»

Nov IE hrošč

MSNBC - Odkrili so nov hrošč v Microsoftovem brkljalniku Internet Explorerju, ki omogoča hekerjem, da lahko preberejo e-pošto in datoteke na prizadetem računalniku.
Hrošč se lahko samo aktivira, če uporabnik pri surfanju na Internet Explorerju 5 naloži spletno stran, ki vsebuje posebno zlonamerno kodo. Prav tako mora uporabnik uporabljati Microsoft Exchange 2000 server, da se hrošč pojavi.
Rizik hrošča je ocenjen kot visok, vendar pa lahko rizik omilimo, če onesposobimo Active Scripting v brkljalniku.

7 komentarjev

...ter še več...

Jaz - Ja, nismo samo mi, bogi mali Slovenčki, ki imamo težave. The Inquirer ima tudi članek na to temo. Navajajo, da je IBM moral pri seriji DTLA celo zaustaviti proizvodnjo diskov. Sami so ugotovili, da z diski direktno ni nič narobe - težava naj bi tičala v kontrolerjih. Diski naj bi delovali brez problema sto odstotno stabilno. Kontrolerji naj bi imeli probleme z "nekaterimi od čipovij" ranga i440BX, AMD 751 ter KT 133A. Nikjer pa ni dobesedno navedeno, da naj bi probleme povzročal samo kontroler na Abitovih ploščah. Ja zanimivo, zelo zanimivo. Jutri DEFINITIVNO kličem po podjetjih za malo dodatnih informacij. Verjemite, obveščeni boste.

2 komentarja

Na tem je več...

Jaz - Ja, tale novica o IBMovih diskih je pa kar dvignila nekaj prahu... Dobil sem e-mail od nekega serviserja, ki si svoj problem razlaga takole:

V glavnem... Delam v enem podjetju, ki je sploh načelo probleme s temi IBM diski. Problemi so se začeli pojavljati (verjemi, nima VEZE z Winsi) pred cca 2-3 meseci. Kakšen problem je? Ni problem zaradi izgube podatkov, problem je da začno diski škrtat in premetavat glave, kot da ne morjo brat z diskov (tisti tipkajoči zvok, kot da se disk matra prebrati). Končna diagnoza vsaj 14-dnevnih ugotavljanj je bila, da diski ne delajo v redu na ABIT matičnih ploščah. Ta uvoznik uvaža, mislm da Soltek matične plošče. Njemu zadeva špila.. Ko je pa disk v ohišju... In ABIT (pač imamo raje ABITa kot Solteka) pa zacne šklocat. In to ne samo naključni (pokvarjen disk), ampak praktično vsak, samo dovolj dolgo ga moraš mučiti in bo začel tečnariti. Nič ne rečem, niso VSI taki, ampak precej jih je bilo, problem je pa nastopil pri reklamaciji, saj je dotični...

28 komentarjev

CeBIT 2001

Guru 3D - Na Guru3Dju so se napotili na CeBIT, se tam pogovarjali z raznimi predstavniki podjetij, posneli slike prihajajočih komponent in jih objavili na internetu. Vsega vam ne bom razlagal, ker je materiala res veliko. Posebne omembe je vredna Asusova Geforce 3 kartica, V8200, ki izgleda res dobro. Na njej je hudo velik hladilnik zlate barve. Naslednja zanimiva kartica, sicer ne po izgledu, je bila VideoLogicova Kyro II kartica, ki bo za relativno majhen denar ponujala veliko. VideoLogic je imel na sejmu raztavljene še dts zvočnike in ostalo multimedijsko periferijo. Naslenje podjetje je bilo Hercules s svojim Prophetom III, ki izgleda zelo dobro. Je pri njih že standardno modre barve in ima ubitačno lepe modre hladilnike. (Wanna have it!!!) Novost sta tudi Herculesovi kartici, ki temeljita na Kyru II. Razveseljivo je, da je ena od njih narejena za PCI vodilo. Naslednja zanimivost tega podjetja so LCD zasloni in zadnja Herculesova novost, zvočna kartica Fotissimo II, ki ima (sklepam iz...

1 komentar

Sublimacijski projekt

Xoverclocker - Sublimacija je proces, v katerem se neka trdna snov spremeni v plin, brez vmesne stopnje, torej izpusti tekoče stanje. Mejna temperatura suhega ledu je -78,9°C, suhi led pa je trdna oblika ogljikovega dioksida. Ja, zakaj vam o kemiji in fiziki razlagam na računalniški strani? Zaradi hlajenja, seveda. Xoverclockerji so naredili prototip hlajenja z suhim ledom. Za to so uporabili bakreno posodo velikosti 5×5×10 cm. Stvar zgleda res hudo, njen uporabnik pa se pritožuje, da ne ve resnične temperature procesorja, saj mu plošča očitno ne meri temperatur pod -50°C.

