»

SanDisk predstavil WORM (Write-Once Read-Many) kartice

Schneier.com - SanDisk je pred kratkim predstavil WORM (Write-Once Read-Many) kartice, namenjene forenzičnim aplikacijam, shranjevanju policijskih fotografij, elektronskim volitvam in podobnim opravilom, ki zahtevajo strogo zagotavljanje integritete podatkov.

Podatki so namreč na takšno kartico lahko zapisani le enkrat, brati pa jih je mogoče poljubnokrat - pri SanDisku pravijo da do 100 let in to v vsakem standardnem čitalcu SD kartic.

Za začetek bodo na voljo v kapaciteti 128 MB, večje kapacitete pa lahko pričakujemo konec leta. Cena trenutno še ni znana.

In kako bomo sedaj ponarejali elektronske volitve?

31 komentarjev

Državljan inženir - online serija o odprtokodni strojni opremi, elektroniki, umetnosti in hekanju

Slo-Tech - Make Magazine je pred kratkim začel preko spleta "oddajati" video serijo Citizen Engineer, ki pokriva odprtokodno strojno opremo, elektroniko, umetnost in hekanje.

Prva oddaja je posvečena telefoniji, konkretneje, SIM karticam (le-te se uporabljajo v GSM aparatih) ter "hekanju" telefonov iz javnih telefonskih govorilnic.

Polurni profesionalno posnet video prikazuje kako izdelati lasten čitalec SIM kartic, kako na SIM kartici pregledati izbrisana SMS sporočila ter seznam desetih zadnjih klicev ter kako klonirati SIM kartico. Drugi del videa pa prikazuje kako star telefon iz odslužene javne telefonske govorilnice spremeniti v domači telefon, ali pa mu - še bolj zabavno - dodati Skype podporo.

Zabavno in poučno za vroče poletne dni.

25 komentarjev

BIOS podjetja Foxconn namerno ni podpiral ACPI funkcij v Linuxu?

Slashdot - Pred nekaj dnevi je eden izmed uporabnikov Ubuntu Linuxa skušal na svojo novo matično ploščo proizvajalca Foxconn (gre za enega večjih proizvajalcev matičnih plošč, ki s svojimi izdelki zalaga MSI, Nintendo, Xbox, Playstation, itd) namestiti Ubuntu, vendar je namestitveni program zmrznil, Linux jedro pa je vrnilo čudne napake. Je bilo spet krivo to, da je Linux pač v osnovi zanič operacijski sistem?

Pravzaprav ne, saj se je uporabnik lotil podrobnejšega pregleda BIOS-a in ugotovil, da BIOS vsebuje več tabel z ukazi za implementacijo ACPI, kar operacijskemu sistemu omogoča izklapljanje, hibernacijo in odložen izklop računalnika. Vsaka tabela je vsebovala ukaze za svoj operacijski sistem (Windows XP in Vista, Windows 2000, Windows NT, itd. ter eno tabelo za Linux).

Podrobnejši pregled je razkril, da je DSDT tabela za implementacijo ACPI v okolju Linux okvarjena in sicer tako, da je Linux jedru poslala napačne podatke in zato Linux ni mogel pravilno uporabljati njenih ACPI funkcij.

...

59 komentarjev