»

Google Apps tudi brez povezave z internetom

CNet - Google je najavil, da bodo njihove storitve Gmail, Google Docs in Google Calendar uporabne tudi v primeru, ko nimamo neposredne internetne povezave (off-line). To je pomembno, saj se prenosniki večkrat znajdejo na krajih, kjer internetne povezljivosti ni - na primer letala, podzemna železnica, podeželje itd. Omenjene tri aplikacije so najpomembnejše spletne aplikacije, ki jih ponuja Google, zato ni presenetljivo, da so dostop brez internetne povezave najprej ponudili prav za njih.

Omejitev je za začetek kar precej. Najopaznejša je nujna uporaba Chroma, saj v drugih brskalnikih off-line brskanje ne deluje. Prav tako v Google Docs ni omogočeno spreminjanje dokumentov; le brati jih je mogoče, pa še to zgolj preglednice in dokumente. Predstavitve sploh še niso...

25 komentarjev

Rdeča luč za združitev AT&T in T-Mobile USA

vir: CNet
Bloomberg - Ameriško pravosodno ministrstvo je na zveznem sodišču v Washingtonu vložilo tožbo (polno besedilo), da sodišče prepove združitev telekomunikacijskih gigantov AT&T in T-Mobile, ki je bila najavljena marca. Po mnenju pravosodnega ministrstva bi združitev ustvarila okolje z zmanjšano konkurenco, kar bi kršilo ameriško protimonopolno zakonodajo.

Prevzem je sicer že od najave buril duhove. Kmalu po napovedi prevzema so se že pojavila prva nasprotovanja. Izrazit nasprotnik 39 milijard dolarjev težkega prevzema je bil Sprint, ki je od ameriške vlade prepoved prevzema enostavno zahteval.

Sedaj je pravosodno ministrstvo za washingtonsko sodišče zapisalo, da bi AT&T-jev prevzem T-Mobila USA s...

0 komentarjev

V napadu na DigiNotar izdanih več deset lažnih certifikatov

PC World - Včeraj smo poročali o lažnem SSL-certifikatu za Googlove strani, ki so ga nepridipravi izdali in podpisali kot DigiNotarjev certifikat, kar so uporabili za prisluškovanje iranskim uporabnikom Gmaila. Danes je znanih že več podrobnosti, med drugim tudi to, da je šlo za več strani.

DigiNotar, podružnica podjetja Vasco Data Security International, je izdala uradno izjavo javnost, v kateri so navedli nekaj pojasnil. Dejali so, da žal ni bil izdan le lažni certifikat za Google, ampak še za nekaj...

1 komentar