»

Prodaja Windows 8 nekoliko slabša od Sedmice

vir: Reuters
Reuters - Mesec dni po uradnem začetku prodaje Windows 8 (ki ga je mogoče prek drugih legalnih kanalov dobiti že od avgustovskega RTM-ja) lahko ocenimo, kako so uporabniki sprejeli nov operacijski sistem. Rezultati so pomembni, saj ima Windows 8 dva velika izziva. Prinaša precejšnjo spremembo v uporabniškem vmesniku (starega je s triki mogoče dobiti nazaj, a vendarle), poleg tega pa tekmuje z Windows 7, ki je resnično dober operacijski sistem, in ponekod celo z Windows XP. Prvi rezultati kažejo, da je prodaja solidna, a daleč od rekordnih številk in (tihih) Microsoftovih pričakovanj.

V prvem mesecu so prodali 40 milijonov licenc Windows 8. Natančne primerjave z Windows 7 nimamo, je pa Microsoft povedal, da so tedaj v prvih 10...

73 komentarjev

THQ Humble bundle samo za Okna, z DRM, a prodaja se izvrstno

Ars Technica - Vmes med 6. in 7. Humble Indue Bundlom so se fantje pri Wolfire Games domenili z programersko-založniško hišo THQ in izdali poseben Humble Bundle z njihovimi igrami - pustolovščino Darksiders (2010), streljačinama Metro 2033 in Red Faction: Armageddon (2011), ter celotno serijo Company of Heroes: originalom (2006) ter razširitvama Opposing Fronts (2007) in Tales of Valor (2009). Tisti, ki ste pripravljeni ponuditi več kot povprečni znesek - trenutno 5.72 dolarja - dobite še nažigačino Saints Row (2011).

Posebnost tokratnega bundla je, da ni na voljo ne za GNU/Linux ne za Maca, pa tudi brez DRM ni, ker so vse igre na voljo zgolj kot kode za Valvov distribucijski sistem Steam. Na to temo se je na uradni Google+ strani že vnela živahna razprava, pa tudi Ars se sprašuje, mar si ne...

89 komentarjev

Sirija odrezana od interneta

EFF - Med silovitimi ofenzivami, ki potekajo v državljanski vojni v Siriji, je država izgubila povezavo z internetom. Ni še znano, ali so povezavo prekinile sirske oblasti, da bi lažje obračunale z uporabniki, ali pa so jih nemara med prodiranjem pretrgali prav uporniki. Obe strani krivdo pripisujeta druga drugi, verjetnejša pa je prva možnost.

Že lani smo pisali, da je Sirija začela omejevati dostop do interneta. Takrat so se upori šele prav začenjali in oblasti so poizkusile ovirati dogovarjanje z omejevanjem dostopa do interneta. Tudi v kasnejših mesecih je bil dostop do interneta in do tujih strani večkrat moten. Nikoli doslej pa se še ni zgodilo, da bi bila v temi cela država.

Vseh 84...

10 komentarjev

Zastavica DNT prihaja v usmerjevalnike, kam to vodi DNT?

ZDNet - Nova tehnologija DNT za večjo zasebnost na internetu je dvignila že obilico prahu, čeprav je sploh še niso podprli vsi. Gre za nastavitev Do Not Track, ki jo lahko vključimo v brskalniku. Ta v tem primeru dvigne zastavico DNT in vsem obiskanim stranem sporoči, naj obiskovalcu ne sledijo s piškotki. Sliši se enostavno in uporabno, težave pa so se skrivale v podrobnosti.

DNT se zanaša na dobro voljo piscev strani, da se bodo držali neobveznega standarda in res ne bodo sledili uporabnikom, čeprav imajo vse tehnološke možnosti, da bi jim. Funkcija se je kljub temu kar dobro prijela in si...

10 komentarjev