»

Mobitelova poslovna uvertura

Mobitel - Včeraj smo pisali o Mobitelovi novi storitvi SMS zgrešeni klic, danes pa je tu že nova zamisel. Mobitel po novem svojim poslovnim uporabnikom ponuja Poslovno Uverturo. Gre za že znano uslugo (ob čakanju, da se klicani oglasi, običajno zvonenje spremlja popularna melodija) z eno razliko - po novem lahko uporabnik sam posname predvajani posnetek. Na voljo je tudi precej nastavitev - lahko določite časovna obdobja, v katerih Poslovna Uvertura deluje, pa skupine telefonskih številk, katerim se predvaja. Več na mobitelovi strani.

Poslovneži se bodo torej odslej lahko predstavili stranki, še preden se bodo oglasili na telefon.

16 komentarjev

Microsoft IE 7.0 in https, Exchange 5.5 gre v pokoj, prihaja MSN Book Search

Slo-Tech - Microsoft namerava ob koncu leta prekiniti podporo za Exchange Server 5.5, kateremu je že dodobra zrastla brada, prav tako pa je že zdavnaj dobil (celo dva) naslednika - o mlajšem med njima, ki je te dni dobil tudi drugi servisni paket, smo nedavno pisali.

Prav tako se ukinja splošna brezplačna podpora za Exchange 2000, za katerega bo od začetka naslednjega leta na voljo še samo plačljiva različica. To v praksi pomeni, da bodo morali uporabniki plačati tako za podporo, kot tudi za popravke, ki niso varnostne narave (slednji bodo še naprej na voljo zastonj). Velja dodati še, da Microsoft namerava izdati naslednjo verzijo Exchangea pod številko 12 ob koncu naslednjega leta ali v začetku leta 2007. Več o tem lahko preberete na PCWorld.com.

Naslednja točka na seznamu je prihajajoči Internet Explorer 7.0 (IE7), ta naj bi na področju varnosti svojo nalogo opravljal bolje kot predhodnik, tudi po zaslugah privzeto vključene podpore Transport Layer Security (TLS). Trenutno IE6 privzeto...

21 komentarjev

Stratosferske širokopasovne povezave

Delo - Se še spominjate, kako je mednarodna skupina znanstvenikov zadnjega dne avgusta s švedskega vesoljskega središča, 200 kilometrov pod arktičnim krogom, izstrelila poskusni balon z modulom za širokopasovne povezave?

No, Mednarodni konzorcij trinajstih evropskih držav in Japonske, Capanina, je pred dnevi objavil prve rezultate meritev. Brezžične povezave (Wi-Fi), ki so jih razvili na britanski univerzi York, so na razdalji do 60 kilometrov dosegale hitrosti od 4 do 11 megabitov na sekundo.

Nemška skupina strokovnjakov ( DLR) je hkrati kot prva opravila optično komunikacijo z objektom v stratosferi - na razdalji 64 kilometrov so podatke nemoteno prenašali s hitrostjo do 1,25 gigabita na sekundo.

Sicer pa je končni cilj Capanine končnim uporabnikom in malim podjetjem omogočiti poceni širokopasovne povezave s hitrostjo prenosa do 120 megabitov na sekundo. Več v originalni novici na delo.si.

S to tehnologijo boste čez nekaj let končno prišli na račun tudi uporabniki na odročnih...

5 komentarjev

HIPerWall

MacSlash - Kakšna se vam zdi ideja igrati na zaslonu, ki ima 0,2 milijarde pik? Da, 200 milijonov oz. 200 Megapixlov. Zadeva je v bistvu preprosta. V temle primeru potrebujete le 50 LCD zaslonov (podatka o modelu oz. proizvajalcu nisem zasledil) s sposobnostjo prikazovanja 4 Megapixle, za vsak zaslon (torej spet 50) pa še PowerMac računalnik z dvema 2,75 GHz procesorjema ter nVidia 6800 Ultra grafično kartico. Vse skupaj začinite še z diskovnim bazenom, ki obsega 10 Terabajtov prostora.Ta zverinatm počiva v kalifornijskem inštitutu za telekomunikacije in informacijske tehnologije ( http://www.calit2.net/), vse skupaj pa je stalo skorajda 400.000 ameriških dolarjev, ki jih je prijazno odstopila državna fundacija za znanost.

Vseh zaslonov niso kupili...

19 komentarjev

Odprtokodna mobilizacija za uporabnike okolja Windows

Slo-Tech - Računalnik pogosto uporabljate v knjižnici ali pri prijatelju, vendar tam nimajo nameščenega OpenOffica, brskalnika FireFox in vaših ostalih priljubljenih programov, oziroma se bojite, da bi na računalniku ostale kakšne vaše osebne nastavitve? Se vam zdi dilema znana?

V takih primerih se splača pokukati na spletno stran Johna Hallerja, ki je pripravil mobilne različice nekaterih priljubljenih odprtokodih programov. Mobilne različice si enostavno prenesete na USB ključ, kjer jih razširite, brez namestitve pa jih lahko zaženete na kateremkoli računalniku v okolju Windows.

Trenutno so na voljo naslednji mobilni programski paketi:
- mobilni AbiWord (pisarniški program)
- mobilni OpenOffice.org 1.5 <b>in</b> 2.0 (pisarniški paket)
- mobilni FireFox (spletni brskalnik)
- mobilni ThunderBird (odjemalec za e-pošto)
- mobilni NVU (urejevalnik spletnih strani)
- mobilni SunBird (osebni organizator)

Vsi zasvojenci z internetnim klepetanjem pa lahko uporabite že opisani mobilni

7 komentarjev

Blondinke kmalu ne bodo več vir šal?

Hartware.net - Stereotipi o blondinkah se bodo morda kmalu prenehali. Nič več neskončnih šal o njih. Ženske znajo pridobiti tehnološko prednost pred moškimi. Futurolog Ian Peterson je namreč že pred meseci napovedal, da bodo vsadki za prsa, poleg silikona ali solne razstopine vsebovali tudi celo kopico uporabnih in manj uporabnih naprav. Z vgrajenim dlančnikom in wifi povezavo bodo vedno imele dostop do vsega znanja arhiviranega na internetu.
Dodatno predvideva, da bi z vgrajenim GPS sprejemnikom in vibracijami, lahko lastnicam novih prsi, kazale pot.
Prav tako bi bilo tako možno s seboj nositi kompletno kolekcijo MP3 skladb, ki bi jih potem preko Bluetooth slušalk prenesli do ušes. Glede slednjega ljudi že zelo skrbi, kaj se bo zgodilo, če bo kakšna skladba nelegalno prenešena na takšen MP3 predvajalnik? Tudi imena nove Applove linije predvajalnikov so "razkrita".
Poleg vseh ostalih idej o vgrajevanju, ki jih lahko preberete v izvornem razmišljanju, je tudi dokaj realen in koristen...

30 komentarjev