4 komentarji

Novi Duroni in Celeroni

X-Bit Labs - Naslednji teden se nam najverjetneje obetata dva nova procesorja. Duron 900 in Celeron 850. Duron 900 bo zadnji procesor iz družine Duron, ki bo še vedno temeljil na Spitfire jedru in bo predstavljen 2. aprila. Novi Celeron 850 bo uporabljal 100 MHz vodilo (66MHz bi bilo nesmiselno!). Procesorja se bosta istočasno pojavila zaradi konkurence eden drugemu, a kot kaže, želi biti in tudi bo AMDjev Duron hitrejši od Intelovega Celerona. Hvala Timon!

0 komentarjev

Ali je IBM na gobcah?

Slo-Lanparty - OrlyTM iz naše prijateljske strani, Slo-Lanparty, je objavil tole pismo, ki ga je uvoznik za IBM diske poslal vsem prodajalcem (retailerjem):

Spoštovani,

v zadnjem času dobivamo večje število reklamacij za diske IBM DTLA, ki pa dejansko niso pokvarjeni. Skupni imenovalci vseh takih navideznih okvar so:

- stranka je uporabljala Windows 98, 98SE ali (bolj redko) ME - diski dobivajo bad bloke - nekatere bad bloke SCAN disk ne more odpraviti.

Da bi nam in Vam prihranili nepotrebno delo in stroške predlagamo naslednji postopek:

1) Vas serviser ali stranka si naj z IBM strani naloži program DFT. http://www.storage.ibm.com/techsup/hddt... Na isti strani boste našli tudi ostale zelo koristne programe: IBM Feature Tool, Disk Manager 2000 in ostale. Toplo priporočamo! Vsi ti programi delajo z vsemi IBM diski!

2) Preden nam pošljete disk v reklamacijo, je potrebno obvezno preveriti disk z DFT programom! V nasprotnem Vam bomo v primeru, da disk ni pokvarjen zaracunali testiranje diska -...

11 komentarjev

Test novega Pioneerja DVD-116

Storage Review - Prišel je novi Pioneer DVD, DVD-116 imenovan, ki se od DVD-115 ne razlikuje kaj veliko. Še vedno bere DVDje s 16x hitrostjo ter CDje s 40x hitrostjo. Razlike se pojavljajo drugje: DVD-115 bere digitalno glasbo s samo 12x hitrostjo ter naj bi pri tem opravilu imel težave (čeprav jih jaz nisem nikoli opazil, saj si dotični produkt lastim). Po novem DVD-116 podpira tudi UATA-66 protokol ter je tišji. Dobro, si rečem, ter grem brat test. Heh, čudno je to, da je DVD-115 svojega hitrejšega brata nascal domala v vseh testih, razen v digitalni ekstrakciji glasbe, kjer so razlike res vidne. Povsod drugje je bil DVD-115 boljši. Čudno, čudno... Test si kar preberite, saj je dokaj dober, čeprav malo nepregleden. Pri Pioneerju bi pograjal tudi to, da njihove enote s pladnjem nimajo Digital Audio Out konektorja, ki ga imajo že čisto vse, tudi najcenejše DVD enote. Ne vem, ali hoče Pioneer sam sebi pljuvati v skledo ter forsirati prodajo Slot-In izdelkov. Možno, čeprav težko verjetno....

0 komentarjev

Ukane Napsterja

več strani - Kaj se sedaj dogaja z Napsterjem? Sodniška odločba je padla in Napster mora prenehati z distribucijo ilegalno pridobljene glasbe, poleti pa naj bi Napster postal plačniški servis, kar mu v dobi interneta ter, posledično, razvajenosti uporabnikov, pomeni gotovo smrt. Kljub temu obstajajo rešitve. Napster je dobil seznam glasbe, katero mora prepovedati. Prepovedal je okoli 228.500 datotek, a tu še ni konec zgodbe. Po ameriških zakonih Napster lahko prepove samo imena skladb, ki so napisana pravilno. Če pa uporabimo našo zdravo pamet ter debilno enkripcijo "Pig Latin", lahko iz imena Madonna naredimo adonnaM (prvo črko damo na konec) ter se s tem zavarujemo pred prepovedjo. Kje je ves keč? Po ameriški zakonodaji ta program, ki išče avtorsko zaščitena dela, ne sme dekodirati kakršnihkoli kodiranih zapisov. Pig Latin je pa kodiranje. Ergo, če se uporabniki Napsterja zmenijo za neko enotno kodiranje (ki bi recimo iz Madonna - Music naredilo adonnaM - usicM), bo Napster uspeval dalje, saj...

2 komentarja