»

V Kiberpipi ob koncu poletja

Utrip s poletnega Django srečanja

Slo-Tech - Sreda - 31.8.2011 od 9h do 12h - Duh Silicijeve doline v Srednji Evropi
Ena izmed največjih prednosti Silicijeve doline je v tem, da je tam okrog vse polno investitorjev in se posamezniku povsem preprosto zgodi, da najbolj zanimivega investitorja srečaš že v lokalni kavarni. To bodo predstavniki Credo Ventures poskusili prenesti tudi na območje Srednje Evrope, med drugim tudi v Ljubljano, v Kiberpipo. Želijo se pogovoriti s podjetji, ki aktivno iščejo ali pa razmišljajo o investiciji. Če bi vas srečanje s predstavniki Credo Ventures zanimalo, so prijavite preko obrazca.

Sobota 3.9.2011 od 9h do 18h - Prevajalski maraton v sklopu Ubuntu Global Jam
Pred izidom nove različice Ubuntuja, se bodo med prihajajočim vikendom...

8 komentarjev

Na straneh PHP.net odkrite piratizirane vsebine

ZDNet - Googlovi pajki imajo navado, da prelezejo celotni splet in si ob tem zapomnijo vse, kar vidijo. Pri tem občasno naletijo na strani, ki so jih avtorji želeli ohraniti zase, a tega niso pravilno storili. Prejšnji teden je bil tako odkrit seznam osebnih podatkov zaposlenih in študentov na Yalu, kar lahko ima resne posledice za prizadete ljudi, danes pa so na straneh PHP.net odkrili zakladnico piratske vsebine, ob kateri se lahko nasmehnemo.

Raziskovanja se je lotil Stephen Chapman z ZDNet. Na internetu se je namreč znašla povezava do podstrani http://id.php.net/downloads/, ki je sicer ta hip že nedelujoča, a je še včeraj gostila marsikaj. Najti je bilo mogoče kopijo Microsoft Flight...

11 komentarjev

V Pakistanu prepovedali VPN

vir: Heise
Heise - Pakistanska agencija za nadzor telekomunikacij (PTA) je izdala navodilo vsem ponudnikom dostopa do interneta (ISP) v državi, da preprečijo povezovanje uporabnikov na zasebna virtualna omrežja (VPN). Podlago za zahtevo imajo v lani sprejeti zakonodaji, ki nalaga prestrezanje telekomunikacij a so jo ISP-ji pomanjkljivo izvajali, saj je bil dostop do šifriranih VPN-jev (EVPN), ki jih ni mogoče nadzorovati, še vedno mogoč. Ocenili so, da je zato edini način, da prepovedo kar vsakršno rabo VPN.

Poleg tega je v Pakistanu prisotna tudi stroga cenzura, saj je veliko spletnih strani nedostopnih, včasih tudi iz povsem banalnih razlogov, kot je recimo Rolling Stone. V ISP-ju pojasnjujejo, da so iz Islamabada prejeli zahtevo po blokadi določenega bloga (tegale), a ker je niso mogli selektivno udejanjiti, so blokirali kar celotno domeno. Tako je že...

14 komentarjev

Globalfoundries vpeljal 20 nm-tehnologijo proizvodnje

X-Bit Labs - Podjetje Globalfoundries, nekdanje AMD-jeve livarne, je v začetku leto napovedalo, da se počasi poslavlja 32 nm-tehnologija proizvodnje, saj se bodo v celoti posvetili 28 nm in v prihodnosti še manjši 20 nm. Slednja je prestala prve preizkuse.

X-Bit Labs poroča, da so ta teden uspešno izdelali prve preizkusne 20 nm-čipe, pri čemer so sodelovali z EDA-partnerji (Electronic Design Automation) Cadence Design Systems, Magma Design Automation, Mentor Graphics Corp in Synopsys. Izkazalo se je, da so P&R orodja (place-and-route) vseh štirih podjetij prilagojena tudi za zahtevnejši 20 nm-proces, ki sedaj uporablja tudi dvojno vzorčenje (double patterning). Prenovljen proizvodni cikel pa bo strankam omogočil, da tesneje sodelujejo v postopku od samega naročila do končnega izdelka, ki pride iz livarne.

Globalfoundries bo sedaj knjižice za dizajn in celotne diagrame poteka ponudil...

2 komentarja

Spremembe v uporabniškem vmesniku Windows 8

ComputerWorld - Microsoft je nekoliko odškrnil okno v videz novega operacijskega sistema Windows 8. Pokazali so, kakšne spremembe se obetajo v uporabniškem vmesniku programa za upravljanje z datotekami. Ta bo odslej uporabniku prijaznejši pri operacijah premikanja datotek in po videzu podoben novim verzijam Officea.

Končno bo namreč Microsoft prenovil pojavna okna ob kopiranju ali premikanju datotek, ki so v ustroju podobna že od pamtiveka. Vse operacije kopiranja in premikanja bodo združene v enem oknu, kjer bo tudi graf, na katerem bodo podatki o hitrost, prestavljenih megabajtih ipd. To bo kakovostnejši podatek od trenutne ocene časa do konca operacije, ki ob spremembah aktivnosti rad skače (recimo...

171 komentarjev

Nizozemski CA DigiNotar izdal lažen SSL-certifikat

Slashdot - Ponovila se je marčevska zgodba, ko so zlikovci pridobili nadzor nad izdajateljem spletnih certifikatov (CA) in izdali veljavne certifikate za lažne strani. To pot je žrtev nizozemski CA DigiNotar, saj so napadalci pridobili veljavne certifikate za lažne strani, ki se pretvarjajo, da so Googlove (certifikat je wildcard, kar pomeni da velja za vse Googlove strežnike in podstrani). Prva poročila o napadu so se pojavila včeraj, certifikat pa je že na listi blokiranih.

Na Mozillinih straneh so...

5 komentarjev