» »

Cactus Data Shield razbit

Cactus Data Shield razbit

TechTV - Gotovo se še spomnite mojih poletnih novic o raznih zaščitah, ki so jih glasbeni založniki začeli mrzlično vgrajevati v svoje glasbene CD-je. Med številnimi zaščitami se je našla tudi Cactus Data Shield, ki naj bi glasbene CD-je učinkovito varovala pred zloglasnim ripanjem in kompresiranjem v MP3. Kako ta zaščita deluje? Ko vstavite CD s to zaščito v računalniško CD enoto, se bo avtomatično pognal predvajalnik, ki je vgrajen v CD, s katerim boste edino lahko poslušali glasbo, ki je posneta ne CD. Teoretično je Cactus Data Shield močan, v praksi pa se izkaže, da za razbitje le-tega ni potrebno niti posredovanje hekerjev. Raziskave strani TechTV so pokazale, da nekateri sistemi s pogoni DVD brez težav spregledajo zaščito, glasbo zripajo na disk, od koder jo lahko mirno predelamo v datoteko MP3. Testirali so samo Dellove sisteme, ki vsebujejo enoto NEC DV-5700A. Enota ni naprodaj. Gotovo se da zaščito obiti tudi na drugih DVD enotah, če pa ne, pa itak ne preostane nič drugega, kot posredovanje hekerjev, ki tako ali tako razbijo vsako zaščito. Če so klonili tako težkokategorniki, kot so npr. Segin zapis za Dreamcast igre, zakaj ne bi mogel kloniti še Cactus Data Shield. Lahko pa se je to že zgodilo. Kdo ve?

3 komentarji

attackiko ::

Kaksen naslov.. skor kot v novicah. Potem pa ugotovis da ni nic razbito. Mimogrede, nekdo je omenu, da se da z isobusterjem pobrat cel CD in ga z CoolEditom automatsko razdelit na komade. Ce bi nardil program, ki bi to naredu avtomatsko bi vsi lahko spet rippal.

Filo ::

ma sej ne vem kaj upajo da bodo naredl stem kaktusom :)

freejack ::

Imate popolnoma prav, sploh ne vem, ne kaj mislijo, ampak kaj nameravajo s takšnimi poskusi zaščite avtorskih pravic... Tudi če dobijo t.i. najboljšega hackerja na svetu, da jim napiše algoritem, se bo par dni za tem že našel nekdo, ki bo boljši od njega.Bojlše bi bilo, če bi zgoščenke dejansko pocenili oz. našli način, ki bi bil ljudem boljši, koristnejši, cenejši od kršenja avtorskh pravic.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skupina se opravičuje oboževalcem zaradi zaščite proti presnemavanju

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
173313 (2481) Stepni Volk
»

Glasbeni cd-ji

Oddelek: Pomoč in nasveti
222252 (1772) icek
»

Microsoftova zaščita proti kopiranju CD-jev

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
203075 (3075) Xplicit
»

Nič več glasbenih CD-jev brez zaščite

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
192568 (2568) OrlyTM

Več podobnih tem