»

Xbox Live se seli na Windows Mobile

engadget - Sicer predvsem poslovno usmerjen mobilni operacijski sistem, Windows Mobile, očitno nekoliko spreminja svoje apetite, kar je v času, ko pametni mobilni telefoni postajajo vse bolj običajni, popolnoma pričakovano. Čeprav selitev oz. razširitev Xbox Live, sicer spletne storitve za uporabnike konzole Xbox, na mobilne telefone z Windows Mobile še ni bila uradno najavljena, govorice o tem krožijo že nekaj časa. Dodatno potrditev smo zdaj dobili z oglasom za službo pri Microsoftu. V oglasu iščejo izkušenega vodjo programerja, ki bi skrbel za prenos iger, podprtih z Xbox Live, na Windows Mobile, predvsem za integracijo prikaznih slik uporabnikov in interakcije s prijatelji ter izkušnjo z...

11 komentarjev

Google iz prve roke -- Spletne urice

Slo-Tech - V kolikor ste zaradi prazničnega vzdušja zamudili najavo današnjega zanimivega predavanja, je tule še enkrat:

Žiga Mahkovec je eden od peščice slovencev zaposlenih na Googlu (in edini na Googlovi centrali v Kaliforniji). Povedal bo zgodbo o tem, kako je pred dvema letoma pristal v Googleplexu in zakaj je še vedno tam; kako je poskrbljeno za zaposlene in kakšna je Googlova kultura. Predstavil bo prednosti in slabosti življenja v Silicijevi dolini.

Žiga se bo dotaknil tudi tehničnih tem. Ali je razoj programske opreme v Googlu bistveno drugačen kot drugod? Predstavil bo nekaj zanimivih razvojnih projektov in kako Google vzpodbuja inovacije. In nenazadnje, kako se pridružiti podjetju in okrepiti slovenski tim.

Zaradi prenove v Kiberpipi bodo tokrat Spletne urice izjemoma v ponedeljek 4. januarja ob 18.00 na Fakulteti za...

15 komentarjev

Francoski HADOPI 2 stopa v veljavo

Heise - Razvpit francoski zakon HADOPI, ki ga je Francija sprejela v drugem poskusu, saj ga je prvikrat zavrnil francoski ustavni svet, stopa z začetkom tega januarja v veljavo. S sprejetjem so imeli kar nekaj težav, saj ga najprej zavrnil spodnji dom francoskega parlamenta, nato pa še francoski ustavni svet. Popravljeno verzijo zakona, ki so ji mediji nadeli naziv HADOPI 2, so septembra sprejeli v spodnjem domu, oktobra pa je zeleno luč prižgal še ustavni svet.

Od petka je HADOPI 2 v veljavi. Ta predpisuje, da bodo kršitelji zakonodaje o avtorskih pravicah najprej opozorjeni po elektronski pošti, nato z uradno pošto, za tretji prekršek pa se bodo morali zagovarjati pred sodnikom, ki jih bo lahko oglobil v višini do 300.000 evrov, jim naložil do triletno zaporno kazen in jim odvzel pravico do internetnega dostopa. Spremenjena verzija je odpravila pravico nadzornega organa Hadopi (Haute autorité pour la diffusion des oeuvres et la protection des droits sur internet), da izreka kazen...

44 komentarjev

Windows še vedno krepko vodi

ComputerWorld - Včeraj smo si pogledali, kakšno je stanje na trgu brskalnikov, danes pa vajo ponovimo še z operacijskimi sistemi. Pri Net Applications so namreč objavili statistiko decembra 2009, kjer ni videti nič kaj novega.

Na prvem mestu je še vedno Windows, ki zelo počasi drsi, a še vedno obvladuje 92,21-odstotni tržni delež. V primerjavi z mesecem poprej je izgubil tri desetinke odstotne točke. Na drugem mestu ostaja Mac z enakim rezultatom kot novembra, to je 5,1 odstotka. Tretji ostaja Linux, ki ima 1,02-odstotni tržni delež. Razčlenitev po verzijah pokaže, da se Vista (17,9 odstotka) in XP poslavljata na račun Windows 7 (5,7 odstotka).

59 komentarjev

Še dva hrošča ob preskoku leta

Slashdot - Še en hrošč se je pojavil ob izteku leta 2009. V Avstraliji, kjer so novo leto pozdravili med prvimi, je prišlo v do izpada terminalov Bank of Queensland za brezgotovinsko plačevanje. Iz za zdaj neznanih razlogov so ti datum zapisovali kot 1. januar 2016, zaradi česar so bile praktično vse kartice označene kot pretečene. Trgovci so seveda hudo jezni, saj so na ta način izgubili več sto tisoč dolarjev, ker stranke v denarnicah niso imele dovolj gotovine, tako da nakupa pač niso opravile. V Bank of Queensland so potrdili, da je napaka prizadela celotno državo, in dodali, da bodo napako odpravili v najkrajšem možnem času.

Naslednji v vrsti tistih, ki so preskok slabo sprejeli, pa je Windows Mobile. Uporabniki telefonov, ki uporabljajo ta operacijski sistem, dobivajo sporočila iz leta 2016. Zanimivo je, da napaka ni prizadela vseh operaterjev, ampak le nekatere. Primitiven popravek je že zunaj.

6 komentarjev