»

WiFi v vsak čip

Slashdot - O Intelovih naborih za prenosnike Centrino smo že pisali. Ena od njihovih dobrih lastnosti je tudi vgrajen WiFi, ki je del nabora čipovja. Sedaj se nam očitno nekaj podobnega obeta na področju namiznih računalnikov. Tako so pri Intelu sedaj predstavili svojo vizijo uvajanja WiFi v vsak dom. Del čipovja Grantsdale bo tudi WiFi čip. Da pa ne bo vse tako lepo, kot se sliši, omenimo še, da je to samo čip brez radijskega oddajnika. Slednjega bodo uporabniki morali še vedno dokupiti kot dodatno razširitveno kartico. Kupcem bo nabor na voljo enkrat v prvi polovici naslednjega leta.

Proizvajalci obstoječe opreme se sicer pritožujejo, da jim bo Intel s to potezo odvzel dobršen del trga, a po drugi strani priznavajo, da bo ta poteza pocenila uvajanje WiFi v domove in tudi poenostavila celoten proces.

Še bolj zanimiva pa je Intelova napoved, da nameravajo s časom vgraditi WiFi čip v njihove procesorje...

22 komentarjev

Vlaki z brezžičnim dostopom do interneta

Dostop do interneta na vlaku

vir: GNER
Slashdot -

Britansko podjetje GNER je napovedalo, da se bo s 1. decembrom začelo preizkusno obdobje, v katerem bodo pričeli voziti prvi vlaki, ki bodo z novim sistemom MobileOffice omogočali lastnikom prenosnikov dostop do interneta prek WiFi točk, ki bodo v vlakih. V poskusnem obdobju bo internet dostopen le na nekaterih vlakih in še to samo v prvem razredu (če vas pot zanese v Veliko Britanijo, si preberite njihov vozni red), potem pa se bodo na podlagi uspešnosti odločili, ali bodo storitev razširili na vse vlake v državi. Več o tem.

7 komentarjev

Zaradi piratstva nižje cene

BBC -

Vajeni smo poslušanja razlag proizvajalcev in distributerjev računalniške programske opreme o tem, kako jih piratstvo in škoda, ki jo povzroča, dobesedno sili v postavljanje visokih cen licenčnega programja.

Sony je sporočil, da bo svojo konzolo PlayStation 2 20. decembra pričel prodajati tudi na Kitajskem, navzlic visoki stopnji piratstva, zavoljo katere so se doslej Kitajske izogibali. Zanimiva bo predvsem taktika, ki jo bodo ubrali. Konzola sama bo stala 2.000 juanov (240 dolarjev), medtem ko stane v ZDA naprimer 180. Bodo pa po drugi strani, da bi ljudi odvrnili od kupovanja nelegalnih kopij iger, le-te mnogo cenejše kot v ZDA. Stale bodo le malenkost več kot piratske kopije. Klik!

30 komentarjev