»

Novo Armovo grafično vezje podpira ray tracing

vir: ARM
ARM - Pri Armu so predstavili najnovejšo generacijo grafičnih procesorjev za sistemske čipe v pametnih telefonih. Ob posodobitvi linije Mali so pokazali tudi premijsko vezje Immortalis-G715, ki vsebuje strojno podporo sledenju žarkov, oziroma ray tracingu.

Mobilni sektor je po deležu prihodkov že več let na vrhu igričarske industrije, toda tamkajšnje igre niso kaj prida grafično napredne, saj so omejene s strojno zmogljivostjo telefonov. V Armu želijo spodbuditi ambicioznejši razvoj takšnih iger z novo linijo močnejših, premijskih grafičnih procesorjev, začenši z Immortalisom-G715. V primerjavi z osrednjo družino Mali-7XX, ki premore med 7 in 9 izrisovalnimi enotami, jih Immortalis lahko vsebuje od 10 do 16. Predvsem pa pozna strojno podporo ray tracingu, prijemu za realistično izrisovanje osvetlitve in odsevov, ki si trenutno pospešeno utira pot skozi namizniške grafične tehnologije, predvsem po zaslugi Nvidiine serije grafičnih kartic Geforce RTX. Ker natančnih podatkov o drobovju ali...

13 komentarjev

Tudi Brazilija bo zahtevala polnjenje naprav prek USB-C

Slo-Tech - Brazilija bo šla po evropskih stopinjah in bo v prihodnosti zahtevala, da imajo mobilne naprave na njenem trgu možnost polnjenja prek USB-C. Ta teden so odprli javno razpravo o tem predlogu, ki traja do 26. avgusta.

V spremljajočem gradivu Nacionalna agencija za telekomunikacije (Anatel) ugotavlja, da bi obvezna možnost polnjenja mobilnih elektronskih naprav prek USB-C zmanjšala količino elektronskih odpadkov in potrošnikom izboljšala uporabniško izkušnjo. Hkrati bi Brazilija s tem zahtevala uporabo standarda, ki se uvaja tudi globalno. Možno pa je, da bi to povišalo cene in otežilo inovacije na področju tehnologij polnjenja, dodaja Anatel. Ob tem velja dodati, da Evropa in Brazilija verjetno ne bosta ostali edini. Tudi v ZDA se pojavljajo zahteve posameznih senatorjev, da bi uvedli nekaj podobnega, a je uspeh tam še zelo oddaljen.

Za zdaj v Braziliji predvidevajo obvezno polnjenje prek USB-C za naprave, ki zmorejo več kot 15 W (3 V in 5 A). Anatel razmišlja tudi o dveh drugih...

25 komentarjev