»

Parodija oglasa MPAA

Slo-Tech - Današnje DELO piše, da so pri ameriškem filmskem združenju MPAA (Motion Pictures Association of America) pripravili plakatno oglaševalsko akcijo, s katero kršitelje opozarjajo, da z nelegalnim pesnemavanjem avtorsko zaščitenih datotek preko interneta tvegajo kazen.

Slogan akcije je "YOU CAN CLICK, BUT YOU CAN'T HIDE" (lahko klikaš, a skriti se ne moreš).

Ker pa je oglas nadvse primeren za kakšno parodijo, smo ga malce popravili. Tokrat oglašuje Linux in opozarja uporabnike Windows, da jim konzola ne "uide"...

55 komentarjev

Verisign odgovarja na vprašanje MID o spletnih goljufijah

Finance - Kot smo poročali in se pogovarjali, je Slovenija po meritvah Verisigna na četrtem mestu lestvice držav z največjim deležem tvegnanih spletnih transakcij. Menda je teh pri nas kar 92 odstotkov, kar je vzbudilo začudenje slovenske javnosti in pristojnega ministrstva. Slednje je tako od avtorja statistike večkrat zahtevalo pojasnilo o virih za takšen rezultat. In tokrat so čez lužo le uspeli spisati odgovor, nadvse redkobeseden in neoprijemljiv. Očitno so takšni tudi njihovi viri. Klik!

Se bo torej Verisign opravičil Sloveniji?

Na novico nas je opozoril ToniT.

28 komentarjev

Nov članek: Jackalovi vodni bloki I.

Slo-Tech - Ker je s hlajenjem računalniških komponent križ, navijanje pa vso stvar samo še poslabša, je iskanje alternativnih rešitev hlajenja vedno bolj popularno. V zadnjem času vedno pogostejše postaja tudi vodno hlajenje. Jackal vas v prvem delu svojega članka Jackalovi vodni bloki seznani s teorijo, zakaj in kako se procesorji in ostale komponente grejejo in kako si poceni izdelati lasten sistem vodnega hlajenja.

20 komentarjev