»

Google Earth zdaj vidi pod vodo

SMH - Google je nadgradil svoje brezplačno orodje za pregledovanje Zemljinega površja s funkcionalnostjo, ki razkriva še zadnje neposlikane kotičke sveta. Odslej namreč Google vidi tudi pod vodo. Ne dobesedno, so pa s pomočjo barimetričnih podatkov, ki so jih jim posredovali inštituti, uspeli na karte in posnetke dorisati nagubanost podmorskega dna, globine in ostale kartografske podatke. Tako lahko sedaj pogledamo podvodna gorovja, oceanske hrbte, jarke, grebene in ostala čudesa, ki se skrivajo pod enotno gladino. Nekatera področja, denimo Veliki koralni greben v Avstraliji, so poslikali natačneje, druga pa še bodo. Za ogled potrebujete novo verzijo Google Earth, ki se je na spletu pojavila včeraj.

...

21 komentarjev

Asus predstavil nov Eee

Asus Eee 1000HE

vir: The Register
Slo-Tech - Asus je predstavil nov netbook z imenom Eee 1000HE. V desetpalčnem malčku, kot namiguje že ime, bije Intelov Atom N280 z 1,66 GHz na Intelovem naboru GN40 (vodilo 667 MHz!), ki ima integrirano grafiko s podporo za DirectX 10. Za delovanje ima na voljo gigabajt pomnilnika DDR2, 160 GB trdega diska, raznovrstno brezžično in žično povezljivost in zaslon, na katerem more narisati 1024 x 600 točk. Posebej ponosni so pri Asusu na avtonomijo, ki naj bi z izboljšano šestcelično baterijo dosegla kar devet ur in pol. Onstran Luže sprejemajo prednaročila po 399 dolarjev, medtem ko cenovna politika za staro...

72 komentarjev

Tudi Seagate bo ponudil dva terabajta

ComputerBase - Kmalu za Western Digitalom je zgledu sledil tudi konkurent Seagate in napovedal svoj model dvoterabajtnega diska. Točnega datuma izida še niso povedali, so pa zagotovili, da lahko trde diske serije Constellation, ki bodo sicer namenjeni zahtevnejšemu (enterprise) trgu, pričakujemo letos poleti. Na voljo bo v 2,5- in 3,5-palčni različici, prav tako bo tudi priklop mogoč prek vmesnikov SATA ali SAS 2.0. Poleg največjega modela bodo na voljo še 160, 500 in 1000 GB. O ceni pri Seagatu niso želeli povedati kaj oprijemljivega, so pa zapisali, da se uporabnikom v zameno za prostornost za razliko od WD-jevega modela ne bo treba odpovedati hitrosti.

12 komentarjev

Izšel Skype 4.0

TG Daily - Skype je predstavil četrto verzijo svojega programa za videoklice in tekstovna pomenkovanja prek interneta, ki jo pompozno oglašujejo kot najbolj prelomno inačico v zgodovini podjetja. Novosti, ki jih navajajo, sicer kažejo nekoliko podvomiti v tako smelo napoved. Odslej lahko uporabniki večji del zaslona uporabijo za video (hm, že v prejšnji verziji je bilo mogoče posnetek razširiti čez cel zaslon). Nekoliko so izboljšali kodeke za video, ki jim merilec hitrosti povezave samodejno sporoča, kakšno kompresijo naj uporabi, in lahko v idelanih pogojih doseže 30 posnetkov na sekundo, in avdio, ki naj bi porabil polovico manj prostora za enako kakovost. Poleg tega je še nekaj kozmetičnih popravkov, denimo zavihek Pogovori, ki omogča lažji nadzor v primeru več pomenkov hkrati, in še nekaj drugih. Za posebej prelomno verzijo verjetno ne gre, a presodite sami, saj je prenos kot vedno brezplačen.

40 komentarjev