»

Windows bodo dobili črno skrinjico

ZDNet - Kot poroča ZDNet, je Microsoft najavil, da bo v naslednjo verzijo operacijskega sistema Windows vgradil programski ekvivalent črne skrnjice, kakršno najdemo na letalih. Orodje, ki bo zgrajeno na osnovi obstoječega sistema Dr.Watson, bo v primeru napake posnelo vse programe v delovnem pomnilniku, odprte dokumente ipd., da bi lažje ugotovili, kaj je šlo narobe. Greg Sullivan iz Microsofta je zagotovil, da bo orodje uporabniku prikazalo, kateri podatki so vsebovani v poročilu in dalo možnost, da nekatere odstrani ali pa sporočila o napaki sploh ne pošlje. Vse seveda popolnoma anonimno. Pri Microsoftu so poudarili, da je to začetek poti proti dobi, ko bodo lahko vsakemu uporabniku točno povedali, zakaj se je napaka zgodila in bodisi z nasvetom ali popravkom preprečili ponovitve.

74 komentarjev

OpenOffice.org Conference 2005 morda v Sloveniji!

OpenOffice.org Slovenija - Vsako leto se člani OpenOffice.org zberejo na uradni konferenci OOoCon. Njen namen je, da se lahko člani srečajo osebno in si izmenjajo nasvete, načrte, nove tehnologije, strategije, metode in zgodbe o uspehu z namenom, da bi naredili še boljši skupni projekt in izdelek.

Za organizacijo letošnje OOo konference se borita mesti Lyon iz Francije in Koper iz Slovenije! Na tem naslovu lahko glasujete za vašo najljubšo lokacijo, prej pa se morate prijaviti kot uporabnik na stran OOo

Rok za oddajo glasov je 30. April 2005, zato pohitite! Lokacija bo objavljena kmalu po izteku roka. Več

39 komentarjev