»

HP vpoklicuje napajalne kable zaradi nevarnosti vžiga

Slo-Tech - Hewlett-Packard je sporočil, da so napajalni kabli, ki so jih med leti 2010-2012 prilagali prenosnim računalnikom znamk HP in Compaq, namiznim postajam (docking station) in nekaterim drugim napravam, potencialno nevarni. Zaradi tega so se odločili za vpoklic po celem svetu in brezplačno zamenjavo. Samo v ZDA so prodali več kto pet milijonov naprav s temi kabli, po celem svetu pa še več.

Problematičen je kabel, ki povezuje vtičnico z adapterjem, če so ga prodali med septembrom...

50 komentarjev

Osem terabajtov brez helija iz Seagata

Seagate - Seagate nadaljuje postavljanje rekordov v gostoti zapisa podatkov. Predstavili so disk, ki zmore shraniti 8 TB podatkov, kar je tretjino več od njihovega dosedanjega rekorderja. Pri tem povejmo, da so se izognili uporabi helija, ki jo je vpeljal Western Digital, ampak so raje uporabili SMR.

Bližanje fizikalnim omejitvam pri gostoti zapisa podatkov na magnetne nosilce terja uporabo trikov, da lahko na enako velike plošče stlačimo več. Konkurenca se je tega lotila s polnjenem diskov s helijem, ki je pravzaprav precej okoren način. Ker je helij lažji in povzroča manj upora, je mogoče v enako prostornino stlačiti več magnetnih plošč za zapis podatkov, medtem ko sama gostota ni kaj večja. Western Digital je tako uspel izdelati 3,5-palčne diske s kapaciteto 6 TB.

V Seagatu so vmes raje izpopolnjevali zapis podatkov SMR, s čimer so letos...

33 komentarjev