»

Twitter prepovedal objavo fotografij posameznikov brez njihovega dovoljenja

Slo-Tech - Twitter je danes posodobil pravile uporabe in po novem prepoveduje objavljanje fotografij ali videoposnetkov oseb brez njihovega dovoljenja. Že doslej je bilo prepovedano razkrivanje osebnih podatkov, denimo naslova, zdravstvenih, finančnih in drugih informacij. Sedaj pa so prepovedane vsakršne grafične objave, na katerih je osebo možno identificirati. Seveda s podčrtnimi opombami.

S Twitterja seveda ne bodo čez noč izginile fotografije ljudi niti ne bo fizično onemogočeno nalaganje. Daje pa sprememba posamezniku možnost, da po objavi posnetka zahteva in doseže njegov umik, če se z objavo ne strinja. To velja za običajne ljudi, ki upravičeno pričakujejo visoko raven zasebnosti. Ta seveda ni absolutna, tako da objava fotografij množice z nogometne tekme, s protestov ali drugih javnih dogodkov ni problematična, ker tam posamezniki pač ne morejo pričakovati zasebnosti.

Javne osebnosti, denimo politiki, pa morajo trpeti hujše posege v zasebnost in bodo iz omejitev izvzeti. Enako...

6 komentarjev

Britanci prepovedali privzeta enostavna gesla

Slo-Tech - Britanski parlament je sprejel nov zakon, ki je namenjen zaščiti boljši zaščiti potrošnikov pred hekerskimi napadi na njihove pametne elektronske naprave, kot so na primer telefoni in televizorji. Odslej bo na Otoku prepovedana prodaja naprav, ki ne bodo izpolnjevale osnovnih varnostnih pogojev. Poleg tega zakon uvaja visoke globe, ki lahko dosežejo 10 milijonov funtov ali štiri odstotke globalnega letnega prometa podjetja, če podjetja ne bodo izpolnjevala pogojev. Za vsak dan kršitve se lahko izreče še 20.000 funtov tekoče glboe.

Novi zakon se imenuje PSTI (Product Security and Telecommunications Infrastructure) in med drugim prepoveduje uporabo generičnih tovarniških gesel, ki so bila svoj čas popularna in eden večjih razlogov za preproste vdore. Preprosta gesla, denimo admin ali password, so odslej prepovedana. Naprave bodo morale imeti unikatna gesla, ki jih ne bo možno enostavno uganiti. Zakon ureja tudi nadgradnje pametnih naprav, saj se v njih sčasoma odkrijejo ranljivosti,...

53 komentarjev

Glasovanje o sindikalnem združevanju Amazonovih delavcev v Alabami bodo morali ponoviti

Slo-Tech - Ameriška Zvezna agencija za delo je na podlagi poletnih zaslišanj sklenila, da je Amazon ob marčnem glasovanju glede sindikalnega združevanja njegovih delavcev v skladiščih v Alabami kršil pravila postopka, zato mora glasovanje ponoviti.

Letošnjega aprila se je v Bessemerju v Alabami odvijal odmeven dogodek v boju ameriških delavcev za pravice, saj so se glede združevanja v sindikat prvič odločali delavci v Amazonovem skladišču. Ker je Amazonov kader za fizična dela že dolgo časa predmet srhljivih pričevanj o obremenitvah na delovnem mestu, hkrati pa gre za enega največjih modernih tehnoloških velikanov, je proces požel veliko pozornosti. V Amazonu so se bali, da bi odločitev za pridružitev sindikatu trgovine na debelo, drobno in diskonte (RWDSU) sprožila hudournik podobnih združevanj drugod po ZDA, zato so vložili velike napore v trud, da se to ne bi zgodilo. Zaposleni so morali na obvezna predavanja o slabostih sindikatov in so na vsakem koraku poslušali svarila, da jih bo to...

1 komentar