»

Še en malce drugačen GeForce4 4200

FiringSquad - Po tem ko smo videli dobro založene Golden sample kartice iz Gainwarda, Abitove OTES monstrume™, ki so zavzemali dve reži na matični plošči, ter še mnoge druge "nenavadne" verzije GeForce-ov, je svojo specialko na trg poslal tudi MSI. Od drugih se razlikuje predvsem po izvrstnem hlajenju, ki za razliko od Abitovega ne zavzema dodatnega prostora na osnovni plošči. Izdelano je iz bakra in kartico objema z obeh strani. Za pihanje skrbi dokaj močan ventilator, ki je v nasprotju z večino izredno tih. Kartico so preizkusili pri FiringSquadu, test pa preberite tu.

6 komentarjev

Plate, plate, plate ...

več strani - Matične plošče so zagotovo ena izmed najbolj testiranih komponent naših mlinčkov in ne mine dan, ko ne bi na internetu zrasel nov test le-teh. Tokrat so v eni novici strnjeni kar trije:

  • Na DigitLife so testirali kar šest matičnih plošč na naboru i845E znanih proizvajalcev (Abit, Albatron, Biostar, DFI, Shuttle ter Tyan). Klik!
  • Na TheTechZone so vzeli pod drobnogled samo eno ploščo, a so se ji zato mnogo bolj posvetili -- testirali so staro znanko Abit KD7-RAID, klik!
  • Na SubZeroTech so se prav tako odločili, da bodo testirali samo eno ploščo. Tokrat so na sedmih straneh opisali delovanje ter karakteristike Albatronove KX400-8x. Klik!

0 komentarjev

Microsoft kupuje Macromedio?

Slo-Tech - Na spletu se je začelo šušljati, da naj bi Microsoft kupoval podjetje Macromedia. Le-ta je zanimiva predvsem zaradi grafičnih programov in ponudbe na področju spletnih tehnologij. V ozadju prevzema je Microsoftov vnovični "teroristični" napad na Sun, saj je Macromedia z izdelki MX postala eden ključnih ponudnikov tehnologije J2EE, ki bi jo Billy gotovo rad nadomestil z arhitekturo .NET. Ker pa sta Microsoft in Sun trenutno na sodišču ravno zaradi afere z Javo, se utegne zgoditi, da bo sodišče Microsoftu prekrižalo načrte. Klik!

8 komentarjev

DVD-je bomo zapisovali še hitreje

InfoWorld -

Po poročanju Infoworld so pri Mitsubishiju razvili nov, še močnejši polprevodniški laser, ki naj bi omogočil zapisovanje DVD ploščkov pri 16x hitrosti. Navadnim smrtnikom bo dostopen predvidoma leta 2004. Poglejmo tehnikalije.

Laser bo deloval z močjo 200 miliwattov, kar je dvakrat močneje kot sedanji DVD zapisovalniki (4x), pravi tokyska tovarna. Vsako povečanje moči pa, jasno, zahteva tudi kvalitetnejše medije. Če se ozremo v preteklost; prvi DVD laserji so delovali s 50 mW, nato 70, 140 vse do 200 mW v letu 2004.

Še podatek za vse, ki niste najbolj vešči klasificiranje DVD pogonov glede na hitrost; DVD-zapisovalnik 16x hitrosti piše s konstanto hitrostjo 176 Mbps, kar pomeni, da zapiše poln (4.7 GB) medij v slabih štirih minutah. Mljask!

3 komentarji

Trek ThumbDrive Smart

Slo-Tech -

No, ko se na naši polobli leto 2002 bliža koncu, bodo očitno drugje stopili že v leto 2004. Če ne veste o čem govorim, poglejte datum članka na ViperLair. [:D]

Kakorkoli že, na ViperLair so si ogledali priročno napravico imenovano Trek ThumbDrive Smart. Čemu služi boste vprašali? ThumbDrive se pretvarja, da je navaden obesek za ključe, medtem ko je v resnici majhen USB pomnilnik, na katerega je moč spraviti do 128 MB podatkov (obstajajo tudi šibkejše različice) ter le-te prenašati med računalniki. V kolikor potujete z veliko podatki ter nimate na voljo CD-zapisovalnika, velja o napravici razmisliti.

5 komentarjev

Vse o večnitenju

Tom's Hardware - HyperThreading oz. večnitenje je najnovejša tehnologija, ki jo je v svojih novih Pentiumih 4 uporabil procesorski gigant Intel. Prav o njej so pisali na Tom's Hardware. Njena prednost je predvsem hitrost, saj je princip HyperThreadinga podoben dvoprocesorskim sistemom. Za enkrat je v trgovinah s podporo večnitenju na voljo le 3.06 GHz inačica Pentiuma 4, ki s pomočjo te tehnologije dosega izjemne rezultate. V članku boste izvedeli vse prednosti in slabosti večnitenja, zato hitro k branju.

6 komentarjev

Kevin skoraj prost

CNN.com - Kevin Mitnick je zagotovo ena izmed najbolj znanih računalniških osebnosti, saj je bil obtožen marsikaterih vdorov v tuje računalniške sisteme. Izpuščen je bil leta 2000, a mu je bila prepovedana uporaba računalnika do 20. januarja 2003. Kevinu manjka le še slab mesec do popolne "svobode", če pa vas zanima kaj več, si preberite CNN-ov članek ali pa si na uradni strani Free Kevin oglejte zakulisje.

3 komentarji