»

Linux vse pogosteje tudi v telefonih?

Izgleda odlično!

News Forge - Pred kratkim je svoj pametni telefon z operacijskim sistemom Linux predstavila Motorola in obeta se nam čedalje intenzivnejše širjenje prostega sistema tudi pri drugih proizvajalcih. Motorola je uporabila sistem MontaVista Linux s programsko opremo neodvisnih razvijalcev, korejsko podjetje MIZI Reserach pa je predstavilo MIZI Linux v2.0 Phone Edition, ki združuje operacijski sistem Linux s programsko opremo za telefone tretje generacije, ki jo je izdelalo...

11 komentarjev

Slotech gre z bicikli na Mariborsko Pohorje

Slo-Tech - Majsko kolesarjenje po kucljih v okolici Ljubljane je bilo prijetno in zabavno, zato ga velja ponoviti.

Tako bomo v soboto, 30. avgusta, grizli v klance na Mariborskem Pohorju. Zaradi lažje organizacije prosimo vse, ki boste prišli, da se prijavite na naslov elektronske pošte. Trenutno je prijavljena ena deklica in 11 fantkov.[:D]

Dobimo se ob 9. uri pri spodnji postaji pohorske vzpenjače. Napovedni film in ostale informacije o izletu pa najdete v tejle temi.

3 komentarji

Intel bo podpiral navijanje

The inquirer - Kaže, da je Intel po dolgem času prišel do ugotovitve, da navijanje ne prinaša ničesar slabega. Sodeč po tej strani, so se projekta lotili dokaj resno, saj naj bi v kratkem izdali program, ki bo omogočal navijanje in spreminjanje parametrov Intelovih matičnih plošč kar iz Windows okolja. Več o tem tukaj.

Poteza niti ni tako presenetljiva, saj se podobnega principa poslužuje vse več proizvajalcev strojne opreme, predvsem grafičnih kartic. In konec koncev, če boste procesor zaradi navijanja uničili sami, plošče verjetno ne boste menjavali. Kdo pa s tem pridobi, posebej če uporabniki ne bodo prebrali drobnega tiska, pa je seveda jasno.

Hvala TribesMan-u, ki nas je opozoril na novico.

15 komentarjev

Mozilla 1.5 Beta in Mozilla Thunderbird 0.2 RC

Mozillazine - Mozilla.org je pravkar izdala Mozillo 1.5 Beta, ki prinaša predvsem novosti v odjemalcu za pošto in novice ter veliko nadgradnjo ChatZille, odjemalca za klepet po protokolu IRC. Končno smo dočakali tudi črkovalnik, ki je bil dolga leta na voljo le kot razširitev. Podrobnejše informacije o novostih, prenosu in znanih težavah lahko najdete tukaj ali pa se odpravite neposredno na prenos. Na voljo je že tudi slovenski jezikovni paket. Vabljeni k preizkušanju in poročanju o hroščih!

Scott MacGregor, ki je pred kratkim postal redno zaposlen pri organizaciji The Mozilla Foundation, pa je skoraj sočasno objavil izid prvega kandidata za izdajo Mozilla Thunderbirda 0.2. Tako je zapisano tudi v novi začrtani poti, po kateri so načrtovali sočasen izid Mozille 1.5b in Mozilla Thunderbirda 0.2 RC, skupaj pa naj bi izšli tudi končni različici obeh programov. Prenos!

12 komentarjev

Degustacija brskalnikov za Mac OS X

Mozillazine - Spletna stran Ars Technica je objavila obsežen članek s preizkusom brskalnikov za Applov operacijski sistem Mac OS X. Na seznamu se je znašlo kar devet brskalnikov, med njimi štirje, ki temeljijo na Mozilli. Primerjali so Camino 0.7, iCab 2.9.5, Internet Explorer 5.2.3, Mozillo 1.4, Mozilla Firebird 0.6.1, Netscape 7.1, OmniWeb 4.5, Opero 6.0.2 in Safari 1.0. Najvišja mesta so zasedli Mozillini brskalniki (z izjemo Netscapa) in OmniWeb, povsem na vrhu pa se je znašel Safari, katerega glavna odlika je predvsem najboljše razmerje med integriranostjo z okoljem in naprednimi možnostmi. Avtor pa je omenil, da bi v primeru aktivnejšega razvoja Camina v zadnjih mesecih prvo mesto pripadlo temu brskalniku, saj mu primanjkuje nekaj možnosti, ki jih ponujajo ostali brskalniki z Mozillino kodno osnovo.

3 komentarji

Prerokba datuma izida Linuxa 2.6

OSNews - Medtem, ko vsi nestrpno pričakujemo izid nove velike različice jedra Linux, se pojavlja čedalje več špekulacij glede datuma njegovega izida. Najpogosteje omenjeni termini sodijo v obdobje med septembrom in decembrom, resnici na ljubo pa najbrž niti tesni sodelavci Linusa Torvaldsa, niti on sam, ne vedo točno, kdaj bodo izdelek splavili. Na spletu pa se je pojavil graf nekega optimista, ki je natančno napovedal, da bo novi Linux izšel že 12. septembra. Zbral je podatke John Sherryja, ki dela znotraj OSDL, na katerih je predstavljeno nekaj statistike prevajanja preizkusnih različic Linuxa 2.6.0. Nato je narisal graf iz katerega je moč razbrati omenjeni datum.

Kdo bo pobiral stave?

2 komentarja