»

Napsterjev tekmec ponudil 3 milijarde $

Newsbytes - Napsterjev tekmec, J. River, je ponudil 3 milijarde ameriških dolarjev založniškim glasbenim hišam za petletno obdobje, in za neomejen dostop do glasbe.
J. River načrtuje sistem, ki bo imel podlago v Media Jukebox tehnologiji. Firma je dodala možnost izmenjavanja glasbe med posameznimi uporabniki že nekaj mesecev nazaj, ampak je omejila dol-vleko na tri hkratne uporabnike.
V firmi so naredili analizo, po kateri je bilo 48% uporabnikov pripravljenih plačati 10 ameriških dolarjev za dostop do zaželjene glasbe, v petih letih pa pričakujejo nekje 50 milijonov uporabnikov; tako bodo lahko plačali založniškim hišam za (legalen) dostop do glasbe.
Več informacij o tem lahko najdete na njihovi uradni strani.

2 komentarja

Microsoft obtožen nelojalnega oglaševanja

ZDNet - Microsoftovih težav ni in ni konec. Sedaj ga FTC (Federal Trade Commission) obtožuje nelojalnega oglaševanja, in sicer že drugič letos. Tokrat se je FTC zapičil v Microsoftovo agresivno oglaševanje proti Palm-u, ročnem računalniku, ki je konkurenca podobnim izdelkom, ki uporabljajo Microsoftov softver. Microsoft namreč oglašuje z naslednjimi besedami: "Can Your Palm Do That", ali prevedeno - Ali lahko vaš Palm to naredi?.
Čeprav te obtožbe niso povezane z sojenjem v zvezi z monopolom Microsofta na trgu, vendarle opominjajo na način poslovanja Microsofta, saj se na sojenju tudi zagovarja v zvezi z obtožbami o njihovi agresivni taktiki na računalniškem trgu.
Več o tem pa tukaj.

8 komentarjev

MSN spletna stran razmišlja o naročnini

ZDNet - Microsoft je danes potrdil, da razmišlja o uvedbi naročnine na določene vsebine (Premium services) na njihovem znanem portalu, MSNBC.com. Hotmail in nekatere druge storitve bodo ostali takšni, kot so bili do sedaj; pri tem pa bodo dodali nekaj dodatkov, ki pa bodo plačljivi. Ti dodatki bodo na primer glasba v živo, izboljšane igre na MSN-u in podobno. Govori se, da bo prva MSN stran, ki bo uvedla plačljive storitve, angleška, MSN-UK, ki bo zaračunavala nekje 60 angleških funtov na leto za dodatne storitve; vendar te govorice niso uradno potrjene.
Analize so pokazale, da oglaševanje na spletu ni učinkovito, saj kljub temu da ima nek portal lahko ogromno obiskovalcev (MSN-UK ima 14 milijonov obiskov na mesec), oglasi ganejo le malo ljudi. Večina ljudi (vključno z mano...) jih namreč kar prezre.
Že nekaj drugih spletnih strani je uvedlo storitve na naročnino, vendar brez večjega uspeha. Yahoo npr., ki je januarja uvedel plačljive male oglase (prej so bili namreč brezplačni), je...

0 komentarjev