»

Pošiljanje sporočil iMessage tudi iz Windows 11

Slo-Tech - Vrsto se Windows in iOS nista najlepše gledala, potem pa je minuli mesec Microsoft naznanil, da se bo Windows 11 kmalu znal pogovarjati z iMessages. Z androidnim sistemom se na tak način pogovarja že dolgo časa, kar omogoča pošiljanje sporočil v imenu telefona kar z računalnika. Sedaj je isto funkcionalnost dobil še za iMessage v programu Phone Link.

Najprej k omejitvam. Podpora je še zelo osnovna, saj kakšni naprednih funkcij ni pričakovati. Microsoft in Apple menita, da je napredna funkcija tudi pošiljanje slik in videoposnetkov, zato bo rokovanje z iMessages prek Windows 11 omejeno na pošiljanje besedila. Nemogoče bo tudi sodelovati v skupinskih pogovorih, kar je tudi napredna funkcija. Hkrati pa so telefon privezali na računalnik, saj bo za uporabo Phone Linka nujno imeti vzpostavljeno aktivno povezavo Bluetooth do telefona. Ta bo torej morda še lahko v sosednji sobi, kaj dlje pa ne. Zagotovo pa Phone Link ne bo nadomestek za nesrečno situacijo, ko telefon pozabimo v službi...

8 komentarjev

Slabi časi za Intel

Slo-Tech - V minulih treh mesecih je Intel ustvaril 2,8 milijarde dolarjev izgube, kar je največja izguba v zgodovini. Prihodki so se v primerjavi s prvim četrtletjem lani skrčili za 36 odstotkov na 11,7 milijarde dolarjev. To je sicer več od napovedanih 10,5-11,5 milijarde dolarjev, a še vedno premalo za pozitiven izid. Skrčila sta se oba največja oddelka, in sicer prodaja končnim uporabnikom ter tudi strežniški izdelki.

Intel je slabo posloval že v zadnjem lanskem četrtletju, ko so pridelali 700 milijonov dolarjev izgube ob 14 milijardah dolarjev prihodkov. Prvo četrtletje je običajno skromnejše od predhodnega, ki ga poganja božično-novoletna nakupovalna sezona, a tako velikih izgub podjetje vseeno ni pričakovalo. K temu je prispevalo ohlajanje povpraševanja po računalnikih, ki je po ocenah IDC-ja 30 odstotkov nižje kot lani. Težave imajo tudi drugi proizvajalci, ki se jim kopičijo neprodane zaloge pomnilnikov in čipov.

Še pred nekaj leti se je zdelo, da je Intel trdno v sedlu in da bomo...

21 komentarjev

AMD predstavil čipe Ryzen Z1 za ročne igralne PCje

vir: AMD
AMD - Pri AMDju so lansirali linijo varčnejših sistemskih čipov Ryzen Z1, ki so namenjeni klonom Steam Decka. Prvi izdelek na tej osnovi je Asusov ROG Ally.

Valova ročna konzo ... eee ... PC, Steam Deck, ima za seboj sicer zahteven porod, a se je po nekaj posodobitvah platforme izkazala za prav spodobno napravo - in seveda sprožila val posnemovalcev. Od tega si lahko največ obeta AMD, ki je na trem področju s svojimi združki procesorjev in grafičnih vezij, ki jim pravi APU, precej bolje utrjen od Intela in Nvidie. Čip s kombinacijo procesorja generacije Zen 2 in grafičnega vezja vrste RDNA 2 je navsezadnje tudi v Decku. Zato ni presenečenje, da je podjetje kar naravnost najavilo namensko serijsko linijo za takšne izdelke, APUje Ryzen Z1. Zaenkrat jih sestavljata dve izvedenki, Z1 in pa Z1 Extreme. Prva vsebuje 6-jedrni CPU arhitekture Zen 4 in pa 4 grafične računske enote vrste RDNA 3, močnejša različica pa 8-jedrni CPU in trikrat večji grafični del.

Očitno gre za neko izpeljanko...

0 komentarjev

Naprave, ki potrebujejo oblak, v resnici niso naše: lekcija Amazon Halo

Slo-Tech - Amazon je sporočil, da zapirajo oddelek Halo in ukinjajo linijo istoimenskih naprav. To ne bi bila posebna novica, saj podjetja nenehno upokojujejo stare izdelke in predstavljajo nove (ali pa tudi ne), a naprave Halo bodo prenehale delovati. Četudi je najnovejša na trgu manj kot leto dni, bo od 1. avgusta le še neuporaben kos silicija - ki pa ga bo možno reciklirati.

Tiskovna predstavnica podjetja Kristy Schmidt je dejala, da nenehno spremljajo koristnost in potencial, ki ga imajo izdelki za uporabnike in se temu prilagajo. Bolj po domače povedano pa je Amazon ugotovil, da izdelki Halo niso več smiselni, saj ga je konkurenca Apple, Fitbit in Samsung prehitela. Halo Band, Halo View in celo Halo Rise, ki je star vsea pol leta, bodo izgubili povezavo z oblakom, zato bodo nehali delovati. Amazon obljublja, da bodo uporabnikom kupnino povrnili.

Ne sicer čisto vsem, temveč le tistim, ki so naprave kupili v minulih 12 mesecih. Ti bodo dobili nazaj celotno kupnino, vsem pa bodo...

39 komentarjev