»

Glasbeni založniki bodo znižali cene svojih CD-jev?

Short News - Pisanje tretje novice je bil zame kar trd oreh, saj se pred novim letom ne dogaja prav nič novega, testi strojne opreme pa se ponavljajo. Očitno bo Slo-tech za novo leto trpel zaradi pomanjkanja novic. Trpeli pa bodo tudi glasbeni založniki, saj jim "Napster like" servisi odžirajo vedno več kupcev, ki namesto, da bi kupili drag glasbeni CD raje sedejo za računalnik, odklikajo do WinMX-a in si snamejo najnovejši glasbeni naslov. Če bodo hoteli konkurirati tem servisom, bodo morali privabiti stare kupce. Stari kupci pa bodo prišli nazaj le, če bodo glasbeni založniki ponudili določene ugodnosti. Znižanje cen bi bilo že kar v redu ugodnost, kajne? No, če si ogledamo številne analize, je znižanje cen kar verjeten poseg. Vsaj tako pravijo na ShortNews.

8 komentarjev

Cactus Data Shield razbit

TechTV - Gotovo se še spomnite mojih poletnih novic o raznih zaščitah, ki so jih glasbeni založniki začeli mrzlično vgrajevati v svoje glasbene CD-je. Med številnimi zaščitami se je našla tudi Cactus Data Shield, ki naj bi glasbene CD-je učinkovito varovala pred zloglasnim ripanjem in kompresiranjem v MP3. Kako ta zaščita deluje? Ko vstavite CD s to zaščito v računalniško CD enoto, se bo avtomatično pognal predvajalnik, ki je vgrajen v CD, s katerim boste edino lahko poslušali glasbo, ki je posneta ne CD. Teoretično je Cactus Data Shield močan, v praksi pa se izkaže, da za razbitje le-tega ni potrebno niti posredovanje hekerjev. Raziskave strani TechTV so pokazale, da nekateri sistemi s pogoni DVD brez težav spregledajo zaščito, glasbo zripajo na disk, od koder jo lahko mirno predelamo v datoteko MP3. Testirali so samo Dellove sisteme, ki vsebujejo enoto NEC DV-5700A. Enota ni naprodaj. Gotovo se da zaščito obiti tudi na drugih DVD enotah, če pa ne, pa itak ne preostane nič drugega, kot...

3 komentarji

Prenovljena sekcija "Povezave"

Slo-Tech - Kot vidite, smo vsebinsko zadnji teden bolj lenarili kot ne. Sicer imamo za to dober razlog (heh), in sicer uživanje prednovoletnega vzdušja ter podpiranje Primoža pri prenavljanju njegovih skript (moralna podpora, saj veste ). Od danes naprej pa lahko na tem naslovu, oziroma z direktnim klikom v levi meni na postavko "Povezave", vidite novo, prenovljeno, sekcijo, v kateri je več sto zanimivih strani, ki jih uporabljamo pri dnevnem iskanju novic. Tako da ne recite, da ne delamo nič . Zahvala za prenovljene Povezave gre MadManMatu, ker je samo in le on ročno obiskal vse strani ter zraven naslovov napisal komentarje. Slava mu!

10 komentarjev