»

Proti vodilnim v Googlu vložena tožba zaradi domnevnega oškodovanja premoženja

Sergey Brin, Eric Schmidt, Larry Page

vir: ComputerWorld
ComputerWorld - Pretekli teden smo poročali, da je Google dosegel poravnavo z ameriškim pravosodnim ministrstvom. Da se bodo izognili tožbi zaradi oglaševanja nelegalnih spletnih lekarn v ZDA, bodo plačali pol milijarde dolarjev globe in v prihodnosti poskrbeli za strožji nadzor na oglasi, ki jih prikazujejo. Dogovor se zdi dober, saj pol milijarde dolarjev za Google navsezadnje ni tako veliko denarja, hkrati pa so se izognili sodnemu postopku. Google tudi ni priznal kaznivega ravnanja, ampak zgolj napako. A skupina Googlovih delničarjev se s tem ne strinja in meni, da so odgovorni s to potezo oškodovali premoženje podjetja, zato so vložili tožbo proti njim.

Na...

0 komentarjev

V Veliki Britaniji aretiranih šest domnevnih hekerjev

Guardian - Ta teden so se nadaljevale aretacije hekerjev in njihovih podanikov, ki se združujejo v skupini LulzSec in Anonymous. V Veliki Britaniji sta bila v četrtek aretirana 24- in 20-letnik, ki ju sumijo sodelovanja v omenjenih hekerskih skupinah. Prijeli so ju na njunih domovih v grofijah South Yorkshire in Wiltshire, kjer so izvedli tudi obsežne hišne preiskave in zasegli računalniško opremo. Policija sumi, da je spletni alias enega izmed njiju Kayla. Najprej se je zdelo, da je Kayla 16-letno dekle, ki je imelo pomembne napade na HBGary, sedaj pa je jasno, da gre za psevdonim nekoga drugega. Kdorkoli se že podpisuje kot Kayla, ga policija sumi, da je ustanovni član LulzSeca in glavni pri...

7 komentarjev

Heise našel sistem Všeč mi je, ki ne posreduje podatkov Facebooku

Heise - Na spletnih straneh so se sorazmerno z vedno večjo priljubljenostjo Facebooka razširili tudi gumbi Všeč mi je, ki omogočajo bralcem enostavno objavo strani, ki so jim všeč, na njihovem profilu. Tehnično je to izvedeno prek zunanjega vtičnika, tako da spletna stran ne vidi imena in profila uporabnika, ki ga prikazuje v oknu, četudi je ta prijavljen v Facebook. Problem pa je pri odtekanju informacij v drugo stran, saj Facebook točno vidi, katere strani uporabnik obišče, četudi sploh ne klikne Všeč mi je.

Nemška spletna stran Heise, ki spada pod okrilje priljubljene strani c't, je problem...

25 komentarjev