»

Življenje sistemskega administratorja

Slo-Tech - Ste si kdaj zaželeli bíti sistemski administrator? Upravljati ter imeti pod nadzorom velike računalniške sisteme? No, dejstvo je, da življenje skrbnikov računalniških sistemov še zdaleč ni enostavno. Predstavljajte si gôro uporabnikov, ki vas dnevno osrečuje s svojimi težavami, posebno veselico pa predstavljajo velike napake v sistemih. Še posebno če zanje nite krivi vi. Torej, kakšno je takšno življenje v resnici, nam je razkril Sam Varghese, ki je spisal dolg članek na to temo. Klik!
Pa srečno novo leto še od mene.

0 komentarjev

Springdale prihaja

DigiTimes - Kot kaže, bo Intelovo čipovje z imenom Springdale prišlo na trg kot prvo čipovje za Penitume 4 s podporo 800 MHz FSB. Konkurenčni podjetji VIA Technologies ter SiS sicer pripravljata protiudarec s čipovjema PT600 ter 655FX, a jima, po napovedih, ne bo uspelo le-teh spraviti na tržišče v prvi četrtini prihodnjega leta. Še cena; za čipovje Springdale se bo gibala med 33 ter 50 dolarji, odvisno od različice. Klik!

2 komentarja

Zasebna sporočila so tu!

Slo-Tech - Če ste registriran uporabnik foruma, lahko na prvi strani od danes naprej berete nov oddelek -- Zasebna sporočila. V tem oddelku lahko ustvarjate teme, do katerih dostopa zaključena skupina uporabnikov, ki jo na začetku določite vi. Zadeva je v celoti domače proizvodnje (Primož se še vedno priporoča za prijave napak -- uporabite zasebna sporočila [:D]). Sprejmite to kot novoletno darilo. Klik za navodila za uporabo! Pa srečn'ga pa zdrauga.

17 komentarjev

Hynixu odpisani dolgovi

X-Bit Labs - Pomnilniški gigant Hynix je že nekaj časa na robu preživetja, saj ga pestijo denarne težave; pridelali so namreč kar nekaj dolgá. No, danes pa so doživeli rahlo olajšanje, saj so se upniki na čelu s Korea Exchange Bank, ki je tudi največja upnica, odločili podjetju odpisati za 4,1 milijarde dolarjev terjatev. Konkurenčni podjetji Micron Technology ter Infineon AG se s to odločitvijo nikakor ne strinjata, saj menita da gre za nepravično pomoč podjetju (spomnimo se, Micron že nekaj časa želi kupiti Hynix), zato sta se celo pritožili na sodišču. Klik!

1 komentar

Seagate U7 je Barracuda V?

X-Bit Labs -

Ruska navijaška stran X-Bit Labs se je ponovno izkazala. Tokrat se jim je posrečilo dokopati do novega Seagateovega trdega diska, ki sploh še ni bil uradno predstavljen, pa tudi na njihovi uradni strani o njem še ni podatkov. Disk se imenuje Seagate U7 60GB.

Označen kot model ST360012A, s firmwareom različice 3.30 ter 5400rpm izgleda disk kot Barracuda V. Še več, za nameček so testi hitrosti branja in pisanje pokazali identične rezultati kot pri Barracudah V. Se je torej Seagate odločil ponuditi Barracude po nižji ceni z malenkost slabšimi karteristikami kar pod novim imenom? Odgovor, ki so ga prejeli od uradne tehnične podpore to sicer zanika, a dejstva ostajajo zanimiva. Sicer pa so nam tako ali tako obljubili test. Čakamo!

0 komentarjev

Kako nam bodo prisluškovali?

Slo-Tech - Na Ministrstvu za informacijsko okužbo so pripravili osnutek pravilnika o o opremi in vmesnikih za zakonito prestrezanje komunikacij. No, tako bomo vsaj vedeli na kakšen način nam prisluškujejo.

Drugače pa je mnogo bolj pereča računalniška tema to, ali naj Slovenija ratificira Konvencijo o kiberkriminalu. Stvar se v teoriji sliši čisto v redu, a v praksi pomeni postopno spreminjanje zakonov tako, da bodo učinkovali kot regulatorji interneta (recimo ponudniki dostopa v internet bi morali hraniti vse loge za nekaj mesecev nazaj). Zastrašujoče je tudi dejstvo, da policija pričakuje pravico do "Aktivnega monitoringa".

Če bo javnost protestirala se morda da še kaj storiti ... Sicer pa v vsakem primeru GPG & freenet, že prihajamo!

7 komentarjev