev, kar je priposoval Intelovi optimizaciji, nakar je ugotovil, da je Opteron serije 242 počasnejši tudi od običajnega AthlonaXP. Celotno zgodbo si lahko preberete na tem naslovu, o nje resničnost, pa presodite sami.

4 komentarji

Abit NF7 2.0 in Bartoni s 400 MHz FSB

Abit NF7 2.0

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Abitova najnovejša revizija njihove matične plošče NF7 2.0 je že kar nekaj časa na trgu. V tem času so internetne strani izvedle mali miljon testov. Tokrat pa so si na X-Bit Labs postavili zanimivo nalogo. Namreč: Združitev najnovejše Abitove inačice matične plošče NF7-S in AMDjevega Athlon XP procesorja z Barton jedrom in 400 MHz prednjim vodilom, katerega naj bi malo prej omenjena plošča podpirala. Na test so postavili 3200+, 3000+, ter 3000+ s 333MHz FSB. Primerjali so jih s Pentiumoma 4 3,06 GHz ter 3,0 GHz z 800 MHz FSB. Rezultati testov so kar zanimivi, saj v nekaterih pognanih testih prevladujeta Intelova izdelka, v drugih pa AMDjevi. Klik!

5 komentarjev

V ATI-jevem templju

DriverHeaven -

Na strani DriverHeaven so spisali zelo zanimiv članek oz. repotražo, ki vas popelje v notranjost enega izmed največjih kanadskih podjetij, imenovanega ATI, ki posluje že od leta 1985. Novinarska ekipa si je smela pogledati ATI-jeve laboratorije in različne razvijalske sobe, poleg tega pa še veliko ljudi, zaslužnih, da je ATI postal tako uspešno podjetje. Preberite si slikovno izredno bogat članek, saj vam obeta pet strani zanimivega branja.11 komentarjev

Ultra Products PC3200 & PC3500

Ultra Products-ovi čudesi

vir: ClubOC
ClubOC - Danes je priti na trg pomnilniških modulov in se na njem uveljaviti zelo težko, saj je na trgu prisotnih veliko odličnih proizvajalcev, kot so Samsung, Corsair, Kingston, TwinMOS, itd. Podjetje Ultra Products je še dokaj mlado na tem področju in skušajo se uveljaviti s svojimi izdelki. Na ClubOC so si pobliže ogledali dva njihova modula velikosti 512 MB z nazivno hitrostjo 434 MHz in 400 MHz. Pognali so ju skozi nekaj testov in rezultate, ki so kar zanimivi, primerjali z Corsairjevo ploščico. Ali je podjetju Ultra Products uspelo izdelati dovolj dober modul, si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Creative I-Trigue 2.1 3300

Zvok čist kot solza :)

vir: AthlonXP.com
AthlonXP.com - Singapursko podjetje Creative je znano po tem, da izdeluje odlične zvočne kartice in ozvočenja. Nedavno tega so na trg splavili njihov model I-Trigue 2.1 3300. Proizvod je sestavljen iz dveh satelitov ter nizkotonca. Skupna moč celotnega sistema je 80 Wattov - vsak satelit ima moč 27 Wattov, nizkotonec pa 25 Wattov. Zvočniki izgledajo zelo elegantno in so lepe sivo-črne barve. Na Athlon XP so si ta sistem pobliže ogledali in ugotovili, da gre za izredno dobro ozvočenje in ga pohvalili. Več o tem.

0 komentarjev