»

Povezave

več strani - Nekaj povezav, da vam ne bo dolgčas:
Uživajte!

1 komentar

Križi z benchmarki

X-Bit Labs -

Pred kratkim so se na spletu pojavila namigovanja, da nVidia goljufa s svojimi gonilniki, tako da dosega v zloglasnem 3D Marku 2003 višje rezultate, kot bi jih smela. Možje pri nVidii so bili kakopak ogorčeni in so dejali, da kaj takega ni možno. Razen če jim ni ponagajal kakšen hrošč. Prvič.

Pred tremi dnevi je bil enakih obtožb deležen konkurent ATi. Tokrat so prevaro "odkrili" kar pri FutureMarku. Njihove kartice namreč v četrtem testu z novimi gonilniki dosegajo za 8 - 9 slabše rezultate v novem buildu 3D Marka 2003, ki razvijalcem po svetu še ni uradno dostopen. Konstanto, kar daje misliti, da je ATi nekaj "modificiral". Preiskava se je pričela. Drugič.

ATi je danes navsezadnje le priznal, da so se z gonilniki rahlo igrali, a neposrednega zavajanja kupcev niso potrdili. Pri ATI-ju pravijo, da so kartico...

32 komentarjev

Procesorji se ceníjo

X-Bit Labs -

Procesorji se vedno bolj ceníjo. Danes smo bili tako priče dvema znižanjema cen iz nasprotnih taborov. V zgodnjem dopoldnevu je Intel najavil, da bo cene Celeronov spustil za 6 (za toliko se je pocenil 2,1 GHz-model) do 18 (2,4 GHz-model) odstotkov. Za to potezo se je bržkone odločil z namenom, da pripravi trg za 2,5 in 2,6 GHz-inačici, ki bosta izšli v začetku prihodnjega meseca. Novica.

Slabi dve uri kasneje je odgovoril AMD. Za 6 - 32 odstotkov so znižali ceno večine AthlonXP procesorjev. Nedotaknjeni sta ostali le ceni najšibkejših in najmočnejših modelov. Ostala znižanja in primerjave s približno enako zmogljivimi Pentiumi in Celeroni najdete tukaj.

6 komentarjev

Steve Balmer prodal MS delnice

Local6.com - Steve Balmer - eden bolj pomembnih uslužbencev Microsofta - prodaja svoje delnice v skupni vrednosti $943.000.000. Ali je zaradi tega treba delati paniko ne vem, je pa milo rečeno "nevsakdanje" da generalni direktor Microsofta proda skoraj za milijardo USD svojih delnic. Morda gre na potovanje okoli galaksije in potrebuje denar? No, Stevu vseeno ostane še 432 milijonov delnic v vrednosti več kot 10 milijard USD, ki jih lahko proda ob naslednjem prometnem prekršku. Klik!

29 komentarjev

Ericsson podkupoval za UMTS?

Finance - Nemški časnik Der Spiegel objavlja zanimiv prispevek, v katerem špekulirajo, da naj bi bil največji telekomunikacijski gigant na svetu -- Ericsson -- izplačal veliko denarja v obliki podkupnin v državah, kjer so v gradnji UMTS-omrežja, med njimi tudi v Sloveniji. Slovenija ima danes eno UMTS-omrežje. Celotno preiskavo naj bi vodili pri švicarski banki UBS, prek katere naj bi bile podkupnine izplačane. Na nezakonito delovanje sumijo še v Bolgariji, na Poljskem in v Libiji. Ericsson obtožb ne komentira, ker so bojda zanje izvedeli šele iz medijev. Kaj je res in kaj ni, bo pokazal čas in seveda preiskava. Izvirna novica.

3 komentarji

Domena .EU bo kmalu na voljo

Finance - To naj bi se zgodilo do konca letošnjega leta; takrat bodo lahko tako pravne kot tudi fizične osebe registrirale svoje domene s končnico eu. V ta namen je Evropska komisija ustanovila Evropski register internetnih domen ( EURID), ki bo skrbel za dotično domeno in z njo povezane aktivnosti. Evropska komisija bo v sodelovanju z EURID-om in članicami Evropske unije pripravila tudi pravila registracije in uporabe .EU domene ter ustrezna določila v zvezi z intelektualno lastnino. EURID trenutno že upravlja z belgijskimi, italijanskimi in švedskimi domenami. Izvorna novica.

1 komentar

DVD plošča za 400 ur videa

SiOL - Ploščo s takšno količino podatkov bi trenutno lahko nadomestili le z zajetnim kupom DVDjev ali s še večjim kupom klasičnih CD plošč. A ponudba omenjenih plošč na trgu ni več daleč. Japonskemu podjetju Hitachi, ki je prevzelo program IBM-ovih trdih diskov, je uspelo na DVD ploščo nanesti več sto slojev za zapis podatkov, pri čemer ima vsak sloj enako kapaciteto kot današnji DVD ploščki. Zaradi vedno večje količine podatkov so tovrstne spremembe več kot dobrodošle. Lansiranje izdelkov na trg napovedujejo za leto 2007. Izvirna novica.

11 komentarjev

Osnove pomnilnika

Corsair Micro - Vas zanima kako deluje pomnilnik? Če vas, potem si le poglejte predstavitev na spletni strani Corsair Micro, kjer vam zelo nazorno prikažejo tako zgradbo in delovanje pomnilnika, kot tudi vlogo pomnilnika v celotnem sistemu. Predstavitev vsebuje 35 poglavij, v katerih vam glas prijazne gospe s pomočjo animacije razloži vse o Corsair pomnilnikih in osnovnem delovanju pomnilnika na sploh. Priporočam vam, da čimprej odklikate na to učno uro.

8 komentarjev

9800 Pro proti FX 5900 Ultra

Geforce FX 5900 Ultra

vir: HotHardware
HotHardware - Tokrat so na Hot Hardware stestirali najmočnejši grafični karti, ki sta trenutno na trgu -- Radeona 9800 Pro z 256 MB pomnilnika in Geforca FX 5900 Ultra. Po nekaj testih je kar težko reči katero izbrati (če imate dovolj debelo denarnico, seveda), saj sta se obe obneseli odlično. Končna odločitev je seveda spet v rokah kupcev. Če katero nameravate kupiti, si članek le preberite. Klikot!

8 komentarjev